WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 16, 2014 23:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

dalia pisze:mialam też takie coś na tymczasie
Obrazek

teraz musi powalać urodą...bo nawet na Twojej fotce urzeka

marta-jolka

Od: Pt wrz 14, 2012 13:07

Post » Nie mar 16, 2014 23:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh pisze:Brunia......bardzo ładne zdrobnienie.

Albo Hildi ;)
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon mar 17, 2014 0:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

anna57 pisze:
Obrazek

Gosia, a to nie jest Stokrota?

to jest Nada
Stokrocia jest taka
Obrazek

tutaj Nada już w lepszej kondycji, widać natomiast jak ogon sie ofutrza od góry - na końcówce jeszcze ogryzek pozostał
Obrazek
edit
Stokrocia jest nad Nadą na ostatnim zdjęciu
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon mar 17, 2014 0:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

ale fajną wiklinową budkę mają Twoje koty, super jest
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Pon mar 17, 2014 0:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

No, ciemniejsza jest, faktycznie. 8)
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon mar 17, 2014 0:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

kotka mojej siostry ma w rodowodzie imię Balerina można przezywać Baleronka :) - w domu jest zwyczajnie Inką
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Pon mar 17, 2014 6:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

czekam na wieści jak minęła noc

Neigh tak mi przyszło do głowy (ale Tobie tez zapewne) aby dawać jej mokra tak co 2 -3 / 4 godziny po łyżce stołowej mniej więcej.
Obrazek

dalia

Post » Pon mar 17, 2014 7:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

marta-jolka pisze:
Obrazek

teraz musi powalać urodą...bo nawet na Twojej fotce urzeka

Stan rzekłabym zbliżony........
Doniesienia z frontu: mięso wymiecione, mokre wymiecione, suche poskubane. Siku w kuwecie. Kot w szafie:-)- samodzielnie otwartej
Wprawdzie wyjęty z szafy i glaskany wyraźnie się boi - serce wali jak oszalałe, ale spokojnie........wyjęłam przyznam się celem zaprezentowania dziecku młodszemu, które powiedziało : Boshe, ale będzie piękna!!!!!!!!
Po czym "O Matko nie mogę na to patrzeć"
Myślę, ze za miesiac, dwa - będzie o niej można mówić "bardzo chudy kot". Urody jest wielkiej.....

Przyszło , przyszło:-). Wstałam w nocy i dopełniłam michę - teraz tez. Tygrysa karmiłam co 2 h, wielki pies a dostawał taką ciupeńską garstkę.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon mar 17, 2014 7:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

uff
kurde ona pięknie je, w dzień jej nie wchodziło (mimo że reagowała na zapachy) ale noc należy do niej
ma wielka wolę życia, będzie dobrze :ok:

edit
kupa to pewnie po paru dniach będzie dopiero
Obrazek

dalia

Post » Pon mar 17, 2014 7:18 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

No to jest jedno, co mnie martwi - karmię ja małymi porycyjkami - takimi troszku/troszku. Moge jej zapewnić 2 posiłki w nocy.Wiecej nie dam rady, bo też muszę czasem spać, a po drugie to nie będzie miało sensu. W sumie wyjdzie na to, ze w nocy opycha się do oporu.

Trzeba się zastanowić jak ja namówić do jedzenia w dzień. Otwartym tekstem ona nie jest tak przerażona jak Teoś, ona jest hmm taka zdystansowana. Czuje się bezpieczniej kiedy się schowa. Wzięta na ręce nie syczy, nie broni sie - jest taka hmm potulna.....Pogodzona z tym, ze człowiek ma władze. Ale piekielnie sie tej władzy boi. Jak ustalimy sytuacje zdrowotną trzeba ja będzie przeflancować do Dziecka Młodszego.

To jest kot wymagający sporej pracy behawioralnej - nie tylko leczniczo/pasącej. Nie jest to typ dominanta. Zdecydowanie nie.

Ale jak sobie przypomnę psio - lwi charakter Bono. Który się niczego nie bał, nikogo nie atakował. Z założenia przyjął, ze mnie akurat lubi w związku z tym będzie się np. uwalał na stole, zajmując cały, a ja mu potulnie pokroję mięsko na takim tyciuśkim zostawionym kawałku.......Byl taki spsiały, ale w sposób wyniosły. Przejmując moją całą uwagę w taki naturalny, nienachalny sposób.
Nie to co niektóre perskie pokręty, co chodza za mną NON stop drac ryj........

Ta to jest takie biedne, zastraszone, potulne stworzenie, w którym gdzieś tam głeboko, głęboko ukrywa się cień kociej dumy, którą tak lubię w tej rasie. One są tak przyjacielsko wyniosłe:). Tchną takim spokojem, który mi bardzo imponuje. OOO to są koty z charyzma

Smutny to na razie jest obrazek. Ale spokojnie. Najważniejsze, ze je, sika. Z resztą sobie damy rade.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon mar 17, 2014 7:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

sądzę że w dzień też zacznie jeść ale powolutku
zostaw jej i się zobaczy
Obrazek

dalia

Post » Pon mar 17, 2014 7:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

:ok: :ok: za Białą Księżniczkę (Shirayuki-Hime) i za chudziutkie biedactwo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Jak dostanę nr konta przeleję grosik czy dwa :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 17, 2014 8:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Dziewczyny, pomocy!
Albo znowu post zniknął, albo ślepa jestem...
Do kogo miałyśmy wysyłać zdjęcia fantów na bazarek.

Przelew zrobiłam, ale niewielki niestety. Mała biała dała mi po kieszeni w tym miesiącu... Ale to zapewne nie sprawa na miesiąc więc nadrobimy w przyszłym.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pon mar 17, 2014 8:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Fanty na bazarek do mnie!

Nie mam do Was siły...
Poszłam spać, wstałam, dotelepałam się do biura, a tu 4 strony do czytania. :evil:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon mar 17, 2014 9:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Koteczekanusi: dla Białej ADELKA.
Jest podobna do Amelki?
Jest!!

A może będzie równie guuupia??? :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[poprzednia][następna]