Królowa Sasza i król Forest.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 17, 2014 21:19 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

:cry: z Forestem nie jest dobrze... co prawda tarczyca się super unormowała ale mocznik i kreatynina są dużo powyżej norm...co jak pewnie wszystkie ciocie wiedzą oznacza problem z nerkami...
...Doktor Ania zapodała dziś antybiotyk, kroplówkę i lek przeciw mdłościom i czekamy... jutro znowu pojedziemy...
...Forest na razie sobie śpi... o jedzeniu na razie nie ma mowy... :cry:
Królowa Sasza i król Forest :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259

Cookie <3, moja na zawsze [*]

monmar

Od: Śro sty 15, 2014 14:26

Post » Pon mar 17, 2014 21:55 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

Kciuki i moc pozytywnych myśli przesyłam dla Foresta :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon mar 17, 2014 22:55 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

Ja też trzymam kciuki..

Zapytaj weta, czy można Forestowi podać peritol w syropie..
moje nerkowe kociaste całkiem ładnie zaczynały po tym jeść..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto mar 18, 2014 5:41 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

ojej....nerki?
a on wcześniej miał problem z nerkami? bo mi się wydawało nie wiedzieć czemu, że z trzustką...
oby szybko doszedł do siebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto mar 18, 2014 9:23 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

Annaa pisze:Kciuki i moc pozytywnych myśli przesyłam dla Foresta :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy przydadzą się :|

aamms pisze:Ja też trzymam kciuki..

Zapytaj weta, czy można Forestowi podać peritol w syropie..
moje nerkowe kociaste całkiem ładnie zaczynały po tym jeść..

aamms dzięki za radę, oczywiście dziś zapytam bo Forest nadal nic nie zjadł, jedyne co się zmieniło to to że pije...

magdaradek pisze:ojej....nerki?
a on wcześniej miał problem z nerkami? bo mi się wydawało nie wiedzieć czemu, że z trzustką...
oby szybko doszedł do siebie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

magdaradek no właśnie nerki :cry: ... na początku miał podejrzenie trzustki potem okazało się że to tarczyca ale nerki były w porządku... ponieważ od jakiegoś czasu zdarzało mu się wymiotować (byłam pewno że to kłaki...) i był osowiały w piątek zgodnie z Panią Doktor zrobiliśmy na wszelki wypadek oprócz tarczycy podstawowe badania krwi... przez weekend jego stan się tak bardzo pogorszył że aż jestem w szoku a wczoraj w badaniach wyszły nerki...

monmar

Post » Wto mar 18, 2014 13:40 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

a ja widziałam wczoraj Foresta!
jest boski i myślę, że z pomocąwyjdzie z tego
trzymam kciuki!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto mar 18, 2014 23:36 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

Ojej,
dopiero teraz czytam
ogromne kciuki!!!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Czy bardzo wysokie te wyniki?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 19, 2014 9:37 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

Mocznik: 136 mg/dl
Kreatynina: 2,19 mg/dl

Forest je, popija, nie chodzi cały czas sobie leży, bardzo się ślini, w pysiu nie za wesoło. Jest bardzo słabiutki, miauczeć nie ma siły...
Po poniedziałkowej kroplówce było jakby lepiej, po wczorajszej znowu gorzej.

monmar

Post » Śro mar 19, 2014 10:00 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

nadal trzymam kciuki!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro mar 19, 2014 10:20 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

na wynikach nic a nic się nie znam........

kotku proszę zbieraj siły!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 19, 2014 13:31 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

wyniki podwyższone, ale nie jakoś tragicznie (kreatynina norma górna 1,8, a mocznik 70)
Mocznik i kreatynina to parametry nerkowe. Podwyższone oznaczają problemy z układem moczowym. Wyniki trochę podwyższone to jeszcze nie dowód choroby nerek, ale jest to ostrzeżenie. W morfologii podwyższony poziom WBC towarzyszy infekcjom, także dróg moczowych

to cytat stąd i więcej informacji- viewtopic.php?f=36&t=158590

a co się dzieje w pyszczku?

Foreściku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 19, 2014 17:57 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

Zaglądam od rana.. i czekam niecierpliwie na wieści o Foreście..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro mar 19, 2014 19:05 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

Oj,oj a co to za chorowanie? Pytał się kot? Ktoś dał zgodę?
Całe mnóstwo :ok: i ciepłych myśli posyłam i zdrówka życzę z całego serducha!
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro mar 19, 2014 21:52 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

No właśnie nie taki był plan i nie tak miało być... :(... no ale Pani Doktor Ania M. postawiła mnie dziś do pionu :oops:, bo ryczeniem to mu wcale nie pomogę.
Dziś były obie Panie Doktor, wspólnymi siłami w końcu wbiły się Forkowi w żyłę bo jak na Pułkownika przystało dziwne ma jakieś podobno...
Wyniki rzeczywiście są słabe ale nie tragiczne a Forest wygląda i zachowuje się jakby przynajmniej tą Kreatynine miał 5... :?
Niestety to słabiutkie samopoczucie Foresta wynika najprawdopodobniej z tego nieszczęsnego pyszczka. Doktor Ania W. dopatrzyła się, że kotowi zrobiła się jakaś przetoka z nie usuniętego korzenia :(. Wyobrażam sobie jak to go boli (każdego chyba w życiu bolał ząb...). Niestety w tym stanie zdrowia nie można mu podać narkozy i pogrzebać w pysiu więc Forest dostaje antybiotyki i jakiś steryd. Jutro kolejna kroplóweczka.
Apetyt na szczęście mu dopisuje mimo bólu w pysiu. Pańcia blenderuje miesko żeby nie musiał gryźć, bo to mokre na nerki to fuj jest...
Więc WALCZYMY a Pułkownik musi być silny, nie ma innej opcji!

Dziękujemy za wszystkie kciuki :kotek:
I wielkie :1luvu: dla aamms za wsparcie na PW :)

monmar

Post » Śro mar 19, 2014 22:45 Re: Pułkownik Forest i Sasza czyli dwa chore zrządzenia losu

wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Foresta,
A jakaś delikatna wziewna narkoza też nie wchodzi w grę ? no bo zębiszcza to sieją dalej bakteriami na nerki....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]