Fundacja JOKOT - dziękujemy za pomoc :) s. 67

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 09, 2014 11:21 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Poszedł procencik od podatku :1luvu: Mój i od znajomych których rozliczam.

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Nie mar 09, 2014 11:26 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Dziękujemy serdecznie! :D
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie mar 09, 2014 13:12 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Wrzucam to ogłoszenie, bo trochę mnie zaniepokoiło.
Nie wygląda wam na chudą i jakby chorą ? Chyba, że ja już jestem przewrażliwiona...
Może ktoś na miejscu będzie chciał coś z tym zrobić.
:arrow: http://tablica.pl/oferta/oddam-w-dobre- ... 58d820512f
Warszawa Wola
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro mar 12, 2014 11:37 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Pamiętacie Ryśka znad Wisły, który w zeszłym roku potrącony przez samochód trafił na tymczas do Pchełeczki, potem przeprowadził się do Basi z Ostrowa - po kilku miesiącach jego status z tymczasa został oficjalnie zmieniony na rezydencki...

Najwyraźniej jakiś jego młodszy kuzyn powtarza przygody 'wujka'. :( Dostałam sygnał, że ostatni z kociaków urodzonych tam w czerwcu zeszłego roku musiał mieć niedawno wypadek. Ma rany na brzuchu, kuleje, przewraca się. :( Po pracy pojadę zgarnąć biedaka na wizytę do weterynarza. I co dalej? :roll:
Dobrzy ludzie dają tam kotom jeść, ale to są posesje tuż przy drodze, kierowcy jeżdżą tam szybko, kocie trupy ścielą się dosyć gęsto i często. Koty nie powinny tam bytować, bo - jak widać po raz kolejny - statystycznie mają kiepskie szanse na przeżycie roku. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro mar 12, 2014 15:10 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Ale fajnie, że macie na stronie program do pitów! Co ja się naszukałam w zeszłym roku takiego, który mi pozwoli wpisać kocią fundację, no to w tym roku już nie będę miała kłopotu :D

Arian

Od: Śro lut 27, 2013 15:48

Post » Śro mar 12, 2014 19:32 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Agneska pisze:Pamiętacie Ryśka znad Wisły, który w zeszłym roku potrącony przez samochód trafił na tymczas do Pchełeczki, potem przeprowadził się do Basi z Ostrowa - po kilku miesiącach jego status z tymczasa został oficjalnie zmieniony na rezydencki...

Najwyraźniej jakiś jego młodszy kuzyn powtarza przygody 'wujka'. :( Dostałam sygnał, że ostatni z kociaków urodzonych tam w czerwcu zeszłego roku musiał mieć niedawno wypadek. Ma rany na brzuchu, kuleje, przewraca się. :( Po pracy pojadę zgarnąć biedaka na wizytę do weterynarza. I co dalej? :roll:
Dobrzy ludzie dają tam kotom jeść, ale to są posesje tuż przy drodze, kierowcy jeżdżą tam szybko, kocie trupy ścielą się dosyć gęsto i często. Koty nie powinny tam bytować, bo - jak widać po raz kolejny - statystycznie mają kiepskie szanse na przeżycie roku. :(

Kocio ma rane na brzuchu, obrzek tkanek podskornych, plynu w jamie brzusznej nie stwierdzono. Do tego polamana miednica. Najprawdopodobniej zostal potracony przez samochod.
Najblizsze tygodnie musi spedzic w klatce, zeby miednica mogla sie pozrastac. A najblizsze dni to obserwacja...
Trafil do tej samej klatki, w ktorej polamana miednice kurowali juz Kostus i Narcyz. Oby i jemu udalo sie wyzdrowiec, a potem znalezc dom.
Na razie lezy, wciaz chyba obolaly i zadziwiony sytuacja.
Panie karmiace nazwaly go Nurkiem.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro mar 12, 2014 20:33 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Dla Nurka :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro mar 12, 2014 21:14 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

jopop pisze:Ostatnie dwa dni to seria łapanek fundacyjnych, bodajże 6 wyjazdów było;)
Osobiście ucapiłam 12 sztuk, w 3 podejściach. Mam nadzieję, że to już całe stado, jutro jeszcze ma być kontrola i jeśli coś się pojawi - będzie kolejna dogrywka. 7 kotek i 5 kocurów. Niestety są z nimi dwa problemy - po pierwsze prawie wszystkie wymagają przeleczenia przed zabiegami, po drugie - tabletki podaję im bezpośrednio do pysków, takie są dzikie... Prawie same młodziki, chyba tylko trzy mają więcej niż 10 miesięcy, widać jaka tam jest przeżywalność... w tym roku miały farta, zima była dość lekka i krótka, sporo wytrzymało, choć część z nich jest w stanie mocno kiepskim... Warunki lokalowe mają umiarkowane, tracą za kilka dni jednego ze sporadycznych karmicieli i jak do tej pory karmiciel ich kompletnie nie leczył (i nie sądzę by to się zmieniło)... Smutne są takie miejsca :(

To z tego budynku do rozbiórki na Woli?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw mar 13, 2014 0:33 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

nie, tam dopiero będziemy :wink:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt mar 14, 2014 22:25 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Dziewczyny właśnie wracają z pierwszej części akcji na Woli, na jutro zaplanowane jest podejście drugie - jako łapacz pojedzie jopop, ale nie mamy kierowcy!
Kto ma jutro wieczorem czas i ochotę wspomóc nas transportowo?
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob mar 15, 2014 1:02 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

RATUNKU!
jutro, a raczej dzis w poludnie trafi do nas BEAGLE z podejrzeniem padaczki. nie mam go kompletnie gdzie umiescic!!!!
znaleziony z obroza i resztka sznurka, jakby sie uwolnil z jakiejs uwiezi - przywiazany do drzewa?

diagnoza jest bardzo wstepna, jakis nocny wet ja postawil.
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 28, 2014 12:36 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Zapraszam na oryginalny bazarek dla... no właśnie, dla kogo? ;)
viewtopic.php?f=20&t=161296
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 28, 2014 19:35 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Potrzebuję pomocy albo podpowiedzi która organizacja podjęłaby się pomocy - chodzi o Michałów-Reginów, dokładny adres mam. Prywatni łapacze zdaniem dziewczyny nie mają tam wstępu :( dokładny adres mam, a oto opis sytuacji osoby która kiedyś pracowała w tym budynku:

Nie wiem co się tam teraz do końca dzieje, ale z tego co się dowiedziałam teren jest już stricte firmowy, więc nawet wstępu nie ma dla osób postronnych :/

(wcześniej)Jakieś 6 kotów, dzikusów, ale tego mojego szarego co na zdjęciach widać dało się już pogłaskać. Nie dokarmiane, nic. Słyszałam też że nawet była taka sytuacja że kotka urodziła młode w wysokiej trawie i zabiła je kosiarka :/

Teraz z tego co wiem budynek jest już wykorzystywany przez firmę, i wprowadziły się do niego prezesy nie prezesy, ale na dole wciąż mieszkają ludzie - w końcu zakwaterowała ich tam opieka społeczna.

będę wdzięczna za pomoc bądź podpowiedzi :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw kwi 03, 2014 12:15 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

UWAGA! Zapraszamy na kolejną imprezę JOKOTową

W najbliższy weekend, w sklepie AQUAELZOO na terenie Reala na al. Krakowskiej 61. W piątek 13-22, w sobotę 9-22, w niedzielę 9-20.

Opowiemy o naszych działaniach, o prawidłowej opiece nad kotami wolno żyjącymi, o możliwościach działania i pomocy, przedstawimy siebie i naszych podopiecznych. Będzie malowanie twarzy (niedziela 11-15), będą warsztaty origami (piątek 16-20, a w pozostałe dni w środku dnia). Będzie też oczywiście zbiórka darów i datków na rzecz naszych podopiecznych.

Serdecznie zapraszamy!

Informacje dla niezmotoryzowanych - tam się naprawdę da dojechać na mapce zaznaczyłam pętlę tramwajową P&R Krakowska (niegdyś Okęcie), stamtąd można się kilka minut przejść lub podjechać autobusem 1 przystanek, wysiada się na Szyszkowej.

Jeśli macie ochotę pomóc nam w obsłudze tej imprezy - będzie nam bardzo miło, prosimy o zgłoszenia tutaj lub do mnie na PW ;)

Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Sob kwi 05, 2014 10:40 Re: Fundacja JOKOT - podaruj nam 1% podatku!

Przypominamy o imprezie i równocześnie zapraszamy wszystkich, którzy zechcieliby nam pomóc na stoisku Fundacyjnym!
Zainteresowanie stoiskiem jest tak duże, że przydałoby się nam wsparcie. Zwłaszcza jutro.
Ktoś do nas dołączy? :)
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]