WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 17, 2014 14:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

PS. Zrobiłam kilka zdjęć. Trochę lepszych niż poprzednio. Tylko ładnego tła mi brakuje, a nie mam photoshopa. Wycieki pod oczami wyglądają gorzej na zdjęciu niż w naturze (umyłam wczoraj i na razie nie ma czego myć).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na tym pierwszym wygląda trochę jak kłusujący kucyk.
Może zdjęcia nasuną skojarzenie z imieniem. Tylko nie My Little Pony, please.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon mar 17, 2014 14:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Hmm... ona (jakkolwiek nazwiecie) już jest ładna :)

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pon mar 17, 2014 14:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Blancanieves? Znaczy Śnieżka po hiszpańskiemu :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 17, 2014 15:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Proszę o nr konta.
Biała dama jest cudna.
A nie miały być dwa persy i MCO?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon mar 17, 2014 16:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

koteczekanusi pisze:Żadna Adelka, fuj. I nie chcę, żeby była podobna do Amelki, sorry, bo rzadko który DS wita siczki pod drzwiami z równym entuzjazmem.
Chcę, żeby była podobna do Korneliusza. Dlatego memu sercu bliskie jest imię Kornelia. W zasadzie to - tak jak przy Korneliuszu - samo do mnie przyszło, gdy tylko spojrzałam na jej futerko. Ale trochę zbyt podobne do Korneliusza i może sie u weta w kartotece mylić.
Dlatego pomyślałam o Kordelii (w sumie to początkowo z tego imienia wziął się Korneliusz. od takiej bardzo fajnej bohaterki książki). Jeśli pamiętacie, to tak chciała się nazywać Ania Shirley, bo uważała to imię za niezwykle dystyngowane i dla prawdziwej piękności i bohaterki poematu romantycznego. W sumie to nawet jest w tym pewna prawidłowość, bo zamiast rudawej Nalewki mam prawdziwą księżniczkę.
A jeśli trafi mi się kiedyś ruda persica, nazwe ją Ania Shirley. Bo bardzo podobało mi się, że czyjaś kotka nazywa się Elizabeth Bennet.
Drugie imię to Kamelia. Tu z kolei z Damy Kameliowej - co, jak wiadomo jest ściśle związane z nierządem. Więc nawet się zgadza.
Niebieska mogłaby wtedy być Geiszą. One nawet były takie maleńkie i słodkie.
No i trzecie imię - Królewna Śnieżka. Jest super, ale to już bardziej do rodowodu albo dla żartu, no bo jak na takiego kota wołać. No i fajnie meldować się u weta. Ale za to jakie miałaby wzięcie.
Myślałam jeszcze o Milady, ale odpada, bo Milady musi być cała czarna i krótkowłosa (jeśli ktoś pamięta z dzieciństwa "Trzech Muszkieterów" w wersji kreskówkowej z psami).
Można głosować.

W każdym razie mała biała (strasznie jest maleńka), spędziła noc bardzo spokojnie. Włączyłam jej ogrzewanie dla ciepełka. Lubi siedzieć w kanapie - ale to nie ze strachu, tylko raczej pościel jej odpowiada. Pogłaskana od razu zaczyna się wić, mruczeć i wywalać brzuszek. Zjadła, ale dość słabo. W kuwetce też tylko taki mały siczek.
Od obicia kanapy elektryzuje jej się futerko.

ja jestem za królewną śnieżką ;)
cichy podczytywać i trzymacz kciuków
Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this.

ewiczka

Od: Nie gru 30, 2012 23:05

Post » Pon mar 17, 2014 16:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

ab. pisze:Proszę o nr konta.
Biała dama jest cudna.
A nie miały być dwa persy i MCO?

Mco też jest - zdecydowanie nie tak atrakcyjna jak biała księżniczka ale fajny z niej kot
ma wolę życia i Neigh dobrze karmi bo jedzenie znika, więc będa z niej koty
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon mar 17, 2014 16:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh pisze:I napiszę jedno. Otwartym tekstem - jest na tym tym forum wiele osób które wykupiło/ chętnie by wykupiło kota z pseudo czy trudnych warunków. Tylko się do tego nie przyznaje. Z różnych powodów. Ostracyzmu forumowego też.

A ja to robię. I mam odwagę się do tego przyznać.
Bo życie kota jest mi droższe, niż opinia, kaśliwe uwagi, i morale. Jesli pomóc kotu, którego opisałam powyżej jest niemoralne, to ja byłam/jestem/będę niemoralna. I już.
Wolę być prostacka, chamska, wywyższająca się i niemoralna. Ale wierzyć w to co robię.

Ja rozumiem osoby, które nagle napotkały na swojej drodze kota z/w pseudo i porażone jego wyglądem, losem, sytuacją itp. wykupiły czy zabrały. Bo pomijając rozliczne aspekty takiego działania, nie były w stanie zostawić kociej biedy samej sobie. Rozumiem, bo pewnie sama w takiej sytuacji nie postąpiłabym inaczej.

Ale dumne głoszenie takiego programu, a nawet filozofii, wyszukiwanie kotów tego typu po Polsce ma już inny wymiar. Bo jak napisałam w pierwszym poście na ten temat - nie jest to jednoznaczne etycznie (jeśli ktoś nie rozumie tego prostego stwierdzenia "niejednoznaczne etycznie", to cóż ja mogę ?), bo nie jest. I doprawdy głosząc taki program nie jestem pewna czy to powód do dumy i chwalenia się.

Co do osób wykupujących czy mających ochotę wykupić, w niektórych przypadkach zastanawiałabym się co też nimi kieruje, bo może wcale nie wielka miłość a chęć posiadania rasowca za pół ceny, albo za darmo? Nie lubię tak pojmowanego snobizmu dla ubogich bo snobizm to luksus. Ale to na marginesie. W każdym razie w rozprzestrzenianiu się takiego procederu (pseudo) wszyscy są winni, ci wykupujący w dobrych intencjach też.
kotkins pisze:Zwyczajowo na tym wątku napiszę :JEŚLI KTOŚ NIE AKCEPTUJE WYKUPOWANIA ZWIERZĄT Z PSEUDOHODOWLI I INNYCH ZŁYCH MIEJSC PROPAGOWANEGO NA TYM WĄTKU - MOŻE IŚĆ GDZIE INDZIEJ
Co absolutnie nie jest wyrzucaniem stąd Casicy ani nikogo innego.
Ten nasz pogląd jest niezmienny od lat, taką mamy tu filozofię i TAK działamy.

Nie wszyscy muszą się z nami zgadzać.

Dyskusja na ten temat mnie nie interesuje.
Co nie znaczy ,że nie można dyskutować- jeśli ktoś chce ,proszę założyć sobie wątek i dyskutować do upojenia.
Tu uważam dyskusję za zakończoną, proszę to uszanować!

Oczywiście, bez obaw, zakończyłam wypowiedzi na ten temat. Ponieważ nie jestem w stanie bezkrytycznie i bezrefleksyjnie chwalić i zachwycać się tym co robicie, pożegnam się po prostu z Paniami :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon mar 17, 2014 16:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Dlaczego bezkrytycznie i bezrefleksyjnie? Wcale tego nie papieram - wręcz przeciwnie, krytykanctwo mam wrodzone. Mogę przynieść zaświadczenie od mojej mamy.
Po drugie - akurat te dwie dziewczyny nie są wykupione z pseudo, tylko żeby tam nie trafiły. To pewna różnica "moralna", jeśli już kogoś to interesuje, bo akurat pseudo na tym nie zarabia. Pojawiało się to już kilka razy, więc oprócz "bezkrytycznie" i bezrefleksyjnie" warto czytać też ze zrozumieniem.
Po trzecie - kto sobie kupił "rasowego" za pół ceny, by mieć? Te dziewczyny, które kupiły? Oddały z pocałowaniem ręki.
U nas z Neigh też nie zostaną. Do tego spodziewam się raczej kosztów, za które mogłabym sobie kotka kupić, jakiego zechcę.
No i stać mnie na kotka z hodowli, gdyby mi się zachciało, zresztą takiego mam.
No, może oprócz hawajskiego hodowlanego czy jakoś mu było za 14 tys. euro, ale to też nawet nie dlatego, że mnie nie stać (choćbym miała wziąć kredyt), ale że nie odczuwam takiej potrzeby. Zresztą może to nie był hawajski tylko singapurski albo jakiś tam. W każdym razie drogi.
A rzeczy luksusowe lubię i nawet sobie nabywam, gdy mnie najdzie fantazja. I nie kupuję podróbek, bo nie po to są luksusowe. (Właśnie w tym tygodniu miałam sobie nabyć wypasione okulary słoneczne, ale kasę chyba na weterynarza na białą przeznaczę...).
Tak więc powtarzam - nawet sylabizować trzeba ze zrozumieniem.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon mar 17, 2014 17:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

koteczekanusi pisze:PS. Zrobiłam kilka zdjęć. Trochę lepszych niż poprzednio. Tylko ładnego tła mi brakuje, a nie mam photoshopa. Wycieki pod oczami wyglądają gorzej na zdjęciu niż w naturze (umyłam wczoraj i na razie nie ma czego myć).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na tym pierwszym wygląda trochę jak kłusujący kucyk.
Może zdjęcia nasuną skojarzenie z imieniem. Tylko nie My Little Pony, please.

a może MiLady??
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Pon mar 17, 2014 17:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

madziulam2 pisze: a może MiLady??

O! Zdrobniale Milusia :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon mar 17, 2014 18:23 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Taką jeszcze propozycję otrzymałam i przekazuję

tak mi się nasunął pomysł na imię - w sumie podkradziony od kolegi-kociarza - a może by tak KulaPuchu? fajnie brzmi wymawiane jak jeden wyraz, a już w ogóle można zaszaleć i zapisywać w wersji hawajskiej - Ku La Puhu

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon mar 17, 2014 18:28 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

A może Lady Snow :?:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon mar 17, 2014 18:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Po obejrzeniu zdjęć nasunęła mi się Chmurka.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Pon mar 17, 2014 18:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Głosuję za Kordelią :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon mar 17, 2014 18:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Obrazek[/quote]
Obrazek
O, Nadusia, nie masz fot z DS? :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[poprzednia][następna]