WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 17, 2014 10:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Proponuję nazwać niebieską tymczasowo - Hope. Dla nieznających angielskiego - "nadzieja". Czyta się [houp]

Neigh, nie znam się na odkarmianiu zagłodzonych kotów, ale może by jej tak podawać przede wszystkim surowe mięso z suplementami? Co prawda na barfie koty raczej nie tyją, ale dostają wszystkie potrzebne składniki. A surowe mięso dla kotów jest lekkostrawne, bardziej niż gotowe karmy.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon mar 17, 2014 10:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

niebieska je suchą więc obecnie ma resztkę intestinala i na niej powinna jakiś czas pozostać moim zdaniem, do tego mięso i puszki filetowe - nie jest to jakiś wypas ale chodzi o to aby przygotować jej przewód pokarmowy do normalnego funkcjonowania i aby powoli przybierała na wadze
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon mar 17, 2014 10:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Żadna Adelka, fuj. I nie chcę, żeby była podobna do Amelki, sorry, bo rzadko który DS wita siczki pod drzwiami z równym entuzjazmem.
Chcę, żeby była podobna do Korneliusza. Dlatego memu sercu bliskie jest imię Kornelia. W zasadzie to - tak jak przy Korneliuszu - samo do mnie przyszło, gdy tylko spojrzałam na jej futerko. Ale trochę zbyt podobne do Korneliusza i może sie u weta w kartotece mylić.
Dlatego pomyślałam o Kordelii (w sumie to początkowo z tego imienia wziął się Korneliusz. od takiej bardzo fajnej bohaterki książki). Jeśli pamiętacie, to tak chciała się nazywać Ania Shirley, bo uważała to imię za niezwykle dystyngowane i dla prawdziwej piękności i bohaterki poematu romantycznego. W sumie to nawet jest w tym pewna prawidłowość, bo zamiast rudawej Nalewki mam prawdziwą księżniczkę.
A jeśli trafi mi się kiedyś ruda persica, nazwe ją Ania Shirley. Bo bardzo podobało mi się, że czyjaś kotka nazywa się Elizabeth Bennet.
Drugie imię to Kamelia. Tu z kolei z Damy Kameliowej - co, jak wiadomo jest ściśle związane z nierządem. Więc nawet się zgadza.
Niebieska mogłaby wtedy być Geiszą. One nawet były takie maleńkie i słodkie.
No i trzecie imię - Królewna Śnieżka. Jest super, ale to już bardziej do rodowodu albo dla żartu, no bo jak na takiego kota wołać. No i fajnie meldować się u weta. Ale za to jakie miałaby wzięcie.
Myślałam jeszcze o Milady, ale odpada, bo Milady musi być cała czarna i krótkowłosa (jeśli ktoś pamięta z dzieciństwa "Trzech Muszkieterów" w wersji kreskówkowej z psami).
Można głosować.

W każdym razie mała biała (strasznie jest maleńka), spędziła noc bardzo spokojnie. Włączyłam jej ogrzewanie dla ciepełka. Lubi siedzieć w kanapie - ale to nie ze strachu, tylko raczej pościel jej odpowiada. Pogłaskana od razu zaczyna się wić, mruczeć i wywalać brzuszek. Zjadła, ale dość słabo. W kuwetce też tylko taki mały siczek.
Od obicia kanapy elektryzuje jej się futerko.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon mar 17, 2014 10:42 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

koteczekanusi pisze:Żadna Adelka, fuj. I nie chcę, żeby była podobna do Amelki, sorry, bo rzadko który DS wita siczki pod drzwiami z równym entuzjazmem.
Chcę, żeby była podobna do Korneliusza. Dlatego memu sercu bliskie jest imię Kornelia. W zasadzie to - tak jak przy Korneliuszu - samo do mnie przyszło, gdy tylko spojrzałam na jej futerko. Ale trochę zbyt podobne do Korneliusza i może sie u weta w kartotece mylić.
Dlatego pomyślałam o Kordelii (w sumie to początkowo z tego imienia wziął się Korneliusz. od takiej bardzo fajnej bohaterki książki). Jeśli pamiętacie, to tak chciała się nazywać Ania Shirley, bo uważała to imię za niezwykle dystyngowane i dla prawdziwej piękności i bohaterki poematu romantycznego. W sumie to nawet jest w tym pewna prawidłowość, bo zamiast rudawej Nalewki mam prawdziwą księżniczkę.
A jeśli trafi mi się kiedyś ruda persica, nazwe ją Ania Shirley. Bo bardzo podobało mi się, że czyjaś kotka nazywa się Elizabeth Bennet.
Drugie imię to Kamelia. Tu z kolei z Damy Kameliowej - co, jak wiadomo jest ściśle związane z nierządem. Więc nawet się zgadza.
Niebieska mogłaby wtedy być Geiszą. One nawet były takie maleńkie i słodkie.
No i trzecie imię - Królewna Śnieżka. Jest super, ale to już bardziej do rodowodu albo dla żartu, no bo jak na takiego kota wołać. No i fajnie meldować się u weta. Ale za to jakie miałaby wzięcie.
Myślałam jeszcze o Milady, ale odpada, bo Milady musi być cała czarna i krótkowłosa (jeśli ktoś pamięta z dzieciństwa "Trzech Muszkieterów" w wersji kreskówkowej z psami).
Można głosować.

W każdym razie mała biała (strasznie jest maleńka), spędziła noc bardzo spokojnie. Włączyłam jej ogrzewanie dla ciepełka. Lubi siedzieć w kanapie - ale to nie ze strachu, tylko raczej pościel jej odpowiada. Pogłaskana od razu zaczyna się wić, mruczeć i wywalać brzuszek. Zjadła, ale dość słabo. W kuwetce też tylko taki mały siczek.
Od obicia kanapy elektryzuje jej się futerko.

A Księżniczka Lilly ci się nie podoba?
Względnie mogę jej użyczyć imienia Ofelia. Moja pannica chyba się nie obrazi...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 17, 2014 10:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Biała Dziewica Lelija? Co na to nierządnice?
Jakoś do niej to imię nie pasuje.
A Ofelia źle skończyła. I choć samo imię mi się podoba, to już na zawsze pozostanie: "Ofelio, idź do klasztoru!"
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon mar 17, 2014 10:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Wypraszam sobie, Milady byla dlugowlosą, piękną blondynką. ;) A kreskowka byla tragedia.

Moja mala z jedna lapka bardziej nazywa sie Molly Hooper, ze sie tak bezczelnie pochwale :D

Ogromnie duzo cieplych mysli ratowancom posylam. NIestety nie mam kasy, zeby wesprzec :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon mar 17, 2014 10:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Przelew poszedł

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Pon mar 17, 2014 10:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

zuza pisze:Wypraszam sobie, Milady byla dlugowlosą, piękną blondynką. ;) A kreskowka byla tragedia.

Ale wredną.
Mnie się kreskówka podobała - to jednak dla dzieci było. A najbardziej właśnie Milady w postaci czarnej kotki. Konstancja (czy w tej wersji to chyba Julia była) w postaci czegoś spanielopodobnego się nie umywała.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pon mar 17, 2014 11:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Moja Ofelia ma imię nie po Szekspirowej bohaterce, tylko po bohaterce filmu "Labirynt Fauna". Film piękny, choć smutny.

Co do kreskówki i Milady - faktycznie kotka była od pieski ładniejsza.
Dlaczego koty muszą zwykle grać czarne charaktery? :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon mar 17, 2014 11:17 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

koteczekanusi pisze: W każdym razie mała biała (strasznie jest maleńka),

hm, jakby tu powiedzieć - biała jest ciut większa od niebieskiej
Obrazek

dalia

Post » Pon mar 17, 2014 11:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Może po prostu Blanka - biała?
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Pon mar 17, 2014 11:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

dla białej Aszti - bogini personifikująca szczęście i sławę (bogowie starożytnej persji)
Obrazek

dalia

Post » Pon mar 17, 2014 12:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Aszti dla białej bardzo ładne może też być Ambrozja

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Pon mar 17, 2014 12:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

parę groszy poszło, jeszcze doślę.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon mar 17, 2014 13:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Ambrozja obiektywnie fajne. Nawet pasuje do Lukrecji. Tylko ktoś, kto będzie musiał wołać: "Ambrozjo, chodź, mięsko", padnie ze śmiechu/zażenowania. Pamiętajcie, że kota jednak trzeba jakos wołać i nie powinno to powodować jego kompleksów wśród innych kotów.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

[poprzednia][następna]