WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 26, 2014 11:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

kotkins pisze:Test jednej dłoni...doooobre!
Próbowałam zrobić Leosiowi: moje dwie i dwie MK się PRAWIE domknęły na leosiołkowym brzusiu.

TŻ zrobił Pysi, a palce ma długie jak nie przymierzając pianista....albo ginekolog... jakby docisnął to by ją w dwie dłonie objął...może....ciut rąk zabrakło :roll: A ona drobniusia przecie.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro mar 26, 2014 12:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Spróbuję zrobić moim pannicom test dłoni. Ale na oko patrząc, dwóch dłoni będzie trzeba.
Co prawda łapki mam małe, ale obie pannice dachówki (tfu, co jak piszę, roofcaty krótkowłose, oczywiście! :wink: )
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 26, 2014 14:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

koteczekanusi pisze:Dalio, a jak ta druga biała? Bo nie chcę zapeszać, ale jeśli moje plany wypalą, to kto wie, kto wie, może będę miała dwa starające się domki do wyboru...

Biały nie wypalił, ponieważ Pani chciała sporo kasy, ale nie martw się znajde innego prędzej czy później :(
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro mar 26, 2014 14:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Jakbym spróbowała zrobić test dłoni moim, to bym skończyła z pięknymi szramami :strach: No i mniej niż 2 ręce to nawet najchudszego nie da rady objąć.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro mar 26, 2014 14:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Ja bym tylko chciała ,żeby Cairo zrobiła test dłoni Mirusiowi.... :mrgreen:
Test wielu dłoni...

Alllellluja!!!
Chyba po latach poszukiwań, wielkich zawodów i cierpień WRESZCIE znalazłam weterynarza.
Spełnia wszelkie kryteria: mądry jest, ma zaplecze , wie co robi (Dalia leczy u niego swoje koty , w tym leczyła i leczy z pnn), i SŁUCHA co się do niego mówi.
Zostanie zapewne nadwornym weterynarzem Kotkinsowa.
Nareszcie...

Ma jedną wadę- jest bardzo przystojny.
Ale trudno, jakoś będę z tym żyć... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro mar 26, 2014 15:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

kotkins pisze:Ja bym tylko chciała ,żeby Cairo zrobiła test dłoni Mirusiowi.... :mrgreen:
Test wielu dłoni...

Alllellluja!!!
Chyba po latach poszukiwań, wielkich zawodów i cierpień WRESZCIE znalazłam weterynarza.
Spełnia wszelkie kryteria: mądry jest, ma zaplecze , wie co robi (Dalia leczy u niego swoje koty , w tym leczyła i leczy z pnn), i SŁUCHA co się do niego mówi.
Nareszcie...

Kotkisie, uważaj :twisted: Mi się kiedyś przyśniło, że się zaręczyłam z Ofelkowym wetem 8O :oops: (co ciekawe - on już jest żonaty! :strach: )
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 26, 2014 15:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Kurczaczek Pietruś to moje dwie i pół dłoni. Do reszty nawet nie podchodzę.

Ab - też z braku laku na tych kotach na FB bywałam, nawet sie poudzielałam trochę no i szlag mnie trafiał, nie dalej jak wczoraj :evil: :evil: :evil:
Cholera, a dziś warczeli, ze kobieta dała zdjęcie kota na parapecie, w domu jednorodzinnym - napisali, ze to złamanie zasad forum. Ale kotka z czterema kociakami, oczywiście dachówka, to ochy, achy i serduszka. Wrrrrrr......

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro mar 26, 2014 15:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

MB&Ofelia pisze:
kotkins pisze:Ja bym tylko chciała ,żeby Cairo zrobiła test dłoni Mirusiowi.... :mrgreen:
Test wielu dłoni...

Alllellluja!!!
Nareszcie...

Kotkisie, uważaj :twisted: Mi się kiedyś przyśniło, że się zaręczyłam z Ofelkowym wetem 8O :oops: (co ciekawe - on już jest żonaty! :strach: )

Ja też mam męża jakby coś ,a on (weterynarz znaczy ,a nie mąż) to nie wiem co ma.
To taki typ faceta, który nic nie musi udowadniać . Osobiście najbardziej nie cierpię facetów , którzy muszą cały czas się spinać i pokazywać ,że są lepsi. Wiecie: jeżdżę tirem bo to największy samochód jaki jest dostępny, skaczę na bungee w Himalajach , latam na desce (do prasowania?) po Księżycu...i ciągle o tym opowiadam, bo trza mieć lansik!
A kobiety to są głupie i trzeba im współczuć.
No chyba ,że ładna dziunia , to wtedy trza zaliczyć.
Nie wiem swoją drogą skąd się biorą taki buce, kto TO wychowuje- matki, żony..?
W każdym razie znam z pięciu takich co NIC nie muszą udowadniać: mój Małż, TŻ Neigh, mój kolega ortopeda , ów przystojny weterynarz i może jeszcze ze dwóch.

Z racji posiadania licznej trzody potrzebuję mieć takiego weterynarza.
Znaczy nie spinającego się:)
Poza tym Dalia go rekomenduje , więc to chyba pewniak! :D

Mam już: niezłego chirurga (weterynarza), dentystę (też weta) i teraz internistę.

MB sugeruję zostanie żoną numer dwa.
Oraz zmianę religii.
Tylko co na to żona już zastana?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro mar 26, 2014 17:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

kotkins pisze:Ma jedną wadę- jest bardzo przystojny.

Ty jak Ty, raczej Twój szanowny małżonek będzie musiał z tym jakoś żyć :twisted:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro mar 26, 2014 17:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

floxanna pisze:
kotkins pisze:Ma jedną wadę- jest bardzo przystojny.

Ty jak Ty, raczej Twój szanowny małżonek będzie musiał z tym jakoś żyć :twisted:

Jak kocha to zrozumie :wink:
Wszak nie chuć to prostacka, jeno poświęcenie prawdziwej Matki-Kotki (nie mylić z Matką-Polką) :oops: :oops:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Śro mar 26, 2014 17:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

za chwile do owego weta pędzę - zapytam czy miał czkawkę :twisted:
i pogadam :lol:
Obrazek

dalia

Post » Śro mar 26, 2014 18:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Mam pytanie, co to za rasa?
Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro mar 26, 2014 19:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

popędziłam do weta, ciesząc się że poplotkuję o Kotkinsie :lol:
wpadam a wet mi mówi że jest moja koleżanka, otwiera drzwi, patrzę a tam Kotkins :twisted:
westchnęłam i mówię do wet, że chciałam poplotkować o koleżance ale nie mogę bo siedzi i wszystko słyszy :ryk:
Kotkins natomiast wynalazła zaćmę u mojego kota :twisted:
kurde nudzi się kobieta na tych kroplówkach więc wymyśla :twisted: :lol:
poproszę weta aby następnym razem transportem z kotem tyłem do Kotkinsa stawiał :lol:
Obrazek

dalia

Post » Śro mar 26, 2014 19:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Dobra poważniej miało być:

a.czytam sobie Twoją wypowiedz Kotkinsie i tak mi przyszło do głowy, ze moj TZ zdecydowanie niczego nie udowadnia i absolutnie nie czuje takiej potrzeby......i już to miałam napisać, ale nie zdążyłam. Mój TZ jest totalnym kosmita. Ale niech mu tam. Dość go lubię. A ja ogólnie facetów NIE lubie.......tak jako gatunku.

b. byłyśmy na echu serca. I jest tak:

pozytywy - rozrostowo, przerostowo i jakoś tam kot się mieści nawet w zawyżonych normach i nie przekracza 5, 4 ( nie wiem czego 5,4 ). Ważne, ze nie przekracza

negatywy - serce nie rozkurcza się tak jak powinno. Miejscami ma takie hmm zesztywnienia. Może to być spowodowane niedoborem tauryny. Gdyby kot wyglądał normalnie i miał normalną przeszłość, to by go sierowano na specjalistyczne badania polegające na badaniu poziomu tej tauryny + grubosci mięśnia sercowego. Ale ponieważ wygląda jak zamorzony kurczak, to się zakłada że niedobór spowodowany znacznym ( bardzo nawet ) niedożywieniem. Ma być normalnie żywiona, bardzo energetycznie, wysoko gatunkową karmą.......
I mozliwości są 3
a. cofnie się i będzie sie prawidłowo rozkurczać
b. nie cofnie się i tak zostanie, ale to w niczym jej nie przeszkadza
c. bedzie się pogarszać i trzeba wtedy wdrożyc leczenie i dalsze badania.

Obstawiany jest wariant a. lub b. Celem stwierdzenia dokładnego, należy powtórzyć badania za jakieś 8 miesięcy czyli po odzywieniu kota.

Zapłacilam 160 zł.

Jutro jedziemy na szczepienie........Ogólnie nie jest szampańsko, ale żadnej tragedii. W sumie niedobory takie jak u tego kota musialy coś nadpsuc.........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro mar 26, 2014 19:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- wstrząsające zdjecia

Może jak już wybierzesz rodzaj karmy, to warto do niej troszkę tłuszczyku i tauryny dodawać.
Taurynę trzeba rozpuszczać w gorącej wodzie, bo inaczej może podrażniać żołądek.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]