Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Annaa pisze:Pożyczyć kota![]()
![]()
![]()
![]()
Co odpowiedziałaś
mb pisze:Annaa pisze:Pożyczyć kota![]()
![]()
![]()
![]()
Co odpowiedziałaś
Że nigdy bym im tego nie zrobiła.
Że moje koty to koty po traumatycznych przeżyciach, panicznie bojące się obcych ludzi. Że dla nich byłby to niewyobrażalny stres i narażenie na komplikacje zdrowotne.
weatherwax pisze:Pożyczyć kota! Jakby był szklanką mąki, albo odkurzaczem! Wstrząsające...
Nie wiedziałam, że istnieją ocieplacze na transportery, dzięki.
Anna61 pisze:mb pisze:Annaa pisze:Pożyczyć kota![]()
![]()
![]()
![]()
Co odpowiedziałaś
Że nigdy bym im tego nie zrobiła.
Że moje koty to koty po traumatycznych przeżyciach, panicznie bojące się obcych ludzi. Że dla nich byłby to niewyobrażalny stres i narażenie na komplikacje zdrowotne.
A to ci ludzie mają pomysły, pożyczyć kota.![]()
Nie wiem czy ktoś o zdrowych zmysłach by na to się zgodził.
mb pisze:Anna61 pisze:A to ci ludzie mają pomysły, pożyczyć kota.![]()
Niektórzy nie rozumieją, że dla kogoś jego kot jest jego największym skarbem![]()
A tak poważnie - po prostu dla dużej liczby tych, którzy zwierząt nie mieli i nie mają, zwierzę jest bardziej rzeczą niż żywym stworzeniem.
Anna61 pisze:mb pisze:Anna61 pisze:A to ci ludzie mają pomysły, pożyczyć kota.![]()
Niektórzy nie rozumieją, że dla kogoś jego kot jest jego największym skarbem![]()
A tak poważnie - po prostu dla dużej liczby tych, którzy zwierząt nie mieli i nie mają, zwierzę jest bardziej rzeczą niż żywym stworzeniem.
Na pewno nie dla nas.
Czasami myślę, że za bardzo się do nich przywiązujemy, za bardzo kochamy, dbamy, ale uważam, że tak być powinno, bo przecież to żywe istoty zdolne do odczuwania bólu, cierpienia, chłodu, głodu oraz smutku, przez co należy im się szacunek i nasze im oddanie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia, Silverblue i 35 gości