InkaPigulinka - teraz ja 35

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 31, 2014 18:29 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

O Inusia wróciła. :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon mar 31, 2014 18:33 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

To poczytaj. Zacznij od Klubu mało używanych dziewic, potem są "Dziewice, do boju", "Zatoka trujących jabłuszek", "Gosposia prawie do wszystkiego", "Zupa z ryby fugu" i to. Właściwie to łącznikiem tej serii są bohaterki/bohaterowie, więc można czytać nie po kolei, ale łatwiej się czyta właśnie w tej. Inne powieści Szwai można czytać niezależnie od tego cyklu.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 31, 2014 18:34 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

Ewa L. pisze:O Inusia wróciła. :D

Nigdzie nie uciekałam. Tylko modem się spsuł. Ale już się naprawił.

MaryLux

Post » Pon mar 31, 2014 18:40 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

MaryLux pisze:To poczytaj. Zacznij od Klubu mało używanych dziewic, potem są "Dziewice, do boju", "Zatoka trujących jabłuszek", "Gosposia prawie do wszystkiego", "Zupa z ryby fugu" i to. Właściwie to łącznikiem tej serii są bohaterki/bohaterowie, więc można czytać nie po kolei, ale łatwiej się czyta właśnie w tej. Inne powieści Szwai można czytać niezależnie od tego cyklu.

chętnie bym poczytała, ale jest taki problem , że jak chcę coś przeczytać to muszę kupić, lub od kogoś pożyczyć, ponieważ biblioteka miejska która jest w pobliżu zdenerwowała mnie już dawno, już kiedyś pisałam o tym , że tam jak się idzie to pytają co podać, a nie chcą powiedzieć co mają :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon mar 31, 2014 18:47 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

Tak, pamiętam to. Zszokowało mnie to, bo w mojej bibliotece na dzień dobry panie zawsze zadają mi pytanie, czy czytałam... (tu wstaw dowolnie wybrany tytuł) i podsuwają pod nos nowości.

MaryLux

Post » Pon mar 31, 2014 18:50 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

Cześć :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon mar 31, 2014 18:53 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

MaryLux pisze:Tak, pamiętam to. Zszokowało mnie to, bo w mojej bibliotece na dzień dobry panie zawsze zadają mi pytanie, czy czytałam... (tu wstaw dowolnie wybrany tytuł) i podsuwają pod nos nowości.

tak było jak mieszkałam w Dąbrowie
i do tego byłam przywyczajona
a tutaj, szkoda mówić :evil:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon mar 31, 2014 18:53 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

Ineczko. Moja Duża wreście mię włączyła komputra. Wcześniej miałam bałkoning. Teraz jezd już zimno i nie ma słoneczka. Lizam cię po uszku
Książniczka Ofelja

A ja jestem strasznie do tyłu z czytaniem :oops: Muszę się jakoś zmobilizować i przemęczyć książkę, przy której utknęłam.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon mar 31, 2014 19:05 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

MB&Ofelia pisze:Ineczko. Moja Duża wreście mię włączyła komputra. Wcześniej miałam bałkoning. Teraz jezd już zimno i nie ma słoneczka. Lizam cię po uszku
Książniczka Ofelja

A ja jestem strasznie do tyłu z czytaniem :oops: Muszę się jakoś zmobilizować i przemęczyć książkę, przy której utknęłam.

a co to takie męczące?
Obrazek

mir.ka

Post » Pon mar 31, 2014 19:06 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

barbarados pisze:Cześć :1luvu:

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

MaryLux

Post » Pon mar 31, 2014 19:09 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

mir.ka pisze:
MaryLux pisze:Tak, pamiętam to. Zszokowało mnie to, bo w mojej bibliotece na dzień dobry panie zawsze zadają mi pytanie, czy czytałam... (tu wstaw dowolnie wybrany tytuł) i podsuwają pod nos nowości.

We Wrocławiu to, co opisuję, to standard. Jeśli nie mają w mojej filii książki, którą bym poczytała, to razem sprawdzamy katalog. Jeśli książka jest w którejś z niezbyt odległych bibliotek, panie same tam dzwonią z tekstem: Macie ten tytuł na półce? Tak? To zatrzymajcie, dziś/jutro przyjdzie nasza czytelniczka (tu nazwisko)

MaryLux

Post » Pon mar 31, 2014 19:10 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

MB&Ofelia pisze:Ineczko. Moja Duża wreście mię włączyła komputra. Wcześniej miałam bałkoning. Teraz jezd już zimno i nie ma słoneczka. Lizam cię po uszku
Książniczka Ofelja

Nie męcz. Lepiej zajmij się inną, skoro ta Cię męczy

MaryLux

Post » Pon mar 31, 2014 19:11 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

mir.ka pisze:
Książniczka Ofelja

a co to takie męczące?

Pewnie jakaś fizolofia czy inna chemia

MaryLux

Post » Pon mar 31, 2014 19:12 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

MaryLux pisze:
mir.ka pisze:

We Wrocławiu to, co opisuję, to standard. Jeśli nie mają w mojej filii książki, którą bym poczytała, to razem sprawdzamy katalog. Jeśli książka jest w którejś z niezbyt odległych bibliotek, panie same tam dzwonią z tekstem: Macie ten tytuł na półce? Tak? To zatrzymajcie, dziś/jutro przyjdzie nasza czytelniczka (tu nazwisko)

ale nazwisko znane :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pon mar 31, 2014 19:16 Re: InkaPigulinka - teraz ja 35

mry :D
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

[poprzednia][następna]