Ma(j)kowe opowieści

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 28, 2014 19:21 Re: Makowe opowieści

Lakino, co u Makowieckiego?
Je lepiej?
Udało sie siki złapać? Jak infekcja? Pokonana?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt mar 28, 2014 20:08 Re: Makowe opowieści

U Makusia stabilnie :) Kochany kocurro śpi rozwłóczony obok mnie :)
W zachowaniu bez zmian - nie wygląda na chorego kota. Mruczy, bawi się, jak to Makowiecki :) Tylko gubi ogromne ilości sierści.
Z jedzeniem lepiej ale jakiegoś szału nie ma. Po prostu zjada większe ilości suchego renala. Coraz bardziej gustuje za to w "ludzkim" jedzeniu. Karmą filetową póki co najwidoczniej się przejadł bo rzadko zje z puchy coś poza zlizaniem sosu.

Na siki będę polować jutro bo niestety tylko w weekend jestem w stanie zaraz po złapaniu podrzucić je do weta. Tydzień temu niestety miałam szkolenie firmowe i nic z tego nie wyszło :(

Przy okazji właśnie sobie przypomniałam, że chyba powinnam już zaszczepić Makowego. Czy jeszcze za wcześnie?

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Pt mar 28, 2014 20:29 Re: Makowe opowieści

Na łapanie sika dobra jest chochelka do sosu. Taka jak wazowa tylko mała. Wazowa nie mieści się pod kotem w przykucu.
I nie mów TŻ-owi do czego używasz chochelki. Nieświadomi żyją spokojniej. :mrgreen:
Pozdrawiamy Makowieckiego krewniaka. :D
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt mar 28, 2014 20:33 Re: Makowe opowieści

Teraz nie szczep, niech dojdzie do siebie. Trzeba odczekać co najmniej 2 tygodnie po ostatnim antybiotyku, poza tym trzeba zaleczyć infekcje. Najważniejsze, zeby sobie żył swoim rytmem - właśnie tak jak piszesz, "rozwłóczony" obok Ciebie ;)

Futro gubi, bo pora jest na to odpowiednia ;) Wyczesuj, dawaj odkłaczacza i miziaaaaaj :D

Wiesz, ze bedziemy w lipcu blisko Was? Na wystawie w Gliwicach :D
Obrazek

Avian

Post » Pt mar 28, 2014 20:39 Re: Makowe opowieści

A my obcinaliśmy pazury u wetki. Odik zasypał gabinet futrem. Jak jeżozwierz w obronie własnej. Napiszę obszerniej, u nas, jak ochłonę i zatamuję krwawienia. 8)
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Sob mar 29, 2014 20:23 Re: Makowe opowieści

Wiesz, ze bedziemy w lipcu blisko Was? Na wystawie w Gliwicach :D

Ooo, a kiedy dokładnie? I będzie Radziu? :D
No i oczywiście mam nadzieję, że odwiedzisz Makowieckiego :) Bardzo bardzo zapraszamy :)

A my obcinaliśmy pazury u wetki. Odik zasypał gabinet futrem. Jak jeżozwierz w obronie własnej. Napiszę obszerniej, u nas, jak ochłonę i zatamuję krwawienia. 8)

Tylko Odik tak reaguje czy reszta towarzystwa podobnie?
Makowy też nie przepada za obcinaniem, przy ostatniej wizycie potrzeba było 2 wetów... 8O

Lakina

Post » Sob mar 29, 2014 20:31 Re: Makowe opowieści

Radziu będzie na hmm ... 88% ;)
19-20 lipca.
Bardzo chętnie wlecę w odwiedziny na mizianki :D
Makuś, słyszysz? Masz być zupełnie zdrowy do tego czasu! :ok:
Obrazek

Avian

Post » Pt kwi 04, 2014 21:53 Re: Makowe opowieści

Makuś, słyszysz? Masz być zupełnie zdrowy do tego czasu! :ok:

No chyba przyjął do wiadomości bo zaczął więcej jeść :D Muszę go zważyć jutro bo mimo tego, że sierści się niesamowicie to wygląda jakby troszkę przytył.

A tak z innej beczki, podczas krótkiego przeziębienia męża zauważyłam, kichanie i kaszel już na Makowym wrażenia nie robią.
Wyżej wymienione czynności można już wykonywać bez obawy, że kot zwieje pod łóżko 8)
Przekochany przytulas :)

Lakina

Post » Sob kwi 05, 2014 18:30 Re: Makowe opowieści

Odik reaguje. Mocno reaguje. Drapie i gryzie. Bercik wrzeszczy jak wyjec ale nie gryzie. Drapie. Maruda jest kochany, protestuje werbalnie ale człowieka nie tknie zębem ni pazurem.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Czw kwi 10, 2014 17:25 Re: Makowe opowieści

Makowy od 2 dni zajada się surowym kurczakiem. W sumie to nie je tylko pochłania jak odkurzacz przemysłowy 8O Nie miałam pojęcia, że on jednak potrafi dużo zjeść. I jeszcze renalem suchym doprawia. Mogę mu dawać tego surowego czy raczej tak od święta?

Lakina

Post » Czw kwi 10, 2014 17:42 Re: Makowe opowieści

Dawaj, jak miał kiepską morfologię, to ważne, zeby jadł. Możesz mu ewentualnie coś wiążącego fosfor z jedzenia dawać. Jakiś Alusal (tabletki), albo co tam wetka zapisała.

Super, ze je! Przecież juz próbowałaś z surowym kurczakiem i tylko skubał 8O Czyli może coś ruszyło w dobrą stronę :D

Jedz Makowiecki, na zdrówko ! :ok:
Obrazek

Avian

Post » Czw kwi 10, 2014 18:36 Re: Makowe opowieści

Super wiadomość :D :ok:
Oby tak dalej :ok: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw kwi 10, 2014 19:38 Re: Makowe opowieści

Jedz Makusiu na zdrowie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw kwi 10, 2014 22:43 Re: Makowe opowieści

Dumna jestem z kocura :) Pięknie wylizuje michę z mięska (z dodatkiem alusalu). Nie wiem co mu się tak nagle odmieniło z tym jedzeniem bo przecież kurczaka dawałam mu setkę razy i zawsze skubnął mały kęs albo dwa (albo tylko polizał). Jak tak dalej pójdzie to niedługo dorówna gabarytami swojemu działkowemu kuzynowi :)
Avian, kazałaś Makowemu zdrowieć do lipca to się chłopak wziął za siebie :D

Lakina

Post » Czw kwi 10, 2014 23:29 Re: Makowe opowieści

Wow - super..... :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]