Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 27, 2014 11:03 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Mamrociku , jestem myślami z Wami i z Juleczką .
:(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw mar 27, 2014 12:25 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Cały czas jestem z Wami!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Sob mar 29, 2014 9:30 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

myślę o Was ciepło

i nie umiem wspominać moich Futer, których już ze mną nie ma...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob mar 29, 2014 10:21 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Moje :ok: :ok: pewnie niewielel pomoga - ale bardzo bym chciala...zeby tak....wiec trzymam :?
Tez mam koteczke w podobnej sytuacji i drze kazdego dnia :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob mar 29, 2014 11:04 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Od początku byłam z Wami, ale nigdy nie pisałam, bo nie miałam nic mądrego do powiedzenia. Nie mam doświadczenia z kotami wymagającymi tak troskliwej opieki, niezbyt dobra też jestem w pocieszaniu. Ale dziś chcę powiedzieć, że bardzo Cię podziwiam za wszystko co robisz dla małej, że wciąż tyle starań i walki o nią, chociaż zdajesz sobie sprawę od dawna, że nie będzie miała dane tyle czasu co inne koty.
Byłam od początku, będę do końca.....
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Sob mar 29, 2014 14:12 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

moje kochane! ponieważ Drapciowi co 2 lata temu ze wsi białostockiej przyjechal powtórzyła się infekcja postanowiłyśmy zrobić mu kompleksowe badanie krwi, pomyślałam,że może warto jednak Julci zrobić badania bo może też ją jakaś infekcja dorwała, objawy Drapcia takie że m. in. do jedzenia gorszy, no Mama nie chciała już jej męczyć ale zgodziła się. dziś wyniki, mocznik i kreatynina prawie takie same jak w grudniu ! jest anemia, żelazo spadło tragicznie. guz przy cycuszku powiększyl się penetrując wgłąb - chcemy powalczyć... mam nadzieję że zaczniemy dziś suplementacje żelaza ( chelaferr forte poprzednio się sprawdził), chce też zdobyć theranekron! Julcia dostała betamox, jest mały stan zapalny przy cycuszku gdzie guz.może uda się jeszcze trochę... o matko. zjada łyżeczkę saszetki - 4-5 razy na dobę, po saszetce kilka, kilkanaście czasem 30 chrupków hi calorie, jeśli ud się suplementować żelazo i poprawić krew, jeśli uda się zdobyc theranekron żeby może ograniczyć rozrost nowotworu... o jej. o Drapciu... pochodzi ze stada gdzie białaczka, zanim przyjechał miał 2 testy elisa, oba negatywne ale nerwy mamy, bo węzły jak balony, zdecydowałyśmy się na test pcr z surowicy... zobaczymy, dr mówi, że to może być też chłoniak...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Sob mar 29, 2014 15:06 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Ojej, biedny Drapuś :( tak miło było czytać, że z nim wszystko dobrze było...
Pozostaje więc przywołać dobre myśli i takie tam...kosmiczne moce za oba chorutki

a swoją drogą, ostatnio myślę coraz częściej co tam u wólkowców...cisza nastała..wątek trzeba wykopać :roll:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob mar 29, 2014 15:14 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

zjawka pisze:Ojej, biedny Drapuś :( tak miło było czytać, że z nim wszystko dobrze było...
Pozostaje więc przywołać dobre myśli i takie tam...kosmiczne moce za oba chorutki

a swoją drogą, ostatnio myślę coraz częściej co tam u wólkowców...cisza nastała..wątek trzeba wykopać :roll:

niestety na fb czytałam... rudy Kacper jest 4tym kotem który umarl z powodu bialaczki

Mamrot

Post » Sob mar 29, 2014 15:16 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Za Julcię, by udało się jej zapewnić więcej dobrego czasu :ok: :ok: :ok: :ok: i za Drapcia, żeby było dobrze :ok: :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 29, 2014 22:30 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

niestety na fb czytałam... rudy Kacper jest 4tym kotem który umarl z powodu bialaczki[/quote]

Kacperek (*)... :(
Czwartym? a które jeszcze :( ? Bo wiem tylko o tej szarej kotce, która umarła w dt w W-wie, od której sprawa białaczki w ogóle się zaczęła...
A kto pisze na fb? -ja nie mam konta na fb ( i nie założę z powodów strategicznych)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Nie mar 30, 2014 9:41 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Za Juleńkę i za Drapcia :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon mar 31, 2014 9:10 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

to chodzi o te koty od Pinokio?
ja się nie wyrabiam ostatnio z czytaniem wątków

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon mar 31, 2014 9:12 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

zjawka pisze:niestety na fb czytałam... rudy Kacper jest 4tym kotem który umarl z powodu bialaczki

Kacperek (*)... :(
Czwartym? a które jeszcze :( ? Bo wiem tylko o tej szarej kotce, która umarła w dt w W-wie, od której sprawa białaczki w ogóle się zaczęła...
A kto pisze na fb? -ja nie mam konta na fb ( i nie założę z powodów strategicznych)[/quote]

Inka jednooka - guz w jamie brzusznej, Kacper -białaczka, Bronia guz limfatyczny, białaczka. Myszka, która została z Gunią i Sprytkiem w Wólce- uśpiona z powodu cierpienia - jakaś podobno nagła sprawa. Szara - która odeszła jako pierwsza - niedługo po trafieniu na tymczas do Wawy- miała potwierdzoną białaczkę. czyli w sumie 5 kotków..

Mamrot

Post » Pon mar 31, 2014 9:12 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Patmol pisze:to chodzi o te koty od Pinokio?
ja się nie wyrabiam ostatnio z czytaniem wątków

DRAPCIO jest w Wólki Zalewskiej

Mamrot

Post » Pon mar 31, 2014 9:26 Re: Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

te z Wólki były jakiś czas u pinokio_
nie wiem czy były oddzielnie
to musiałaby się pinokio_ wypowiedzieć

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]