Myszak (tetralogia Fallota), Kropka, Dymek i Dev

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 18, 2014 8:28 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Tak czytam i czytam i nie wiem o co wam chodzi gupie ludzie. Puszki to siem bierze z szuflady, a chrupki stojom w puszce na lodófce a nie jakieś ludzie je przynoszom. Że ja niby miałbym za to dziękować? no i co jeszcze
niech mi podziękuje że jej robię okłady z mojego cennego futra i że w ogóle chcem z niom mieszkać

Buri to jest ciapa, kocha jom strasznie, jak jom pogonie to od razu ucieka do niej po ratunek i śpi z niom całom noc, a ja to trochę śpiewam, sprawdzam czy kfiatki nie majom sucho a że czasem coś spadnie to cósz, jeszcze troche biegam po niej tesz żeby nie zaspała i trochę zawodzę jak siem ze śniadaniem spóźnia.
To pisałem ja Titoś niezależny

On gupoty pisze, on myśli że każdy kot ma swój domek a tak nie jest
ja byłam biedna i niczyja i wiem ze nie w kazdej szufladzie som puszki
i dlatego ja grzeczna jestem i mądrutka
Ciociu i Wujku, my też pozdrawiamy

Burisia piękna
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro lut 19, 2014 19:19 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Kochanie Ciocie i Wujkowie,

Informujemy, że mamy się dobrze.

Anka nam daje scanomune, ale tylko Myszak dostaje je wymieszane z odrobiną gourmecika i to nie jest fair!!!!

Ja też chcę jeść gourmeciki !!!! Bo ładnie pachną i są smaczniusie, ale Anka mówi, że ja lubię mokre jedzenie, a Myszak nie, więc Myszakowi można wcisnąć ten proszek tylko z gourmecikiem, a ja dostaję dosypany do puszeczek catz finefood i grau, za którymi przepadam i Anka mówi, że one są odżywczo lepsze od gourmecików.

Nasze qupale zostały kontrolnie przebadane i wyniki są ok - podobno nie mamy robaków.
Anka nie chce nas odrobaczać w ciemno, bo się boi chemii. Bardziej się boi o mnie, bo mnie w schronisku przez sześć miesięcy karmiono mnie chemią głównie i wcale nie wyzdrowiałam, zostało mi charczenie przez nosek i glut powracający, i kiedy Anka przyszła ze mną po raz pierwszy do przychodni wet, w której leczy Myszaka, to powiedzieli jej, że ja to pewnie już nie mam wątroby i nie będą mnie chemiować.

Glut znika, kiedy Anka mi daje scanomune, ale drogie to scanomune i też czasami kicham pomimo tego proszku.

Anka jest bezradna i chce, żebyśmy byli zdrowi. Ale już nikomu nie wierzy, weterynarzom w szczególności.

Ale mamy dobry apetyt, lubimy się bawić (znów zgubiłam Ance kolczyk, hihi), mamy ładne futerka, a Myszaczek to ma nawet tłuszczyk na brzuszku, więc chyba aż tak źle nie jest.

K&M
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Wto mar 11, 2014 7:21 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Myszaczku i Kropeczku co słychać?
Czy Ania dobrą upiekła tą szarlotkę?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto mar 11, 2014 7:35 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Witam piękne kotki i ich Służki.
Pozdrawiam cieplutko.
Aniu , mam dla Ciebie przesyłkę od Dagmary .Jak możemy się skontaktować w sprawie odbioru?
Q.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto mar 11, 2014 23:13 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Myszaczek idzie na badanie krwi jutro lub w czwartek, a 19.03 ma wizytę u doktora Niziołka, bo duszności (takie dziwne dyszenie) zdarzają się już nie raz na parę tygodni, ale w zeszłym tygodniu dwa razy wystąpiły.
Myszaczek ma wrodzoną wadę serca, zwężenie tętnicy i coś tam. Pora na kolejną kontrolę (ostatnia u kardiologa była rok temu), tym razem u weta poleconego przez Revontulet.

Do Kuby napisałam maila w sprawie darowizny od Królika.

Chyba się wybiorę do schroniska w ten weekend. Trochę mi się nazbierało dobroci do przekazania.

Zmęczona jestem i smuteczek mnie dopadł.
(...)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Śro mar 12, 2014 6:37 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Aneczko, nie smutkuj się :D
za Myszaczka :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro mar 12, 2014 8:01 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Dobre myśli przesyłamy :ok: :ok: :ok: :ok:
Aniu serdecznie Cie zapraszam , brak nam Twojego towarzystwa .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Śro mar 12, 2014 10:49 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Kciuki za Myszaczka :ok: .
Za krew, za serduszko, za wizytę u pana doktora :ok:

Myszaczku, pan doktor jest fajny.
Zobaczysz, że po wizycie u niego lepiej się poczujesz :kotek:
Mauryś doświadczony
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro mar 12, 2014 15:29 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Może jest i fajny, ale ja już do niego nie chcem wiencej jeździć.
Burisia
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro mar 12, 2014 21:33 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Książę Myszkin był dziś na pobraniu krwi, poniżej słit focia z poczekalni:

Obrazek

Darł mordę w autobusie, ale tylko na wybojach. Arystokracja cholerna.

Pani wet go musiała ubrać w kubraczek ograniczający ruchy i maskę na twarz jak dla Hannibala Lectera, bo przy próbie wkłucia zaczął protestować.
W kubraczku i masce już fikał mniej, ale darł ryja na cały Targówek, czym niechybnie odstręczył wielu klientów tego gabinetu.
Krew o dziwo nie okazała się błękitna.

Pani wet upuściła z Myszaka aż trzy fiolki (ale niepełne), bo Anka zafundowała Książęciu jakieś kompleksowe (i pewnie całkiem niepotrzebne) badania.
Głupia Anka, jak zwykle. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Głodny Myszak jest fajny, bo się tuli i mizia.
Typowy facet ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Śro mar 12, 2014 21:36 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

:kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za wyniki badań
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Śro mar 12, 2014 21:39 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

A to Myszaczek miał pierwsze badania krwi?
Zatem dobrze, że poszły trzy fiolki :mrgreen: .
Od razu wszystko będziecie wiedzieć.
Kciuki za wyniki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro mar 12, 2014 22:20 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Revontulet pisze:A to Myszaczek miał pierwsze badania krwi?
Zatem dobrze, że poszły trzy fiolki :mrgreen: .
Od razu wszystko będziecie wiedzieć.
Kciuki za wyniki :ok: :ok: :ok:

Pierwsze badanie krwi, od kiedy jest moim kotem.
W schronie raczej badań krwi nie miau.
Został przyjęty 01.09.2013 i adoptowany 16.11.2013.
W książeczce zdrowia, którą dostałam w schronisku ma to:

Obrazek

Nie pamiętam, czy 10/12 koci katar to wpis ze schronu czy od mojego weta (10 grudnia czy 12 października).
Nie umiem rozszyfrować dwóch pierwszych wpisów.

Myszkin we formie, gryzie aż miło i już nie pamięta o traumie krwiowej porannej:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Czw mar 13, 2014 10:10 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Dwa pierwsze: Effipro (odpchlenie) i Vetminth (odrobaczenie) :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

Post » Czw mar 13, 2014 17:23 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Revontulet pisze:Dwa pierwsze: Effipro (odpchlenie) i Vetminth (odrobaczenie) :mrgreen: .

Dzięki :)
Teraz se przypomniałam, że wet w dniu adopcji go psiknął czymś - to chyba to na pchły profilaktycznie.
Obrazek
Obrazek

akne

[poprzednia][następna]