Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-ciorna pątera

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 26, 2014 20:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Spilett pisze:
ab. pisze:Piwo :ok:

Mogę być Twoją osoba towarzysząca na Cyprze?

Też chcę :twisted: :twisted: :twisted:

Niestety, osób towarzyszących niet :( :wink: . Lista gości mocno okrojona - pewnie ze względu na koszty.
Nie jesteśmy zachwyceni, fajniej byłoby spotkać się z całą rodziną, w końcu z niektórymi człowiek widuje się tylko raz na parę lat na uroczystościach rodzinnych. Ale mój kuzyn to taki trochę dzikus, jego narzeczona też, chyba nawet bardziej. Wogóle to dziwna z nich para.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 26, 2014 20:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

MaryLux pisze:A mi się marzy wyprawa do Portugalii. Pieszo. Nijak inaczej.

Oglądałam kiedyś film. Kilka osób, przypadkowo dobranych, szło na pieszo do Santiago de Compostella. Taka niezorganizowana, prywatna pielgrzymka. Fajna rzecz, na takie coś mogłabym mieć ochotę. A Hiszpania czy Portugalia - wsio rawno.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro mar 26, 2014 21:54 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Przypomniało mi się, że moje pannice miały dzisiaj gościa. Kot sąsiadów (tych z mojej klatki, dwa piętra niżej) przyszedł w odwiedziny pod moje drzwi (sąsiedzi czasami puszczają go na klatkę). Jak wróciłam po pracy i wchodziłam do domu, Mała Czarna wyszła i stanęła ze dwa metry od "intruza" z ogonem jak szczota. Ofelia chyba go nawet nie zauważyła - albo go totalnie olała.
Bliższych kontaktów na szczęście nie było. Zagoniłam pannice do domu, zanim doszło do łapoczynów.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw mar 27, 2014 11:46 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Cześć Dziewczyny! :D
Już jutro piąteczek :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw mar 27, 2014 11:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Taaa, jutro piateczek. Ale jeszcze trzeba przeżyć dziś :?
A mi się chce spać!!! :crying:

Mam ochotę zaszyć się gdzieś w archiwum i uciąć sobie półgodzinną drzemkę. Ale nie ma żadnego kocyka, materaca, leżanki, no nic :(
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw mar 27, 2014 11:58 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

MB&Ofelia pisze:Taaa, jutro piateczek. Ale jeszcze trzeba przeżyć dziś :?
A mi się chce spać!!! :crying:

Mam ochotę zaszyć się gdzieś w archiwum i uciąć sobie półgodzinną drzemkę. Ale nie ma żadnego kocyka, materaca, leżanki, no nic :(

Ale dziś do końca bliżej niż dalej. Jeszcze jutro i luz. :D
Masz rację mnie też muli i chce mi się spać. Myślę że przez skoki ciśnienia i pogodę. U nas co rusz się chmurzy by za chwilę wyjść słońce.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw mar 27, 2014 13:59 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Ja ostatnio niestety źle śpię. Przede wszystkim przez nerwy. Kurka, jak pojawi się etat, na który czekam, to migusiem zmieniam robotę i przez tydzień piję z radości! Oby się tylko ten etat wreszcie pojawił... :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw mar 27, 2014 14:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

To trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ja mam odwrotnie . Jak usnę , to sie nie mogę obudzić :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw mar 27, 2014 20:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Ja kiedyś rozmawiałam z dwiema osobami, które szły do Santiago. Ale jedna ruszała z granicy francusko-hiszpańskiej, druga z południa Portugalii. A mi by się marzyło przedreptanie z Wrocławia.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw mar 27, 2014 20:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Ceś Corna, Ceś Ofeljaaa
:1luvu: :1luvu:

faxcooks

Od: Wto lip 02, 2013 8:47

Post » Nie mar 30, 2014 19:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Jezdeśmy.
W łykęda byłyśmy zajmnięte bałkonowaniem. Grzałyśmy futerka na słoneczku i pomogałyśmy Dużej w ogródkowaniu. A ona się nerwiła, że jej sałata wykupujemy.
Wczoraj polowaliśmy na bzykacza. Mała Ciorna go amciała. Dałam jej, niech się gapcia cieszy.
A Duża dzisiaj polazła na spacer, paczać latacze. Okropecznie długo jej nie było. Teraz przylazła i marudzi, że jej łapcie z dupinki wyłażą. Gupoty gada, paczałam, nigdzie nie wyłażą ino leżą płackiem.
Książniczka Ofelja relacjonowująca

Polazłam sobie na piechotę z Koszalinia do Jamna i z powrotem. Dwie godziny w jedną, dwie godziny w drugą. jak mnie kopyta bolą! :placz: A siusiu mi się chciało tak że myślałam że nie dojdę do domu! :crying:
Widziałam chyba trzmielojada i dużo pospolitych ptaszków. Bez sensacji.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie mar 30, 2014 19:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Tak lubisz podglądać ptaki? A niedaleko nas jest siedlisko orła bielika :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie mar 30, 2014 20:45 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen III-lizu lizu i

Kooocham ptaszki! :1luvu: Jestrem ornitolożką amatorką :wink:
Ale dzisiaj troszkę przesadziłam. Zlazłam kawał drogi, nogi bolą jak diabli, a ptaszki nie dopisały. To znaczy było trochę ptasiego drobiazgu, ale bez sensacji. Liczyłam na więcej. Jakieś przelotne gęsi czy kaczki...
Trafił się jeden chyba mysikrólik (mógł to być zniczek, ale za szybko zwiał, nim się dobrze przyjrzałam), jakieś szczygiełki, dzwońce, potrzeszcze, skowronki itp. Kilka przelotnych kluczy ptasich, ale czort wie co, mam za słabą lornetkę żeby rozpoznać ptaszyska w locie, w kluczu. No i jakieś perkozowate na Jamnie, też za daleko, niestety.
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]