Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ach no gapa jesttem ale to przez to ze na chwilę wpadam na forum i szybko wszystko łykam. To oni obydwoje teraz maja problemy z pęcherzem? Woda najlepsza jest z tych dużych dystrybutorów, co stoją w zakładach, aptekachMyszka.xww pisze:Miszka nie posiada sklepu jubilerskiegoRoll se firme otworzyl
![]()
A jaka ta wode najlepiej dawac? Tzn jakiej marki?
o o te wyniki mi chodziło, toz tu widze struwity a nie tylko zapalenie pęcherza, to od Rollka tak? A Miszy to co było? Bo badania krwi to chyba jemu robiłas, mam nadzieję ze tylko profilaktycznieMyszka.xww pisze:Wyniki juz mi podano przez telefon:
Odczyn: 7
bialko: +++
nablonki plaskie: 10-20
leukocyty: 5-10
erytrocyty: 10-20
liczne bakterie
trojfosforany amonowo-magnezowe
betix pisze:o o te wyniki mi chodziło, toz tu widze struwity a nie tylko zapalenie pęcherza, to od Rollka tak? A Miszy to co było? Bo badania krwi to chyba jemu robiłas, mam nadzieję ze tylko profilaktycznieMyszka.xww pisze:Wyniki juz mi podano przez telefon:
liczne bakterie
betix pisze:Jeszcze mi się wspomniało ...jeśli kociak sika z krwią ( bo z tad ten rózowy kolor) to powinien dostawać cos p/krwotocznego, np.cyclonaminę, bo tak to dodatkowo skrzepy (nawet tycie) moga powodować wzrost kryształków i zwiększać zagrozenie przytkania.
A jak się Rollek czuje teraz? Sika biedulek? Czy dalej na różowo? Ach paskudne te choróbska, noo![]()
Ale przecież będzie lepiej
betix pisze:Jeszcze o wodzieMoje kotki tez piły wode przegotowaną i filtrowaną, jednak zaczęły chorować. Na naszym osiedlu jest jeszcze inny kotek ze stwierdzonym SUK (kotka) i piesek tej samej pani. Inna "pacjentka" naszej wetki leczyła pieska na kamienie i siebie tez (oczywiscie nie u weta) po zmianie wody i psinie, i jej kamienie znikły (po okolo 3 miesiącach). Oczywiście mógł byc to przypadek albo przyczyny moga byc złożone ale warto dmuchac na zimne jeśli to ma pomóc naszym zwierzakom.
Ash pisze:Myszko, nic nie poradzę bo się nie znam - ale masz gwarantowane kciuki za skuteczność walki z SUKiemRoll, nie daj się chłopie
Myszka.xww pisze:betix pisze:o o te wyniki mi chodziło, toz tu widze struwity a nie tylko zapalenie pęcherza, to od Rollka tak? A Miszy to co było? Bo badania krwi to chyba jemu robiłas, mam nadzieję ze tylko profilaktycznieMyszka.xww pisze:Wyniki juz mi podano przez telefon:
liczne bakterie
Betix, Miszy kompletnie nic nie jest i nie bylo. Badania krwi robilam tez Rollkowi. Ide sprawdzic, bo chyba cos zle napisalam
betix pisze:a rózowe to nie widaomo z kąd, jak Rollek ma kryształki to one kalecza juz wczesniej w pecherzu, do kamyczków dochodzą jeszcze więc nabłnki i krwinki i z tad potem te nieszczęsne przytkania.
Ale fajnie ze siknął, jesli normalna ilośc to jest ok ale jeśli było mało siku albo po sikaniu wyskoczył z kuwety i od razu mył siusiaka albo jeszcze gorzej stękał lub zapłakał lub po chwili znowu wchodził do kuwety to ja bym mu dała jszcze na noc no-spę choc ćwiartkę. Spokojnej nocki wam życzę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: pibon, Silverblue i 22 gości