W-wa. Zostało 7. DŁUG spłacony, DZIĘKI! Nowy "problem" s.50

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 15, 2014 22:28 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Pusia - półpersiczka
Pilnie szuka dt, jest chuda, z glutem zatykającym nos. Pewnie dziś lub jutro trafi do szpitalika, ale wiadomo, że im krócej tym lepiej, a wracać na Wolę nie powinna :(

Obrazek
Obrazek
Mufinek, synek Meliski (tej pastelowej tri)
Też w stanie tragicznym, niewykastrowany ze względu na stan zdrowia, jutro trafi do weta na badania i na TDT, ale jakby ktoś mógł go przejąć, to będzie super.
Zęby ma podobno w tragicznym stanie.

Obrazek
Ogryzek, młodziak ubiegłoroczny
Ma już DS, tylko wczoraj nie dał się zlapać. Mam nadzieję, że się DS nie rozmyśli

Obrazek
Jantar

Obrazek

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob mar 15, 2014 23:11 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Wpisuję się na wątek...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie mar 16, 2014 1:58 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Dwie rzeczy.

Pierwsza - dzwonią do mnie ludzie na ogłoszenia moich tymczasów, ale szukają kotow na jedynaki, więc im odmawiam. moze jakoś wykorzystac te kontakty? OKI ma to sens? Jak to widzisz?

Druga - pomyślałam o wspólnym ogłoszeniu. Z mojego doświadczenia tablica i gumtree na początek wystarczą. Żeby wybrac kilka kotow nadających się już do adopcji i zrobić im.
Np. Osierocone - moze wśrod nich znajdziesz przyjaciela?
albo jakos inaczej.
W treści - krotki opis sytuacji. Np. Dramat kotow. Ich opiekunka trafiła do szpitala, a po powrocie nie bedzie się w stanie już nimi zaopiekować. 50 kotów osieroconych czeka na dom. Oto kilka z nich:
I tu opisać wraz z fotą. Np. na tablicy można wstawic 10 zdjęć, czyli np. opisać 5 kotow (i kazdego po dwie foty wstawić).

Co o tym sądzicie?

Myślę dalej.

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie mar 16, 2014 2:15 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Będziemy robić ogłoszenia, głównie grupowe, indywidualne też, jak trochę się ogarnie sytuację.
Niestety zrobienie listy kotów tam, to koszmar. Nie ma za bardzo jak ich oddzielić, więc w kółko włażą w łapy te same rudzielce :?
Na razie rozchodzi się pocztą pantoflową i sporo ludzi się kręci.

Kolejny problem to ten, że pani Ula, która ma klucze i wydaje te koty (zgodziła się na podanie jej telefonu w ogłoszeniach), jest po prostu zawalona robotą i sama jeszcze do końca nie zorientowała się w sytuacji. Mimo że zna koty, to mało o nich wie. Jest niedospana i przemęczona. Sypia po 2h dziennie.
Za dzień-dwa pewnie się skończy rozdanie z poczty pantoflowej, ale akurat już powinny być porobione ogłoszenia.
Pani Ula do tego czasu może trochę też wyjdzie z szoku :roll: Może się też wymyśli jakiś lepszy kontakt.

Tam jeszcze trzeba wybrać te koty, które pilnie wymagają leczenia. To co widać na pierwszy rzut oka, to wiadomo, ale tam może być więcej takich jak Pusia.
Z wyglądu grubaśna, a jak się weźmie na ręce, to podobno też szkielecik, tylko futro przykrywa.

Na pewno "bierzemy" wszystkie domy, w tym takie dla jedynaków, tylko dobrze by było, żeby ludzie zdawali sobie sprawę, że generalnie są to koty chore.
Nawet jeśli coś teraz wygląda modelowo, to może się posypać w każdej chwili. Zwłaszcza po zmianie domu.
Zresztą wiesz :(

OKI

Post » Nie mar 16, 2014 9:25 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Ładne są te koty, a Pusia to już :1luvu: .OKI, czy mnie się wydaje, czy jedna to jakaś taciopodobna?
Myślę, że jak na takie skupisko kotów to one wcale nie są w takim bardzo złym stanie.Odrobina opieki i już.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 16, 2014 9:29 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Ewo, tam są dwa takie z krótszym pyszczkiem - Pusia i jej siostra Panda, czarna.
Tak, jak na taką gromadę mogło być gorzej. Niemniej nie jest dobrze. A myślę, że była to tylko kwestia czasu, żeby się zaczęło pogarszać coraz bardziej.

OKI

Post » Nie mar 16, 2014 9:31 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Jak na takie skupisko, to są niemal we wzorowym stanie - tylko, niestety, straciły opiekunkę. I jak to w skupisku - te silniejsze lepiej o sobie dbały.
Wydanie części nawet zdrowych byków poprawi po prostu sytuację tych pozostałych, szczególnie w warunkach opieki dochodzącej.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie mar 16, 2014 9:40 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

OKI pisze:Będziemy robić ogłoszenia, głównie grupowe, indywidualne też, jak trochę się ogarnie sytuację.
Niestety zrobienie listy kotów tam, to koszmar. Nie ma za bardzo jak ich oddzielić, więc w kółko włażą w łapy te same rudzielce :?
Na razie rozchodzi się pocztą pantoflową i sporo ludzi się kręci.

Kolejny problem to ten, że pani Ula, która ma klucze i wydaje te koty (zgodziła się na podanie jej telefonu w ogłoszeniach), jest po prostu zawalona robotą i sama jeszcze do końca nie zorientowała się w sytuacji. Mimo że zna koty, to mało o nich wie. Jest niedospana i przemęczona. Sypia po 2h dziennie.
Za dzień-dwa pewnie się skończy rozdanie z poczty pantoflowej, ale akurat już powinny być porobione ogłoszenia.
Pani Ula do tego czasu może trochę też wyjdzie z szoku :roll: Może się też wymyśli jakiś lepszy kontakt.

Tam jeszcze trzeba wybrać te koty, które pilnie wymagają leczenia. To co widać na pierwszy rzut oka, to wiadomo, ale tam może być więcej takich jak Pusia.
Z wyglądu grubaśna, a jak się weźmie na ręce, to podobno też szkielecik, tylko futro przykrywa.

Na pewno "bierzemy" wszystkie domy, w tym takie dla jedynaków, tylko dobrze by było, żeby ludzie zdawali sobie sprawę, że generalnie są to koty chore.
Nawet jeśli coś teraz wygląda modelowo, to może się posypać w każdej chwili. Zwłaszcza po zmianie domu.
Zresztą wiesz :(

ok, to ja sie będe przyglądać i w razie czego jestem gotowa do pomocy - przy ogloszeniach np czy jakichs innych dzialaniach. niestety finansowo nie mogę, ani nie moge dac dt.
A w jakim one są przedziale wiekowym? da się to jakoś ogarnąć? Np. banda rudych, czy trikolorek - no tak ogolnie, wg koloru na razie i mniej więcej.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie mar 16, 2014 9:50 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Pomoc finansowa na ten moment nie jest potrzebna.
Ciężko powiedzieć, co będzie dalej, ale mam nadzieję, że jeśli w ogóle, to co najwyżej będziemy zbierać żwir i żarcie.

Większość kotów jest dorosłych, kilkuletnich.
Zeszłorocznych podrostków jest trójka - trikolorka, marmurka (lub marmurek) i króweczek.
Są nieśmiałe i bojące, niedooswojone, ale nieagresywne i dobrze rokują.
Kociąt brak na szczęście.

Koty zostały przeliczone, w tej chwili jest ich tam 37.
Pusia została zabrana do weta, ale chyba dalej szuka DT.

OKI

Post » Nie mar 16, 2014 10:00 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

nie wiem czemu odetchnęłam z ulga, ze 37 a nie 50 :roll: :oops:

Marzenia11

Post » Nie mar 16, 2014 10:02 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

W piątek wyszło 7.
Nie wiem, czy wczoraj też coś poszło.
Początkowa 50tka chyba też nie była pełna.
Przy czym, cały czas jest ryzyko, że jednak jakieś dziki w szafach nie dały się policzyć :?

OKI

Post » Nie mar 16, 2014 10:35 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Pusie umieściłam w szpitaliku ,nie je ,chuda ,ropny gil ,ciężki oddech.

Dziewczynka szuka pilnie domku ,nie może wrócić do stada ,bo i po co .
Charakter cudowny.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie mar 16, 2014 11:14 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Super, dzięki Dorota!

OKI

Post » Nie mar 16, 2014 15:59 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

jeszcze troszkę zdjęć.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie mar 16, 2014 16:32 Re: PILNE!!! W-wa Wola, DS/DT NA CITO!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek