DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2014 13:06 Re: DTu OlaLola. Chorujemy w Dt i wylęgarnii :(:(

TAK :)

I duuupkę autkiem wozi :1luvu:

Witam Lodzia ma się bardzo dobrze, przyzwyczaiła się Śpi z nami w łóżku, jeździ z nami autem co polubiła Siedzi u mnie na kolanach i wygląda przez okno co dzień wcina kabanosy i ciągle upomina się o kolejne ale dostaje tylko 2 rano i na dobranoc Jest grzeczna teraz już wcale się nie obraża Nie lubi sama być w pokoju wiec ciągle siedzi z mężem albo ze mną w kuchni Obawiałam się jak zareaguję na moją chrześnice ale dogadały się

A Bunia.... masakra, TAKIEGO kota to jeszcze nie miałam. Jest przekochana. Ten kot jest Wdzięczny, po prostu Wdzięczny.
Strasznie grzeczna, taka piękna pogoda a ona... nawet w stronę okna nie spojrzy. Widać, że już Jej ta "wolność" bokiem wylazła...
Generalnie miała być u nas tylko na okres choroby, ale myślę, że jak ją zaniosę, otworzę transporter, to Bunia sie będzie łapkami zapierać byle nie wychodzić...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw mar 13, 2014 13:19 Re: DTu OlaLola. Chorujemy w Dt i wylęgarnii :(:(

Maurycy u mnie chętnie siedzi na oknie- ale może być co najwyżej uchylone "na szparkę". Jak otwieram drzwi balkonowe, chowa sie pod stołem w panice.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 18, 2014 14:21 Re: DTu OlaLola. Chorujemy w Dt i wylęgarnii :(:(

Ale społeczeństwo kochane nie wyobraża sobie, żeby kotek nie wychodził. Kotki myszki muszą łapać.... tak ostatnio usłyszałam... :evil: :evil: :evil: :evil:

W sprawie Buni nikt nie dzwoni... oczywiście przecież nie jest biało niebieska jak Dudusia. O Dudusię to się prawie zabijali, ale kto by tam chciał czarno siwego kota... jeszcze kilkulatka...

Lady po sterylizacji, nadal sika poza kuwetą...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I księżniczka Lodzia na włościach.

Obrazek

OlaLola

Post » Śro mar 26, 2014 0:05 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

Jak Wam minęło tych parę dni bez forum? Jak się czuje Maja? I co u pozostałych?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro mar 26, 2014 12:04 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

Cóż, co u nas.
Maja, Bunia i Tomasz na antybiotyku. Cała trójka na szczęście czuje się już dobrze.
Buni musimy jednak nadal kropić oczy, a Tomasza przeleczymy jeszcze trochę, póki co nie kicha.
Wstępnie planuje w poniedziałek zabieg usunięcia gwoździa i sterylizację Mai. Na tamtej łapce nie chodzi, czasem się troszkę podepsze, ale to by było na tyle... Jak miała gwóźdź to ładnie na niej stała, teraz nie chce. Ogólnie Maja ma dość klatki, widać, że chciałaby już w pełni biegać na nóżkach. Dziś zeszła z łóżka i się pod nim ukryła i nie dawała się złapać.
Domu na razie nie szukamy, zaczniemy jak dziewczyna już zacznie biegać, a rana po sterylizacji się zagoi.
Zdjęcia z dzisiejszego rana, po sesji właśnie dziewczyna oddaliła się pod łóżko :ryk:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zero telefonów w sprawie Buni, nie dzwonił nikt. Najnormalniej w świecie nikt... A jeszcze nie ma kociąt... zaraz sezon kociakowy się zacznie, to już sobie mogę pomarzyć o domku dla niej. Jest jeszcze mała nadzieja w jednej Pani która chciała Dudusię, ale też Pani ma psa i póki co nie odpisała mi jeszcze na emaila. Termin wypuszczenia Buni wstępnie to poniedziałek. W weekend jest akcja adopcyjna, na którą chciałabym wziąć Bunisławę. Nie robię sobie nadziei, nie mam szczęścia do akcji adopcyjnych.

Obrazek

Reszta ekipy w miarę ok. Jakoś nam te dni spokojnie przeleciały, w niedziele byliśmy jeszcze w Mikołowie, w Azylu dla dzikich zwierząt z gołębiami które nie wiem po co przetrzymywał sąsiad Dorobelli, jeden z gołębi został zabrany w ostatniej chwili bo Pan wybawca go przeziębił, a drugi miałby większą szansę na ewentualny powrót na wolność, gdyby od razu trafił do Pogotowia.
Podałyśmy się z ornitolożki amatorki :mrgreen: . I w sumie to prawda ja bardzo lubię ptaki, zwłaszcza gołębie, miałam kilka rannych przed kotami.

Tomasz i Fruzia

Obrazek

Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Śro mar 26, 2014 13:12 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

Ola ja nie mam FB, ale może wydarzenie zrobić dla Buni. Szkoda takiej cudnej kici na ulicę :roll:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro mar 26, 2014 13:31 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

W Gliwicach parę dni temu znaleziono 3 szczeniaki labradora, miały prawie 20.000 udostępnień... wiecie ile było chętnych....
ile osób nagle mogło mieć psa.... z kotami jest podobnie. Ile było telefonów w sprawie Dudusi, jakby na prawdę innych kotów na świecie nie było. I Ci ludzie się jeszcze dziwili, że są inni chętni....
A Bunia miała 4 udostępnia na FB... dwa razy była wrzucana na naszego FB fundacyjnego po 2 razy ktoś ją udostępnił. (a "lubią" ten fanpage 3,883 osoby)

OlaLola

Post » Śro mar 26, 2014 13:34 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

Bunia jest mega miziakiem, wdzięcznym, pomimo tylu złych rzeczy nie straciła wiary w człowieka. Została porzucona, nie radziła sobie, zachorowała. Jeżeli pragniesz mieć przyjaciela, który cię pokocha, wdzięczny za to, że jesteś - podaruj Buni miejsce w swoim sercu, podaruj jej dom. Może Bunia czeka właśnie na Ciebie. Bunia korzysta z kuwety, nie może mieszkać z innymi kotami. Ocal ją przed tułaczką i bezdomnością. Powrót na ulicę może skończyć się dla niej śmiercią.

Obrazek

http://www.adopcjakota.pl/m,19264,bunia ... h-rze.html

Bunia nie jest labradorem, ani persem :(

dorobella

Post » Śro mar 26, 2014 13:54 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

Fajny tekst, z tą treścią Bunia pojawiła się na profilu

https://www.facebook.com/pokochajiprzygarnij?fref=ts

OlaLola

Post » Śro mar 26, 2014 14:23 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

Mam nadzieję, że będzie chociaż jeden telefon od właściwego człowieka :)

http://www.oddam-kota.pl/oddam-kota/

dorobella

Post » Czw mar 27, 2014 10:15 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

Póki co cisza... :(
W weekend będziemy na akcji adopcyjnej z Bunią, zawsze to jakaś szansa na domek.

OlaLola

Post » Czw mar 27, 2014 14:17 Re: DTu OlaLola. Domek dla Buni potrzebny.

Kto odgadnie, który to z naszych podopiecznych, zdjęcie nadesłane z nowego domu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

OlaLola

Post » Pt mar 28, 2014 15:25 Re: DTu OlaLola. Zagadka, str ostatnia :P

Jestem zawiedziona, tego fetu nie da się przecież pomylić. :ryk:

TO DIANA. :!:

OlaLola

Post » Sob mar 29, 2014 13:37 Re: DTu OlaLola. Akcja adopcyjna w Zabrzu.

Jedziemy z Bunią na akcję adopcyjną w Zabrzu, prosimy o kciuki żeby znalazła się osoba która wypatrzy Bunię. !!

OlaLola

Post » Sob mar 29, 2014 13:42 Re: DTu OlaLola. Akcja adopcyjna w Zabrzu.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

dorobella

[poprzednia][następna]