♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 13, 2014 20:19 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Może powinnaś pomyśleć o Barfie skoro kocurki tak lubią mięso.
Oni w sumie wiedzą co dla nich najlepsze i najzdrowsze :)
Jestem ciekawa jak pójdzie mycie ząbków :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw mar 13, 2014 20:27 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Annaa pisze:Może powinnaś pomyśleć o Barfie skoro kocurki tak lubią mięso.
Oni w sumie wiedzą co dla nich najlepsze i najzdrowsze :)
Jestem ciekawa jak pójdzie mycie ząbków :roll:

Myślałam o tym i jestem pewna, że by wcinały ze smakiem.
Na razie staram się dawać codziennie surowe jako uzupełnienie do puszek i suchego, którego i tak nie jedzą dużo.
Z Teemo nie ma problemu, Muszer od czasu do czasu grymasi i potrafi odejść od miski głodny, bo wie, że potem dam mu to co lubi i zje chętnie :D

Też jestem ciekawa... dzisiaj mu damy jeszcze spokój, ale jutro popołudniu spróbujemy.
Jak mus to mus, jeśli to ma mu pomóc z tymi ząbkami to musimy sobie poradzić :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw mar 13, 2014 20:28 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Witamy :1luvu: :1luvu:
Kocurom często smaki się zmieniają.
U mnie też to co można wciągać nosem, po miesiącu wzbudza odrazę :ryk:
Na pewno będzie wesoło przy myciu ząbków :mrgreen:
Może uda się pstryknąć jakąś fotkę :ryk: :ryk: :ryk:

ab.
Szkoda, że kurierzy nie mogą dowozić zwierząt :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw mar 13, 2014 20:41 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze:Witamy :1luvu: :1luvu:
Kocurom często smaki się zmieniają.
U mnie też to co można wciągać nosem, po miesiącu wzbudza odrazę :ryk:
Na pewno będzie wesoło przy myciu ząbków :mrgreen:
Może uda się pstryknąć jakąś fotkę :ryk: :ryk: :ryk:

ab.
Szkoda, że kurierzy nie mogą dowozić zwierząt :ryk:

Hej hej :1luvu:

Muszu ma takie grymasy, ale jednak mistrzem wybrzydzania jest kocur moich rodziców czyli Bernard - zwany Generałem Szczochem.
Moja mama prawie codziennie chodzi po pracy do sklepu i kupuje świeżą wątróbkę, wołowinkę, cielęcinkę bo nie wiadomo co Generał tego dnia raczy zjeść.
Siedzi taki grubasek przed miską i ..."dziś nie chcem wątróbki, daj cielęcinkę... ooo jednak nie, wolę wołowinkę... albo jednak nie, zabierz to, daj rybkę... jak to???? NIE MA RYBKI????" :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Czw mar 13, 2014 21:12 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Rozpuszczamy nasza futra co za wstyd :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Czw mar 13, 2014 22:24 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Rilla07 pisze:Muszu ma takie grymasy, ale jednak mistrzem wybrzydzania jest kocur moich rodziców czyli Bernard - zwany Generałem Szczochem.
Moja mama prawie codziennie chodzi po pracy do sklepu i kupuje świeżą wątróbkę, wołowinkę, cielęcinkę bo nie wiadomo co Generał tego dnia raczy zjeść.
Siedzi taki grubasek przed miską i ..."dziś nie chcem wątróbki, daj cielęcinkę... ooo jednak nie, wolę wołowinkę... albo jednak nie, zabierz to, daj rybkę... jak to???? NIE MA RYBKI????" :ryk:

:ryk:
Chyba nie pozwoliłabym kotu na takie wybrzydzanie.
Zresztą teraz u mnie nie ma takiego problemu,jeden nie lubi tego..drugi tamtego,ale zjadają wszystko :lol:
Ale kiedyś jak Yuki jeszcze była sama to bywało różnie.
Obrazek

Annaa

Post » Pt mar 14, 2014 21:32 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Witam wieczorową porą :)

Dzisiejszy dzień spokojny, koty grzeczne, więc nie wiele do opowiadania :)

Za to wieczorkiem jak usiadłam do komputera miałam miłą niespodziankę i jak ja to mówię dopadł mnie "wzruś" :mrgreen:.
Nie pamiętam od jak dawna Muszu tego nie robił (może z rok czasu :roll: )... od pojawienia się malucha to już w ogóle stał się niedotykalski i anty-miziasty.
A dzisiaj wdrapał mi się na kolana, włączył traktorek i zaczął ugniatać :D Położyło się na mnie ponad 5 kilo żywego kocura. Oczka zmrużone.
Wyciągał pyszczek do góry bym go podrapała pod bródką.
A jak pochyliłam głowę by dać mu buziaka w nochala to polizał mnie po nosie :mrgreen:
Musiu? To Ty? To naprawdę mój kocur? :ryk:

Muszeron jak był młodszy to uwielbiał siedzieć mi na kolanach, generalnie to się w ogóle nie rozstawaliśmy.
Czasem mam takie refleksje i sobie uświadamiam, jak bardzo jestem zżyta z tym kocurkiem.
Jak go przygarnęłam, byłam na V roku studiów.
Nie był to łatwy czas, z narzeczonym byliśmy parą na odległość (on Łodzianin, ja z okolic Krk), widywaliśmy się rzadko i jeszcze nie pewna była nasza wspólna przyszłość.
Zajęcia raz w tygodniu, pisałam pracę i siedziałam całymi dniami sama jak palec w wielkim domu, ale... miałam mojego Muszerona.
Mieszkał ze mną w pokoju, tu miał miseczki, kuwetę i wszystkie zabawki.
Wstawałam z kotem, szłam spać z kotem, w jego futerko wylewałam żale, "pisał" ze mną magisterkę (obrabiał pięknie kartki z notatkami) :mrgreen:
Towarzyszył mi calutki czas...
Kocham go straaasznie mocno :1luvu:

Ehh, ja to mam zapędy do wspominania :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt mar 14, 2014 21:33 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

ach to jest Słodziak ♥
Jak ja bym go wytarmosiła to jesoos :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt mar 14, 2014 21:55 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Kochasz go :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob mar 15, 2014 11:49 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Oj jak Ty go kochasz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochany Muszon :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wzięło go na czułości u Dużej :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob mar 15, 2014 12:53 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Rilla07 pisze:Witam wieczorową porą :)

Dzisiejszy dzień spokojny, koty grzeczne, więc nie wiele do opowiadania :)

Za to wieczorkiem jak usiadłam do komputera miałam miłą niespodziankę i jak ja to mówię dopadł mnie "wzruś" :mrgreen:.
Nie pamiętam od jak dawna Muszu tego nie robił (może z rok czasu :roll: )... od pojawienia się malucha to już w ogóle stał się niedotykalski i anty-miziasty.
A dzisiaj wdrapał mi się na kolana, włączył traktorek i zaczął ugniatać :D Położyło się na mnie ponad 5 kilo żywego kocura. Oczka zmrużone.
Wyciągał pyszczek do góry bym go podrapała pod bródką.
A jak pochyliłam głowę by dać mu buziaka w nochala to polizał mnie po nosie :mrgreen:
Musiu? To Ty? To naprawdę mój kocur? :ryk:

Muszeron jak był młodszy to uwielbiał siedzieć mi na kolanach, generalnie to się w ogóle nie rozstawaliśmy.
Czasem mam takie refleksje i sobie uświadamiam, jak bardzo jestem zżyta z tym kocurkiem.
Jak go przygarnęłam, byłam na V roku studiów.
Nie był to łatwy czas, z narzeczonym byliśmy parą na odległość (on Łodzianin, ja z okolic Krk), widywaliśmy się rzadko i jeszcze nie pewna była nasza wspólna przyszłość.
Zajęcia raz w tygodniu, pisałam pracę i siedziałam całymi dniami sama jak palec w wielkim domu, ale... miałam mojego Muszerona.
Mieszkał ze mną w pokoju, tu miał miseczki, kuwetę i wszystkie zabawki.
Wstawałam z kotem, szłam spać z kotem, w jego futerko wylewałam żale, "pisał" ze mną magisterkę (obrabiał pięknie kartki z notatkami) :mrgreen:
Towarzyszył mi calutki czas...
Kocham go straaasznie mocno :1luvu:

Ehh, ja to mam zapędy do wspominania :mrgreen:

Oczy mi się spociły... :oops: :oops: :oops:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob mar 15, 2014 16:43 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hej sobotnio :D

Dziś pogodajka się zepsuła, wietrzysko i leje. Na chwilkę wyszło słoneczko... ale już po nim ani widu ani słychu.
Rozmawiałam z mamą i 20 kilometrów na południe od nas była burza i gradobicie 8O

Myszolandia pisze:ach to jest Słodziak ♥
Jak ja bym go wytarmosiła to jesoos :oops:

Ja też, ale nie da się :mrgreen: Raz na ruski rok jak sam przyjdzie :D

ab. pisze:Kochasz go :mrgreen:

:oops:

Miraclle pisze:Oj jak Ty go kochasz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochany Muszon :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wzięło go na czułości u Dużej :mrgreen:

Aż byłam zdziwiona :) Dzisiaj rano też przyszedł na głaskanie... dziwne, ale ja się cieszę :mrgreen:

Spilett pisze:
Oczy mi się spociły... :oops: :oops: :oops:

:oops:
Ja to mam talent do wylewania wspomnień :D
Czasem coś mi się przypomni, niby taka pierdółka, ale dla mnie ważna i nie mam komu o tym powiedzieć... ale mogę zawsze pozamulać na forum :mrgreen:

I fotek kilka:
Archiwalne z 2011 roku. Jeszcze w domu rodziców. Muszeron towarzyszył mi codziennie w kąpieli :mrgreen:
Obrazek

I wczorajsze. Teemol pobił samego siebie :ryk:
Wampirro - kocurro :D
Obrazek

Obrazek

Teraz uciekam do kuchni. Obiad mam jeszcze "w lesie" a tu już prawie 17-sta :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob mar 15, 2014 18:23 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Muszon w kąpieli co za słodycz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teemuś ma idealnego wampirka :mrgreen:

Kocham kocie wampirki :oops: :oops: :oops:
:1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob mar 15, 2014 22:26 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Teemuś słodki wampirek :1luvu: :ryk:
A Muszu w kąpieli :1luvu:
Ze mną zawsze tak siedzi Oskar.
Siedzi na brzegu wanny..mruczy..chlapie wodą i strzela mi baranki :mrgreen:
Yuki też tak lubi,ale ona jest jeszcze bardziej natrętna,czasem aż boję się,że chodząc po brzegu wanny zaraz wpadnie do wody :ryk:
Miło i fajnie jest jak kot domaga się pieszczot,przychodzi na kolana i wtula się :)
Kochamy te nasze zwierzaki..są dla nas bardzo ważne i nie ma czego się wstydzić :D
Wymiziaj kocurki od ciotki :roll:
Obrazek

Annaa

Post » Sob mar 15, 2014 22:52 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze:Muszon w kąpieli co za słodycz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teemuś ma idealnego wampirka :mrgreen:

Kocham kocie wampirki :oops: :oops: :oops:
:1luvu: :1luvu:

Teraz już tak nie siedzi, bo brzeg wanny za wąski :)
Raz mi "spikował" cały do wody, dżizos ile było wrzasku :mrgreen:

Teemo jest śmisznym maluchem, to co on wyprawia jak siedzę przed komputerem... :ryk:

Annaa pisze:Teemuś słodki wampirek :1luvu: :ryk:
A Muszu w kąpieli :1luvu:
Ze mną zawsze tak siedzi Oskar.
Siedzi na brzegu wanny..mruczy..chlapie wodą i strzela mi baranki :mrgreen:
Yuki też tak lubi,ale ona jest jeszcze bardziej natrętna,czasem aż boję się,że chodząc po brzegu wanny zaraz wpadnie do wody :ryk:
Miło i fajnie jest jak kot domaga się pieszczot,przychodzi na kolana i wtula się :)
Kochamy te nasze zwierzaki..są dla nas bardzo ważne i nie ma czego się wstydzić :D
Wymiziaj kocurki od ciotki :roll:

Teemolka interesuje się pianą i próbuje ją łapać, jednak ostatnio go nie wpuszczam do łazienki, bo ... pije wodę z wanny, taką z płynem i pianą 8O
No pewnie, że kochamy.. no jak nie kochać takich istotek :1luvu:
Tutaj na forum nie trzeba się tego wstydzić, ale uwierz mi, że wiele osób z mojego otoczenia czy nawet rodziny nie rozumie jak można uważać kota za równego domownika :roll:
Dziękujemy za miziaki od Cioci :1luvu:
Zaraz nadejdzie pora ssactwa pospolitego, więc Teemolę wytarmoszę pierwszego :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

[poprzednia][następna]