TYMCZASY U JOPOP VII - wieczny OIOM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 08, 2014 19:28 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

Dzisiaj wymizialam. Piekna stalowo-niebieska. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob mar 08, 2014 22:30 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

jeszcze nie, najpierw ją obrobię porządnie.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto mar 11, 2014 8:01 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

Śliczna dziewuszka :love:
kicikicimiauhau

Post » Wto mar 11, 2014 11:24 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

Dziewuszka przeniosła się do mniej zakoconego DT i dzięki temu ma możliwość brykania ;)
Dziękuję! :1luvu:
Obrazek

jopop

Post » Wto mar 11, 2014 21:52 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

Zaznaczę sobie wątek :)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto mar 11, 2014 23:01 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

a zapraszamy serdecznie :)
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 14, 2014 0:47 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

Zrobiłam dwie małe roszady.
Parmezana dołączyłam do głównego stada. Będę go mieć bardziej na oku pod kątem konsumpcji, no i będzie miał do dyspozycji łóżko... On jest na tyle kiepski, że zaczynam myśleć o maksymalizacji komfortu a nie wyleczeniu...
Na razie minęło około 20 minut od przyniesienia go - zajrzał do misek, kompletnie obojętnie mija koty. warczenia nie słychać na razie nawet ze strony Inar, co mnie mocno dziwi. zobaczymy jak minie noc.

Reszta Paluszków ma się świetnie.

Druga zmiana - Krypta wyniosła się do klatki w oddzielnym pokoju. Jest teraz sama i ma czas na poważne rozważania na temat wszechświata, a przede wszystkim - stosunku do człowieka. Może przestanie dawać zły przykład rodzeństwu. I może na tyle zatęskni za towarzystwem, że mnie w końcu zaakceptuje. Taki śliczny i taki mały kociak, a taki uparty!

Jutro będzie jeszcze jedna zmiana - Wąsik odzyska wolność. Jak dotąd ślicznie sika, mam nadzieję, że wypuszczony też będzie sikać :roll: Będzie mieszkać razem z Gnomem, są na tej samej karmie. Ciekawe jak się będzie zachowywać w tych warunkach.
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 14, 2014 5:35 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

Wąsik, chłopie, nie narób wstydu :ok:
Krypta to to słodka marmurka :mrgreen: ?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt mar 14, 2014 10:46 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

tja, to ona. dziś powitała mnie atakiem na rękę, więc wstępne przemyślenia ma chyba niezbyt udane.

za to oczom nie wierzę patrząc na Parmezana. Wszedł w stado jak nóż w masło, bez ani jednego syknięcia. Spokojnie je z innymi kotami z miski, spał częściowo z nami w łóżku, a trochę na kanapie. Łazi za człowiekiem jak cień, reaguje na każde przywołanie. I stale żebrze o żarcie :ok:
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 14, 2014 11:06 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

jopop pisze:za to oczom nie wierzę patrząc na Parmezana. Wszedł w stado jak nóż w masło, bez ani jednego syknięcia. Spokojnie je z innymi kotami z miski, spał częściowo z nami w łóżku, a trochę na kanapie. Łazi za człowiekiem jak cień, reaguje na każde przywołanie. I stale żebrze o żarcie :ok:

:1luvu: :ok:

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Pt mar 14, 2014 11:54 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

Apsa pisze:
jopop pisze:za to oczom nie wierzę patrząc na Parmezana. Wszedł w stado jak nóż w masło, bez ani jednego syknięcia. Spokojnie je z innymi kotami z miski, spał częściowo z nami w łóżku, a trochę na kanapie. Łazi za człowiekiem jak cień, reaguje na każde przywołanie. I stale żebrze o żarcie :ok:

:1luvu: :ok:

:1luvu:
nie wiele mu do szczęścia potrzeba było ,miska z kurakiem :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie mar 16, 2014 0:11 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

Parmezan łazi i poluje na żarcie ;) To jest w zasadzie zabawne, acz jak zaczyna wyżerać dynię Ani i próbuje ją wylizywać to się robi nieco męczące... No i non stop wskakuje na nas, jestem cała w szramach - bo poczucie równowagi ma delikatnie mówiąc umiarkowanie udane.

Krypta mięknie :twisted: Wyjęcie jej z klatki wprawdzie nadal wymaga rękawic spawalniczych, ale potem na kolanach daje się już nieco miętosić.

Mam nowego, kocura niekastrowanego, kilkulatka. Został znaleziony na drodze, z urazem głowy. Pierwsze doniesienia były makabryczne, ale obywatel wziął się w garść i wygląda całkiem nieźle. Postaram się w tym tygodniu skonsultować go neurologicznie, zobaczymy jak to wygląda... choć padaczka pourazowa to się lubi po dłuuuuuuuuuuuuuuugim czasie ujawnić, wiec to taka bomba tykająca. Kolejny argument do dyskusji o wychodzeniu kotów. Bo niewątpliwie był domowy, jest megamiziakiem. Dziś już ciut przyciemno na zdjęcia, jutro spróbuję coś cyknąć. Generalnie krówek.
Obrazek

jopop

Post » Nie mar 16, 2014 0:24 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

No to za krówka :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie mar 16, 2014 23:18 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

No to kolejna zmiana. Maluchy przeniosły się do DT, który twierdzi, że jak o 3 w nocy przemeblowuje się klatkę to to jest super fajne. Ja wolę kotki grzecznie śpiące do czasu kiedy JA uznam że wolno wstać :twisted: Na razie Krypta jeszcze przez chwilę została, bo jednak izolacja od rodzeństwa świetnie jej robi na charakter. Dołączy do reszty jak się nieco ucywilizuje.

A za to przyjechał do mnie śliczny kocurek, bardzo drobny, choć kilkuletni niekastrowany. Ma gluta do stóp, zęby w stanie paskudnym, uszy zawalone świerzbem i nie chce jeść, a poza tym to jest całkiem niezły :twisted:

WonPsik czuje się całkiem nieźle. Przypomniał sobie kiedy najlepiej wspinać się człowiekowi na kolana :twisted: Leje i je :)
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]