Adopcje puchatych w typie rasy 3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2014 7:01 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

Dzien dobry, przepraszam za off, ale szukamy pomocy wszedzie gdzie to jest mozliwe. Pomyslałam, ze i tutaj poprosze.
Bardzo prosze, klaniam sie nisko i błagam, pomozcie spłacic dług w lecznicy za cudną kotunie puchatke, o ktorej dowiecie sie tutaj viewtopic.php?f=1&t=160807 , Bardzo prosze, po ile kto moze.
Będę Waszym dłużnikiem - PROSZE !!!!
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Czw mar 13, 2014 21:13 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

Od kilku tygodni szukam towarzysza dla mojego młodego kocura. Od zawsze marzyłam o długowłosym kocie, ale tak się złożyło, że do naszego domu trafił rozbrykany, przekochany dachowiec. Teraz, gdy podjęłam decyzję o drugim kocie, chciałabym spełnić swoje małe marzenie. Ponieważ nie mam żadnych wymagań co do rasy, chciałam się rozejrzeć tutaj, nim zacznę szukać po hodowlach.

Dom zabezpieczony i niewychodzący, drugi kot oczywiście wykastrowany i zaszczepiony :)

yuk

Od: Czw lut 13, 2014 9:12

Post » Czw mar 13, 2014 21:41 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

yuk pisze:Od kilku tygodni szukam towarzysza dla mojego młodego kocura. Od zawsze marzyłam o długowłosym kocie, ale tak się złożyło, że do naszego domu trafił rozbrykany, przekochany dachowiec. Teraz, gdy podjęłam decyzję o drugim kocie, chciałabym spełnić swoje małe marzenie. Ponieważ nie mam żadnych wymagań co do rasy, chciałam się rozejrzeć tutaj, nim zacznę szukać po hodowlach.

Dom zabezpieczony i niewychodzący, drugi kot oczywiście wykastrowany i zaszczepiony :)

A skąd?
Dziewczyny właśnie "zanabyły" prawie białą persicę. Oczywiście nie jest do oddania "na już", tylko min. kilka-kilkanaście dni i trzeba spełnić warunki adopcyjne.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw mar 13, 2014 21:54 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

sama prawda - niebawem mieć będziemy "na wydaniu" jednego w porywach do dwóch kotów.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw mar 13, 2014 22:26 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

Dziękuję za odpowiedź! Jesteśmy z Warszawy. Warunki adopcyjne - nie ma sprawy, na wizyty adopcyjne zapraszamy ;)

Dodam jeszcze, że nasz kot, owszem, przekochany jest, ale dość młody (8 miesięcy) i ma swoje "chwile brykania", więc spokojne koty chyba czułyby się przy nim niekomfortowo...

yuk

Post » Pt mar 14, 2014 21:54 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

To zależy od kota. Najczęściej po prostu nie dają się wciągnąć w zbyt wesołe zabawy. Kotka, która wydawała mi się najbardziej anemiczna (oburzało ją stuknięcie w nią gąbkową piłeczką), potrafiła sobie towarzystwo ustawić.
Z kolei przy dwóch młodych i wesołych kotach trzeba być przygotowanym na różne ekscesy, w tym nocne, niestety.
Dlatego często ludzie się decydują na jednego spokojnego, nawet starszego.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pt mar 14, 2014 22:54 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

Czyli tak naprawdę nie ma reguły - że trzeba brać starszego, młodszego, albo w podobnym wieku i jak mają się dogadać, to się dogadają :)

yuk

Post » Pt mar 14, 2014 22:56 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

W sumie to tak.
Tak naprawdę zależy, co chce się osiągnąć.
Ja osobiście nie lubię, gdy koty mi się tłuką po nocach, dlatego wolę starsze i spokojniejsze.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Pt mar 14, 2014 23:00 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

Ale czasem te starsze spokojniejsze też coś "nachodz" i szaleją po nocach, a najczęściej nad ranem

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Pt mar 14, 2014 23:45 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

Ale nie co nocy :wink:
U mnie na szczęście "starsze" nie mają takim pomysłów - poza chwilami, kiedy pojawia się w domu młody tymczas. Wtedy jeden kot się aktywizuje (ten najmłodszy). I wcale nie jestem zachwycona.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Sob mar 15, 2014 14:48 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3

Biała kotka wygląda tak:
viewtopic.php?p=10484627#p10484627
Jeśli jesteś zainteresowana Yuk, proszę o pw.
Oczywiście najpierw badania i sterylka.
Kot właśnie jedzie z Wrocławia do Poznania, jutro pojedzie do Warszawy.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[poprzednia]