[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 19, 2014 10:05 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Sylwia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Śro mar 19, 2014 17:05 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Jaka wspaniała fundacja działa w naszym mieście. Słyszeliście o niej?
http://www.tvp.pl/bialystok/publicystyk ... 4/14432868
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Śro mar 19, 2014 19:26 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

sylwia1982 pisze:niestety jest spora rzesza lekarzy,którzy doradzają przyszłym matkom pozbycie się kotów przed urodzeniem dziecka, lekarze straszą toksoplazmozą, sama trafiłam na lekarza buraka, który jak usłyszał, ze mam 4 koty to popatrzył na mnie jak na wariatkę i powiedział, że jak chcę mieć dziecko to powinnam pozbyć się kotów i nawet nie słuchał mnie jak mu mówiłam, że ja planuję drugą ciążę i na pewno się nie pozbędę kotów, bo i przy pierwszej ciąży miałam koty i nic się nie działo, tylko tyle, że nie sprzątałam kuwet

Kiedyś zaszczurzonej koleżance, po ugryzieniu przez domowego szczura spuchła ręka. Poszła więc biedna do lekarza, który na słowo szczur, całkiem serio zapytał "one mają coś wspólnego z ziemią?".

Inna, miała przygodę podobną, jej lekarz natomiast nie omieszkał się wezwać sanepidu, bo Pani ma szczury.

Osobiście również ten problem miałam ( ahh, kocham socjalizować agresywne szczury :P ), żaden z obecnych w prywatnej przychodni lekarzy nie chciał mi pomóc, bo nie wiedzą co przenosi domowy szczur. No przecież dżume, nieuki :roll: ... Ostatecznie musiałam sobie sama odpowiedni antybiotyk załatwić :/

Niestety polscy lekarze wciąż w wielu przypadkach powtarzają stereotypy naszych babć.
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Śro mar 19, 2014 19:31 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kassja pisze:Jaka wspaniała fundacja działa w naszym mieście. Słyszeliście o niej?
http://www.tvp.pl/bialystok/publicystyk ... 4/14432868

Taaakkkk -widziałam i słyszałam Kasiu. :ok:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Śro mar 19, 2014 21:24 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

A jakich czarów użyłaś, Agato, aby nakłonić naszą koleżankę do reprezentowania wolontariuszy przed kamerą? Z tego co pamiętam, to chętnych nie było...
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Śro mar 19, 2014 22:34 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

tove pisze:A jakich czarów użyłaś, Agato, aby nakłonić naszą koleżankę do reprezentowania wolontariuszy przed kamerą? Z tego co pamiętam, to chętnych nie było...

Ooo, dobrze że poruszyłaś ten temat. Pani redaktor prosiła o 2-3 wolontariuszy bo taka jest formuła programu. Ja nauczona doświadczeniem zapytam kilku bez większej nadziej i dałam jej znać że będzie ciężko. A potem szok 8O dorotak zgodziła się bez walki :1luvu:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro mar 19, 2014 23:13 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Pewnie dorotak chciała być sławna :wink:

Ps. Pani Prezes, jak Pani ślicznie wygląda! Jakaś wypoczęta taka 8)
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Czw mar 20, 2014 4:03 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Agatko, jesteś fantastyczna!
Z otwartą buzią wczoraj dopiero obejrzałam niezwykle ciekawy wywiad...
Podziwiam...
A z okazji Dnia Kota w MDK-u nasza Prezes wygłosiła wspaniały referat, zbliżony do tematu
konkursów rysunkowego i fotograficznego "...bo w moim domu kot mieszkać musi..."
i wręczyła nagrody.
Dziękujemy Dyrekcji i Pracownikom MDK-u za popularyzowanie sprawy Bezdomniaczków Kocich.
Ośmielam się też pochwalić się, że i my - 3 wolontariuszki kocie: Ewa S., Kasia M. i ja
na zaproszenie Domu Dziennego Pobytu Dzieci przy ul. Barszczańskiej edukowałyśmy DZIECI, jak
mogą pomóc BEZDOMNYM KOTKOM. To było miłe i, myślę, że skuteczne spotkanie.
A Ewa i Kasia bardzo interesująco opowiedziały o swoich podopiecznych Tymczasach
i kotkach wolno żyjących na ich osiedlu.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro mar 26, 2014 17:54 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ja też oglądałam Panią Prezes w tv :) a jakie ładne tam kotki były i takie grzeczne! Szkoda, że moje kociaste takie nie są.
https://www.facebook.com/events/8890208 ... ser_joined tu jest link do wydarzenia na facebooku dla kotków z cmentarza w Bielsku Podl. Zapraszam do udostępniania, bo pomoc kiciom bardzo potrzebna. A jeśli ktoś miałby jakieś sugestie, propozycje jak ulepszyć - to w imieniu swoim i Niunik bardzo dziękuję :)
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Śro mar 26, 2014 19:49 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

właśnie obejrzałam :) gratulacje za naprawdę super film :)

niki_01

Od: Pon sie 21, 2006 18:21

Post » Śro mar 26, 2014 20:38 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Eee tam, film :oops:
Prawdziwy powód do radości: wiatrówka nie będzie potrzebna, złapałam sobie kotka. I co, nie da się? Co się nie da - jak się chce to się da i tyle.
Kocur który nie chciał się poddać tradycyjnym metodom łowczym dostał michę żeru z polepszaczem
świata. Kiedy wciągnął żer świat wydał mu się bardziej różowy, zaczął się słaniać na
łapkach i został biedak pojmany. Łakomstwo, straszna rzecz. W lecznicy ucięto mu co trzeba więc wiatrówki już nie
potrzebuję.
Jedyna przeszkoda obiektywna - istniała obawa, że w drodze powrotnej będę musiała iść przed samochodem i rozganiać żaby które miłują się okrutnie, najchętniej na środku szosy. Widać element ryzyka dostarcza im niepowtarzalnych doznań...

A z innej beczki - dziewczyna prosi o namiary na jakąś firmę do zabezpieczenia balkonu. Wiem, że było pisane u nas, ale jakoś nie znalazłam. Może ktoś coś?
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Sob mar 29, 2014 15:58 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Karaluszek - kotek wychodzący p.Heńka tydzień był na pannach.Wrócił do domu chudy i chory.Byłam dziś u weta dr Zosi z Karaluszkiem i p.Heńkiem. Kot ma 6 lat i bardzo złe uzębienie - jeden ząbek trzeba usunąć (być może i dlatego prawie wcale nie jadł).W brzuszku coś się przelewa. :?: Jeżeli kicia zacznie jeść zabieg będzie we wtorek i będzie miał wtedy usg, badanie krwi na niewydolność nerek i dożylnie kroplówkę.Dr zrobi jeszcze wtedy test na białaczkę i fip. :cry:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Sob mar 29, 2014 20:25 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dziś Kasia M. miała tel.od znajomej, że przy sklepie Stokrotka przy ul.Fabrycznej błąka się zaciążona kotka - krótkie łapki i ogonek, maści czarnej lekko, daje się głaskać.
Niki01 - Agatko czy coś Ci wiadomo czyja to kotunia?
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Post » Sob mar 29, 2014 21:24 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ewa S - nic nie wiem:(
Odrobina przed-sezonowego optymizmu. Tj nie wszyscy go mają - np mój Słonik stacjonuje pod sufitem. Wisi na belce nad głową i tylko patrzeć jak sfrunie. Nie dziwię mu się jednak - bywają momenty gdy wiele bym dała za możliwość udania się "na belkę" :wink:
Obrazek

Obrazek

Koteczka niegdyś domowa trwa na posterunku. Tu nawrzucała mi za pozbawienie hm...jakby to ładnie - no tego co w kocurze najważniejsze swojego ukochanego czarnego kumpla. Było ostro:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ona nie rozumie, że spotykał się z nią tylko dla rezydencji i michy:
Obrazek
W każdym razie jak już powiedziała co o tym myśli całkiem straciła czujność:
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiamy wiosennie :)
Obrazek 

aga&2

Post » Nie mar 30, 2014 11:53 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ewa Speichler pisze:Dziś Kasia M. miała tel.od znajomej, że przy sklepie Stokrotka przy ul.Fabrycznej błąka się zaciążona kotka - krótkie łapki i ogonek, maści czarnej lekko, daje się głaskać.
Niki01 - Agatko czy coś Ci wiadomo czyja to kotunia?

bBłam rano koło Stokrotki, obeszłam bloki obok ale kicie nie widziałam, pójdę jeszcze wieczorem i może będę miała więcej szczęścia

Wieczorem znalazłam tę kotkę, faktycznie ciężarna, powinnam ją złapać bez problemu. Mogę ją próbować złapać jeszcze dzisiaj, jeśli chodzi o jutro to jestem bez samochodu.

niki_01

Od: Pon sie 21, 2006 18:21

[poprzednia][następna]