WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 16, 2014 16:48 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Ja też przypominam, że mam na bazarek wytwór prawie własny kolekcjonerski, owocowo-drożdżowy, no taki winny :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie mar 16, 2014 16:48 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

kotkins pisze:Persiczka biała jest niewątpliwie z pseudo.
Wybacz Casico, ale ja tej pseudo szukać nie będę.

Zrozumiałam, że obie kotki z papierami.
kotkins pisze:Co do wykupowania kotów skądkolwiek: MY na TYM wątku WYKUPUJEMY koty , które tego potrzebują.Takie , które są w pseudo,albo mogą tam trafić z uwagi na to ,że są w typie razy bądź rasowe.WSZYSTKIE moje koty pochodzą z pseudo, no, może Fiona nie pochodzi, ale ją także wykupiłam z pseudo.Ideologia mnie /nas nie interesuje.Interesuje nas życie i zdrowie kotów. Nie czuję się bogiem- nie potrafię powiedzieć "temu spod śmietnika pomogę , bo on ma "dobre pochodzenie" ,temu z pseudo -nie, bo on ma złe".

Ale dopuszczasz istnienie innego zdania niż Twoje w kwestii sensu wykupywania kotów z pseudo?
Niektórzy twierdzą, że jedynym efektem takich działań jest napędzanie interesu pseuduchom.
I oczywiście gdy chodzi o tego jednego, konkretnego kota, jemu ratuje się życie. Ale co z resztą, która tam zostaje?
Problem nie jest prosty, nie zawiera się, mam nadzieję, w zdaniu "my tutaj wykupujemy koty", bo bardzo byłoby to bezrefleksyjne.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie mar 16, 2014 16:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

kotkins pisze:Piękny kot...z jakiej hodowli?

Z Greckiej :mrgreen: Małe białe to MetatronEyes Sailormoon :)
Właśnie wróciłam z Aten dziewczęta i powiem Wam cudnie, ciepło i słonecznie tam jest...

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Nie mar 16, 2014 17:03 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

casica pisze:Ale dopuszczasz istnienie innego zdania niż Twoje w kwestii sensu wykupywania kotów z pseudo?
Niektórzy twierdzą, że jedynym efektem takich działań jest napędzanie interesu pseuduchom.
I oczywiście gdy chodzi o tego jednego, konkretnego kota, jemu ratuje się życie. Ale co z resztą, która tam zostaje?
Problem nie jest prosty, nie zawiera się, mam nadzieję, w zdaniu "my tutaj wykupujemy koty", bo bardzo byłoby to bezrefleksyjne.

Ta dyskusja co jakiś czas się tu pojawia. Dziewczyny robią swoje, bo tak chcą i nie kryją się z tym. Nie zabraniają innym robić inaczej. Za konsekwentną postawę podziwiam je.
A Twoja wypowiedź przypomina mi moją ostatnią rozmowę z panem z orange, który tłumaczył mi, że dużo osób proponowane przez niego rozwiązanie chwali więc czemu ja akurat tego nie chcę. Odpowiedziałam mu że ja nie jestem dużo tylko ja.
Tu zamiast dużo można włożyć niektórzy choć w rozumienium forum będzie to dużo
edit - jak się ogarniecie to podajcie nr konta, coś dorzucę. Marzy mi się mały MCO, mam w domu jednak zazdrosnego burasa więc pomarzę sobie jedynie

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie mar 16, 2014 17:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Bolkowa pisze:
casica pisze:Ale dopuszczasz istnienie innego zdania niż Twoje w kwestii sensu wykupywania kotów z pseudo?

Ta dyskusja co jakiś czas się tu pojawia. Dziewczyny robią swoje, bo tak chcą i nie kryją się z tym. Nie zabraniają innym robić inaczej. Za konsekwentną postawę podziwiam je.
A Twoja wypowiedź przypomina mi moją ostatnią rozmowę z panem z orange, który tłumaczył mi, że dużo osób proponowane przez niego rozwiązanie chwali więc czemu ja akurat tego nie chcę. Odpowiedziałam mu że ja nie jestem dużo tylko ja.
Tu zamiast dużo można włożyć niektórzy choć w rozumienium forum będzie to dużo
edit - jak się ogarniecie to podajcie nr konta, coś dorzucę. Marzy mi się mały MCO, mam w domu jednak zazdrosnego burasa więc pomarzę sobie jedynie

A Ty masz pewność, że takie akurat rozwiązanie (wykup z pseudo) jest świetne i jedynie słuszne? To gratuluję (to oczywiście złośliwość, zaznaczam, bo sądząc po ostatnim poście Twojego autorstwa, niuans ten mógłby może umknąć).
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie mar 16, 2014 17:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Tak sobie po cichutku myślę, że pomoc się należy każdemu kotu, któremu dzieje się źle. I temu spod śmietnika, i temu z pseudo.
Paradoksalnie, te spod śmietnika mają lepiej, bo pomaganie im jest moralnie jednoznaczne. Kotom z pseudohodowli niewiele osób ma odwagę pomóc. To wymaga odwagi, by stawić czoła osobom, które potępią moralną niejednoznaczność takiej pomocy, że nie wspomnę o dodatkowych nakładach finansowych.
Świat nie jest czarno biały, jest wiele sytuacji których nie da się jednoznacznie określić w kategoriach dobro - zło.
Obie opcje są potrzebne, bo w obu są koty które potrzebują pomocy - i te spod śmietnika i te z pseudo. Każdy ma prawo wybrać komu chce/może pomóc.

Nikt nie jest w stanie zlikwidować pseudohodowli - zawsze znajdą się tacy, którzy kota kupią, znajdą się też tacy którzy będą rozmnażać i sprzedawać. Natura ludzka jest jaka jest. Ale skoro można pomóc chociaż jednemu, to warto.

Mam pytanie, jeśli mogę, czy coś zadziało się w sprawie tej dziewczyny, która pośredniczyła przy ogłaszaniu Pyniuni?
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Nie mar 16, 2014 17:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

casica pisze:A Ty masz pewność, że takie akurat rozwiązanie (wykup z pseudo) jest świetne i jedynie słuszne? To gratuluję (to oczywiście złośliwość, zaznaczam, bo sądząc po ostatnim poście Twojego autorstwa, niuans ten mógłby może umknąć).

Szanuję zdanie dziewczyn zwłaszcza autorki tego wątku, po innych wątkach nie biegam i nie komentuję.
Pozdrawiam.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie mar 16, 2014 17:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

mam dokładnie takie zdanie jak megrita. Z jedną jeszcze uwagą - te spod śmietnika często maja karmicieli, jeśli nie są wrednie świeżo wywalone - jakoś dają radę. Te w pseudo są na łasce i niełasce tzw ludzi. Jeśli mam parę groszy - wspomogę, bez względu czy to rasowe, czy w typie , czy śmietnikowiec. Każde z nich jest KOTEM - pokrzywdzonym przez człowieka. To nie jest miejsce na dywagacje wyzszości kota nad kotem, bo to nie one wybierają. Jest potrzebna pomoc - się pomaga , jak kto moze i chce . A jak nie chce - NIECH NIE PRZESZKADZA :!:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie mar 16, 2014 17:48 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Zwyczajowo na tym wątku napiszę :JEŚLI KTOŚ NIE AKCEPTUJE WYKUPOWANIA ZWIERZĄT Z PSEUDOHODOWLI I INNYCH ZŁYCH MIEJSC PROPAGOWANEGO NA TYM WĄTKU - MOŻE IŚĆ GDZIE INDZIEJ
Co absolutnie nie jest wyrzucaniem stąd Casicy ani nikogo innego.
Ten nasz pogląd jest niezmienny od lat, taką mamy tu filozofię i TAK działamy.

Nie wszyscy muszą się z nami zgadzać.

Dyskusja na ten temat mnie nie interesuje.
Co nie znaczy ,że nie można dyskutować- jeśli ktoś chce ,proszę założyć sobie wątek i dyskutować do upojenia.
Tu uważam dyskusję za zakończoną, proszę to uszanować!

Biały Grek (?) ładniutki, a jak się nazywa?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie mar 16, 2014 17:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

megrita pisze:Tak sobie po cichutku myślę, że pomoc się należy każdemu kotu, któremu dzieje się źle. I temu spod śmietnika, i temu z pseudo.
Paradoksalnie, te spod śmietnika mają lepiej, bo pomaganie im jest moralnie jednoznaczne. Kotom z pseudohodowli niewiele osób ma odwagę pomóc. To wymaga odwagi, by stawić czoła osobom, które potępią moralną niejednoznaczność takiej pomocy, że nie wspomnę o dodatkowych nakładach finansowych.
Świat nie jest czarno biały, jest wiele sytuacji których nie da się jednoznacznie określić w kategoriach dobro - zło.
Obie opcje są potrzebne, bo w obu są koty które potrzebują pomocy - i te spod śmietnika i te z pseudo. Każdy ma prawo wybrać komu chce/może pomóc.

Nikt nie jest w stanie zlikwidować pseudohodowli - zawsze znajdą się tacy, którzy kota kupią, znajdą się też tacy którzy będą rozmnażać i sprzedawać. Natura ludzka jest jaka jest. Ale skoro można pomóc chociaż jednemu, to warto.

izka53 pisze:mam dokładnie takie zdanie jak megrita. Z jedną jeszcze uwagą - te spod śmietnika często maja karmicieli, jeśli nie są wrednie świeżo wywalone - jakoś dają radę. Te w pseudo są na łasce i niełasce tzw ludzi. Jeśli mam parę groszy - wspomogę, bez względu czy to rasowe, czy w typie , czy śmietnikowiec. Każde z nich jest KOTEM - pokrzywdzonym przez człowieka. To nie jest miejsce na dywagacje wyzszości kota nad kotem, bo to nie one wybierają. Jest potrzebna pomoc - się pomaga , jak kto moze i chce . A jak nie chce - NIECH NIE PRZESZKADZA :!:

Wszystkimi łapkami się podpisujemy! :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie mar 16, 2014 18:03 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

kfiatek 1983 pisze:
kotkins pisze:Piękny kot...z jakiej hodowli?

Z Greckiej :mrgreen: Małe białe to MetatronEyes Sailormoon :)

Kota śliczna, ale jak Ty kfiatku będziesz dalej żyć - "MetatronEyes Sailormoon, zejdź z kanapy!!!, MetatronEyes Sailormoon - nie rzygaj na dywan!!, Metatroinos Sailormoon, chodź do Pańci!!!" 8O 8O
Wiem co mówię, mam Gitanę Von Stars Palace 8)

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Nie mar 16, 2014 18:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

oj tam wydziwiacie
ja mam K'Star Winner i nie narzekam :lol:
w domu wołam Mopciuch (Mogsi jej po domowemu)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie mar 16, 2014 18:28 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

[quote="dalia"]oj tam wydziwiacie

Wygłupiam się i zmieniam temat wobec powracającej jak bumerang do aborygena a przy tym pasjonującej dyskusji o wykupie z pseudo :evil:
W ten sposób chciałam wyeksponować przewagę kotów bez rodowodu, do których bez poczucia winy, że mają linię genetyczną lepiej udokumentowaną niż ja mogę się swobodnie zwracać "Dooooooopek, gdzie z łapami !!!!!!" :mrgreen:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Nie mar 16, 2014 18:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Takie tu grono Nierządnic się zebrało i nie ma na to rady:)
Będą wykupywały, będą się wywyższały i do tego będą chamskie i politycznie niepoprawne.
Takie już są. I ja je za to uwielbiam!! :D

Proponuję ,żeby mała biała nazywała się ADA.
Ada siostra Amki.
Cairo mówi ,że są prawie identyczne.
Akcja łączenia rodzin...?

Niebieskie MCO też trza jakoś nazwać.
Misia to większy wstyd , niż Laluś.
No, może być rudym persem z jednym okiem o imieniu Lalisław jest troszkę obciachowe...ale MCO MISIA???
Ło matko...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie mar 16, 2014 18:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Kurka, doczytałam! Nie było mnie przez weekend, a tu takie akcje!
Ja też poproszę o nr konta, wiele tego nie będzie, ale zawsze coś.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]