Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
koteczekanusi pisze:Żadna Adelka, fuj. I nie chcę, żeby była podobna do Amelki, sorry, bo rzadko który DS wita siczki pod drzwiami z równym entuzjazmem.
Chcę, żeby była podobna do Korneliusza. Dlatego memu sercu bliskie jest imię Kornelia. W zasadzie to - tak jak przy Korneliuszu - samo do mnie przyszło, gdy tylko spojrzałam na jej futerko. Ale trochę zbyt podobne do Korneliusza i może sie u weta w kartotece mylić.
Dlatego pomyślałam o Kordelii (w sumie to początkowo z tego imienia wziął się Korneliusz. od takiej bardzo fajnej bohaterki książki). Jeśli pamiętacie, to tak chciała się nazywać Ania Shirley, bo uważała to imię za niezwykle dystyngowane i dla prawdziwej piękności i bohaterki poematu romantycznego. W sumie to nawet jest w tym pewna prawidłowość, bo zamiast rudawej Nalewki mam prawdziwą księżniczkę.
A jeśli trafi mi się kiedyś ruda persica, nazwe ją Ania Shirley. Bo bardzo podobało mi się, że czyjaś kotka nazywa się Elizabeth Bennet.
Drugie imię to Kamelia. Tu z kolei z Damy Kameliowej - co, jak wiadomo jest ściśle związane z nierządem. Więc nawet się zgadza.
Niebieska mogłaby wtedy być Geiszą. One nawet były takie maleńkie i słodkie.
No i trzecie imię - Królewna Śnieżka. Jest super, ale to już bardziej do rodowodu albo dla żartu, no bo jak na takiego kota wołać. No i fajnie meldować się u weta. Ale za to jakie miałaby wzięcie.
Myślałam jeszcze o Milady, ale odpada, bo Milady musi być cała czarna i krótkowłosa (jeśli ktoś pamięta z dzieciństwa "Trzech Muszkieterów" w wersji kreskówkowej z psami).
Można głosować.
W każdym razie mała biała (strasznie jest maleńka), spędziła noc bardzo spokojnie. Włączyłam jej ogrzewanie dla ciepełka. Lubi siedzieć w kanapie - ale to nie ze strachu, tylko raczej pościel jej odpowiada. Pogłaskana od razu zaczyna się wić, mruczeć i wywalać brzuszek. Zjadła, ale dość słabo. W kuwetce też tylko taki mały siczek.
Od obicia kanapy elektryzuje jej się futerko.
zuza pisze:Wypraszam sobie, Milady byla dlugowlosą, piękną blondynką.A kreskowka byla tragedia.
koteczekanusi pisze: W każdym razie mała biała (strasznie jest maleńka),
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, MB&Ofelia i 36 gości