OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 25, 2014 23:30 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

tutaj też się przywitam wieczorową porą :wink:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro mar 26, 2014 6:35 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

ametyst55 pisze:tutaj też się przywitam wieczorową porą :wink:

My też się witamy wczesno poranną porą.

U nas troszkę się działo przez te dni milczenia. Dobrego i złego.

Dobre to te, że Gucik pojechał do domku stałego w Stalowej Woli w niedzielę. Ma dwoje dużych Dużych i dwóch chłopaków. Więc rąk do głaskania ci dostatek. Wieści z DS są bardzo dobre i aż się boje cieszyć.
Serdecznie dziękuję Wszystkim co nam w tej adopcji pomogli. Mimbli64 za ogłoszenie a ewar za przeprowadzoną wizytę pa i załatwienie transportu. Dzięki też wielkie Wszystkim co nas wspomogli w Gucikowym obrobieniu.
Trochę chłopak kosztował. Co Janusz filozoficznie stwierdziła jak wracaliśmy z przekazania Gucikowego
A Domkowi dziękujemy za...Dom :wink:

Bądź szczęśliwy dzieciaku :1luvu:

Zła i przygnębiona jestem dziś totalnie. Na moich oczach jeden z pingwinów wpadł pod auto. Pozbierał się i uciekł ale słyszałam uderzenie. Czekał na mnie w połowie drogi i przebiegł przede mną przez ulicę. Jechał szaleniec co pojawił się zza zakrętu z piskiem opon.Jednak ostro hamował widząc kocisko i zrobił mega skręt. Jednak chyba kota uderzył.
Nie udało mi się go złapać. Uciekł. Czy kot co jest podobno mega ekstra dokarmiany , co jest ciągle podkreślane przez panią tam chodzącą, czeka na "przypadkowego" karmieciela już w połowie drogi? I odprowadza go gapiąc się na torbę z jedzeniem? Zmroziło mnie i strasznie się martwię. To ,że uciekł nic nie znaczy.
Kotłowniane nie stawiły się w komplecie. A te co przylazły to wypłochy straszne były. Psy? Nie. Teraz nie psy tylko ludzie. Te koty ostatnio nie mają luksusu spokoju. Wchodząc na kotłownie zauważyłam porządek w obejściu. Sprzątnęli. 8O O Matko, :lol: ogarnęli obejście z resztek szyb ,framug i innych śmieci. Długo się nie cieszyłam. Wszystko to wylądowało w dziurze kociej gdzie koty miały posłanka, miski, wodę i wchodziły w zakamarki rur ciepłowniczych. Nawet dziurę w podłodze, tak niebezpieczną dla nich , odsłonięto wwalając przykrycie do tego śmietnika. Wszędzie szkło, deski z gwoździami, framugi, rozbite cegły i bloczki betonowe. Zrezygnowałam z jako takiego ogarnięcia bo ręce sobie pocięłam a i ciężkie to wszystko. Poprzykrywałam tylko to co mogłam tym co znalazłam. Szkło, gwoździe, znalazłam jakieś przykrycie dziury... To dłuższa robota i muszę z Januszem powolutku to zrobić. Przecież widzieli co tam jest.
W baraku Sekutnika też wszystko z dewastowane. Znów posłanka wywalone, poniszczone...
Jakaś czarna seria.
Płakać się chce.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro mar 26, 2014 7:11 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Gucio ma fajny domek, a ja już dawno się wprosiłam na wizytę, muszę kotka wymiziać. Duża ma konto na miau, był króciutki wątek poprzedniej kotki.Mam nadzieję, że Gucio będzie miał swój wątek i będą zdjęcia, relacje...itd.Mieszkam bliziutko, zawsze pomogę, gdyby była taka potrzeba.Gucio będzie miał duży, osiatkowany balkon z widokiem na trawnik i ogródki domków jednorodzinnych, będzie mu naprawdę dobrze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 26, 2014 7:14 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

ewar pisze:Gucio ma fajny domek, a ja już dawno się wprosiłam na wizytę, muszę kotka wymiziać. Duża ma konto na miau, był króciutki wątek poprzedniej kotki.Mam nadzieję, że Gucio będzie miał swój wątek i będą zdjęcia, relacje...itd.Mieszkam bliziutko, zawsze pomogę, gdyby była taka potrzeba.Gucio będzie miał duży, osiatkowany balkon z widokiem na trawnik i ogródki domków jednorodzinnych, będzie mu naprawdę dobrze.

Witaj Ewa.
Serdeczne dzięki raz jeszcze za pomoc :kotek:

A Gutek ma już osiatkowany balkon i nowe "kraty" w oknach. :wink: Duzi poszli na maksa i super ekspresem wszystko zrobili.
Relacje z Domku są tak ciepłe ,że trudno nie wzruszyć się czytając je.

Wiem, że Pani Beatka była i bywa na miau. Jak zechce się ujawnić to się ujawni :lol:
Serdecznie zapraszamy :kotek:
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 26, 2014 7:24 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

O, nie wiedziałam :lol: Duży już pod koniec tygodnia wywiercił potrzebne otwory, ale czekali na siatkę, którą zamówili przez internet.To naprawdę bardzo ciepły, miły dom, Gucio będzie miał domek ze snów. P.Beatę namówię na założenie wątku, trzeba się Guciem pochwalić, prawda?
Cieszę się, że mogłam pomóc i wszystko fajnie się ułożyło.

ewar

Post » Śro mar 26, 2014 7:29 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Witam, witam :D

Przedstawię się - Beata, Duża od Gucika .
Przede wszystkim nie wiem jak tu się wysyła posty, więc sprawdzę teraz ...

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Śro mar 26, 2014 7:30 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

bb0702 pisze:Witam, witam :D

A witamy, witamy :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 26, 2014 7:35 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

bb0702 pisze:Witam, witam :D

A witamy :lol: No właśnie tak się wysyła.To jeszcze tylko napiszemy jak się wkleja zdjęcia.

ewar

Post » Śro mar 26, 2014 7:41 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

No nie, opisałam się pochwał i podziekowań, wysłałam i nie ma....
Napiszę potem wszystko od początku.
Musze się podszkolić, ale teraz już pracuję uczciwie.
pozdrawiam
Beata

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Śro mar 26, 2014 9:14 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Asiu bardzo się cieszę, że ponownie tutaj jesteśmy - tak bardzo mi brakowało moich ulubionych Twoich codziennych opowieści na każdy temat, chociaż najczęściej zaglądam tylko ukradkiem :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro mar 26, 2014 9:20 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Bardzo się cieszę z domu dla Gucia i mam nadzieję, że i reszta znajdzie cudowne Domy :ok: :ok: :ok:
No i że u bezdomniaczków uda sie jakoś kwestię dokarmiania ogarnąć :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro mar 26, 2014 9:39 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Jakiś koszmarny czas dla moich dzików nastał. Tak źle to jeszcze nie było. Zimnica, anomalie pogodowe, choroby...Można jakoś opanować. Jakoś się pogodzić bo na to rady nie ma. Ludzkich działań nie przewidzisz a ich szkód nie wycenisz.
Dobrze, że ciepło jest to przez okres letni powoli uda się ogarnąć śmietnik w kotłowni.

Jestem na zwolnieniu bo jednak powaliła mnie niemoc. Czasem twarde baby tak mają. :mrgreen: Poszłam wreszcie na wizytę do ludzkiego weta i posłuchawszy małe co nie co wyszłam z papierkiem w ręku. Źle od dawna się czułam bagatelizując to jednak.

Pani Beatko, czasem i nam wytrawnym postowiczom znika wszystko. Dobrze jest skopiować to co się napisało. Dobrze...jak się pamięta.
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 26, 2014 9:41 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Za Twoje zdrowie Asiu :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro mar 26, 2014 10:51 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

No wreszcie można do Was wrócić. Fajnie, że kolejne kocie szczęście znalazło domek. :ok:

Aby zdrowie dopisywało, bo bez tego ani rusz. Spokojnego kurowania się, Asiu. Oby czas na leżenie też się znalazł :D

Atusia77

Od: Pt gru 06, 2013 10:37

Post » Śro mar 26, 2014 15:29 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Asiulek, zdrówka dla Ciebie & co :ok:
i gratulacje dla Gucia :piwa:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

[poprzednia][następna]