Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 17, 2014 19:10 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Hmmm to ja jestem tyranem, jak tylko koty chcą mnie obudzić przed budzikiem wystarczy, że donośnie i stanowczo krzyknę "cicho!!!" i zaraz kładą się koło mnie spowrotem i śpimy :D

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon mar 17, 2014 19:15 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Mój mąż robi takie głośne i stanowcze SSSSSSSssssss... na koty czasem działa, czasem nie, ale na pewno mnie budzi :ryk:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Wto mar 18, 2014 7:20 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

O hej. Miło, że wpadłyście :D U nas nawet spokój, tylko Hanna zaczęła kichać... Wiosna idzie, bo u nas zawsze w tym okresie Hani uaktywnia się nos...

Wczorajszy dzień przespaliśmy... Taka aura, że koty ruszyły tyłki dopiero wieczorem, w dzień tylko wstały z raz do miski. Dzisiaj mam nadzieję, na lepszy dzień i cieplejszy, bo bawię się w ogrodnika i truskawki mi zaczęły rosnąć, więc w duchu mówię zimo precz coby nic nie przemarzło!

A dzisiaj mam nadzieję, że przyjdą mi zamówione w zeszłym tygodniu sadzonki ziół i poziomki, które wysłano dopiero wczoraj. I już się doczekać nie mogę, aż je zobaczę :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto mar 18, 2014 9:43 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Zazdroszczę Ci zielonych paluszków :mrgreen:
Ale ale... storczyk już ze 2 miesiące u mnie... i wciąż żyje :mrgreen: Dwie bromelie też jeszcze nie wylądowały z kwiatowym niebie :roll:

A 2 dni temu posadziłam sobie szczypiorek. Kupiłam nasiona i jeśli urośnie to będzie to moja pierwsza wyhodowana od nasionka roślinka EVER :roll:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Wto mar 18, 2014 17:15 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

He he ja próbuje od nasionka wyhodowac chili bazylie i pomidorki koktailowe. Zobaczymy czy wzejdą czy nie. Sadzonki przybyły, myślałam ze kotom spodoba sie kocimiętka ale ją olały :evil:
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt mar 28, 2014 22:35 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Monia pokaż te swoje pomidorki :1luvu:

Oto mój szczypiorek :ryk:
Obrazek
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob mar 29, 2014 17:53 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Ależ proszę bardzo. Oto moja zielenina :D Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem :ryk:

Papryka chili: ( mam 18 sztuk)
Obrazek

Pomidor czereśniowy:
Obrazek
Obrazek

Bazylia:
Obrazek

Rozmaryn, który przyszedł z zamówienia internetowego:
Obrazek

Tak wygląda mój parapet:
Obrazek

Jedna z dwóch kocimiętek - też z zamówienia:
Obrazek

Balkon - truskawki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

poziomka - ma już kwiatuszki :D
Obrazek
Obrazek

Do tego rośnie mi szczypiorek chiński, dwa rodzaje pietruszki i koperek - za małe na fotografowanie. A dla kotów posiałam owies.
Żeby tego było mało to wczoraj kupiłam nasionka chili "Cyklon" i czekam, aż zaczną kiełkować.
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 29, 2014 18:45 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Szczęka mi opadła 8O Ty masz niby w domu koty???
Fajnie, że się na tym wszystkim znasz - będę miała kogo pytać :mrgreen:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob mar 29, 2014 19:03 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Kompletnie sie nie znam do tego stopnia, że jak siałam pomidory to wszystkie nasiona do jednego dołka dałam i teraz z 8 sztuk rośnie na jednej kupie :oops:
Ale jaj coś to pytaj może będę umiała odpowiedzieć :lol:

Z pomidorami i papryką trzeba uważać przy kotach, bo mogą być trujące dlatego mam tak zawalony parapet żeby koty nie miały się jak nich dobrać, ale szczęśliwie mało je te krzaki obchodzą.

Hitem dnia dzisiejszego była Hanka, która w niewyjaśniony sposób złapała pszczołę w wolierze 8O a do tego nie została użądlona :mrgreen: miałam serce na ramieniu......
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 29, 2014 19:52 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

ja bym karetkę wzywała... i sama nie wiem czy do siebie czy do kota 8O 8O 8O
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob mar 29, 2014 20:07 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

To traumatyczne przeżycie. Bardzo dokładnie obejrzeliśmy z Kubą każdy centymetr Hanki łącznie z mordką w środku. Szczęśliwie ta pszczoła była jakaś spokojna i niemrawa.

My mamy o tyle dobrze że najbliższy wet jest kilometr od nas jakby coś się stało. Odpukać w puste i niemalowane że tak to się skończyło
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 29, 2014 20:11 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Monia czemu ja Cię nie mam na FB? :twisted:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Sob mar 29, 2014 20:34 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

A bo ja wiem ? Monika Sapierzyńska tak mnie znajdziesz ;)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob mar 29, 2014 20:44 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

Jakie piękne roślinki!!!! Ja się pytam - jak? U mnie wszystko schnie :crying: :crying: :crying:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob mar 29, 2014 20:45 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - Uwaga chwalę s

gotcha :ok:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]