» Nie mar 16, 2014 22:58
Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci
Dobra - ochłonęłam. Nie całkiem, ale pierwszy wstrząs minął.
Kotkins - zrobimy zdjęcia ale nie dziś. Możliwe, ze nie jutro. Na razie to ona jest w stresie - schowała się początkowo za Dziecka Starszego łozko, aktualnie za biurko. Podkręciłam jej ogrzewanie, bo przy takim wychudzeniu, myslę, ze temperatury nie trzyma.
Jutro zadzwonię do mojej p. wet i postram się wkręcić jak najszybciej. Ona nie wygląda na kota źle żywionego. Otwartym tekstem - ona wygląda na kota W OGÓLE nie karmionego.
Nie wiem, ale czy jest chora. Oczy, uszy są czyste, nie ma wycieków. Na razie nic więcej nie moge powiedzieć. Ale intuicyjnie - nie wygląda na kota cieżko chorego - wygląda na kota skandalicznie, dramatycznie i jak tam sobie chcecie to okreslić zagłodzonego.
Niewątpliwie na gwałt! trzeba jej zrobić badania. Martwię się wątrobą, martwię się tarczycą - generalnie SIĘ MARTWIĘ. Bo to nie wygląda dobrze.
Newa Floxanny zwana Etiopką była w porównaniu z Tą po prostu chuda.
Na razie zostawię w spokoju. Tygrysa karmiłam rozgotowanym kurczakiem ( miał 20 kg niedowagi - tak dobrze przeczytałyście 20....w obdukcji mu wpisano - "stan zagłodzenia IV - agonalny ). Ona wygląda ciut lepiej, ale tylko ciut.
Dzizas Dalia - jak to DOBRZE, żeś ja wypatrzyła........jak to dobrze.
I napiszę jedno. Otwartym tekstem - jest na tym tym forum wiele osób które wykupiło/ chętnie by wykupiło kota z pseudo czy trudnych warunków. Tylko się do tego nie przyznaje. Z różnych powodów. Ostracyzmu forumowego też.
A ja to robię. I mam odwagę się do tego przyznać.
Bo życie kota jest mi droższe, niż opinia, kaśliwe uwagi, i morale. Jesli pomóc kotu, którego opisałam powyżej jest niemoralne, to ja byłam/jestem/będę niemoralna. I już.
Wolę być prostacka, chamska, wywyższająca się i niemoralna. Ale wierzyć w to co robię.
Ostatnio edytowano Nie mar 16, 2014 23:06 przez
Neigh, łącznie edytowano 1 raz
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"