Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2014 5:29 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Jaki śliczny :1luvu: Oczka chyba też już duuużo lepsze, tak mi się wydaje.Duduś lubi być w ogródku? Nie oddala się?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto mar 04, 2014 20:52 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Duduś uwieeelbia być na zewnątrz! Ma chęć oddalenia się, dlatego jego wyprawy odbywają się pod ścisłym nadzorem ;) Oczka są już w bardzo dobrym stanie, tylko czasem łzawią, ale nie zlepiają się, więc jest ok :)

Dom Dudusia :)

Od: Sob lut 01, 2014 13:34

Post » Wto mar 04, 2014 23:41 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Duduś wie, że jest u siebie i chce prowadzić przyjemne życie, a koty uwielbiają świeże powietrze. Kiedyś mieszkała u mnie tymczaska Masza. Była skonfliktowana z moja Sonią, a mieszkała dosyć długo (ponad 5 miesięcy z przerwą na nietrafiony dom stały) więc wypuszczałam ja na balkon tylko 1-2 dziennie. Siedziała sobie grzecznie i obserwowała osiedle. Nigdy nie dopominała się wypuszczania na dwór mimo iż wcześniej żyła na wolności. Znalazłam jej w końcu nowy dom, Masza od razu podczas wizyty przedadopcyjnej pokochała swoją nowa opiekunkę. Już pierwsza noc w nowym domu spędziła w łóżku a po tygodniu została wypuszczona do ogrodu. I zaczęła sobie żyć tak jak zawsze lubiła.
Moje koty, które wychodzą tylko na balkon, już od pewnego czasu domagają się wypuszczania :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro mar 05, 2014 6:11 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Wszystkie koty lubią świeże powietrze, to fakt.Duduś siedział na balkonie dopóki go stamtąd nie ściągnęłam, najczęściej wołając "Duduś, chodź!" :mrgreen: On to hasło kojarzył z jedzeniem i biegł od razu do łazienki.Na balkonie siedział zwykle na krześle, nie wskakiwał na barierkę, nie próbował znaleźć dziury, aby się wydostać.Żył jednak na wolności, było mu tam bardzo źle, ale teraz jest w świetnej kondycji, czyżby chciał szukać przygód?

ewar

Post » Sob mar 08, 2014 6:11 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Moja siostra ( Duduś był jej ulubieńcem) nareszcie obejrzała zdjęcia.Stwierdziła, że Zoyka jest wyjątkowo ładna, a Duduś, że nie schudł w ogóle.Ona lubi takie miśki.

ewar

Post » Pon mar 10, 2014 5:06 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Miałam nadzieję na wieści o Dudusiu w weekend, ale poczekamy więc.

ewar

Post » Czw mar 13, 2014 12:29 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Duduś ma się świetnie! Widać, że ma pewność, że jest u siebie. Korzysta z pięknej pogody i całymi dniami wygrzewa się na słońcu :) Wieczorem przychodzi na kanapę i szaleje! Jest wieeelkim zazdrośnikiem :D Czasem dosłownie spycha Zoyę z kolan i zajmuje jej miejsce. Ona nie pozostaje dłużna. Nie przeszkadza im to jednak w "dogadywaniu się". W dalszym ciągu śpią i jedzą razem, a za każdym razem, gdy Zoya go zobaczy po chwili niewidzenia, skacze na niego i go liże. On zaś chętnie się do niej przytula :) Oczka są już w bardzo dobrym stanie. Mamy nadzieję, że się nie pogorszy. Poza tym, chyba nic nowego. Duduś cieszy się życiem i zdaje się, że jest mu tutaj bardzo dobrze :) Chyba minimalnie schudł, ale trudno go odchudzić, bo ma straaaszny apetyt :P

Post » Czw mar 13, 2014 13:50 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

No to pozostaje tylko się cieszyć :lol: Słońce jest lekarstwem na ciało i duszę, niech się więc wygrzewa.Może i powinien schudnąć, ale on jest taki misio, duży i ciepły, prawda?

ewar

Post » Czw mar 13, 2014 14:28 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Z wielką radością czyta się takie wiadomości :D .

Pozdrowienia dla Domu Dudusia i proszę go od nas pomiziać
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw mar 13, 2014 17:33 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Potwierdzam, wielka przyjemność !!!

Duża Lori

Od: Nie wrz 29, 2013 15:06

Post » Sob mar 29, 2014 10:14 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Co u Dudusia?

ewar

Post » Nie mar 30, 2014 13:49 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

U Dudusia wspaniale! Korzysta z pięknej pogody i wygrzewa się na słońcu. Dziś udaliśmy się z nim do nowego weta. Duduś był bardzo grzeczny i cierpliwy :) Został zaszczepiony na wirusy i na białaczkę, Pani doktor obcięła mu pazury, dała kropelki na kleszcze i tabletkę na robaki. Zbadała też jego oczka i powiedziała, że są lekko zaczerwienione, ale nie dzieje się z nimi nic złego. Duduś oczywiście zebrał pochwały, że jest piękny, ale mimo wszystko MUSI schudnąć przynajmniej kilogram. Coś ciężko to idzie, ale powiedziała, żeby przestawić się na suchą karmę. To powinno pomoc.
Duduś znalazł sobie nowe ulubione miejsce... Jest nim szafa ;) Wchodzi do niej kiedy potrzebuje drzemki w ciszy i spokoju :) A poza tym, chyba nic nowego. Wiedzie sobie szczęśliwe kocie życie i mam nadzieję, że jest mu z nami dobrze <3

Post » Nie mar 30, 2014 16:09 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Cieszą takie dobre wiadomości :) , Mizianki dla Dudusia :kotek:

Dom Dudusia pisze: (...) Został zaszczepiony na wirusy i na białaczkę,
Pani doktor (...), dała kropelki na kleszcze i tabletkę na robaki.(...)
Nie chciałabym się wymądrzać, ale czy to nie za dużo chemii na jeden raz.
Z tego co wiem, to szczepienia nie łączy się z odrobaczaniem i zabezbieczamiem p/kleszczowym
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie mar 30, 2014 16:32 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Amika6 pisze:Nie chciałabym się wymądrzać, ale czy to nie za dużo chemii na jeden raz.
Z tego co wiem, to szczepienia nie łączy się z odrobaczaniem i zabezbieczamiem p/kleszczowym

Dokładnie.Mam nadzieję, że jakoś to zniesie, bo już "po ptaszkach".Pani wetka może miła, ale nie poszłabym do niej drugi raz.
I jeszcze jedno, powinno się unikać suchej karmy, bo to kłopoty z nerkami na bank.Podobnie jak karma light.Tutaj tyle jest wątków, na których o tym ludzie piszą.Weci również, bo i tacy tutaj są.

ewar

Post » Nie mar 30, 2014 16:33 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

Nie powinno się łączyć, to prawda.
A zasugerowała markę tej suchej karmy?
Super, że z oczkami w porządku :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]