Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie i DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 10, 2014 12:06 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

:arrow: koty mogą pozostać w mieszkaniu tylko do końca marca :!:
te w piwnicy pewnie też :(

Obrazek

prosimy o domy tymczasowe i stałe dla tych cudnych, biednych kociaków
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon mar 10, 2014 12:10 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

zaproponujcie proszę nowy tytuł wątku
trzeba napisać, że czas do końca marca - jak to wszystko mądrze napisać, żeby się zmieściło w tytule ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 12:22 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

wibryska pisze:zaproponujcie proszę nowy tytuł wątku
trzeba napisać, że czas do końca marca - jak to wszystko mądrze napisać, żeby się zmieściło w tytule ?

ja bym tak napisała:30marca 26kotów wyleci na ulice...."(nie wiem ile jest sztuk,wiec wpiszcie jak to wygląda w realu

" ślepaczek z piwnicy,
- kotka Żaneta z piwnicy z lekkim paraliżem tylnych łapek"
jesli sa łagodne ,dogaduja się z innymi to je mozna do mnie dac,pod warunkiem,ze nie znajda domków",wieć w ostatecznosci te koty wezmę,jako,że móg dom to raczej ślepkowo-kustykowe

Myśle jednak,że takie koty pójda,bo ludziom szkoda kotów kalekich,martwie się o piwniczne dzikuski :(

najpilniej trzeba Blondyne wyadoptowac do domu spokojnego,jak z ogłoszeniami jest?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon mar 10, 2014 12:24 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Ten post omyłkowo trafił do innego watku
peggysu pisze:Czy adopcja Żanetki lub Frezji jest aktualna- na dokocenie, domek w Warszawie.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon mar 10, 2014 12:30 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

wibryska pisze:są nowe zdjęcia i opisy kotów :
https://www.facebook.com/events/8174106 ... mall_reply

aby powiększyć zdjęcie kliknijcie na miniaturkę:

koty z piwnicy - są oswojone :

kot Delfin z piwnicy (może to ten z krótkim ogonkiem ?) :

Obrazek

-

kotka Blondyna - wysterylizowana, łagodna kotka, bardzo lękliwa ponieważ jest przeganiana przez inne koty,
ciekawska i sympatyczna kicia - szuka domku :

Obrazek

-

kot/kotka nad kaloryferem (to chyba to cudo z reportażu wygrzewające się na kaloryferze)

Obrazek =^..^= Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 12:32 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

NITKA/KARINKA pisze:Ten post omyłkowo trafił do innego watku
peggysu pisze:Czy adopcja Żanetki lub Frezji jest aktualna- na dokocenie, domek w Warszawie.

myślę, że jak najbardziej aktualna :kotek:

napisz proszę pw do bachewy - dziękuję :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 12:36 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

BOZENAZWISNIEWA pisze:
wibryska pisze:zaproponujcie proszę nowy tytuł wątku

ja bym tak napisała:30marca 26kotów wyleci na ulice...."(nie wiem ile jest sztuk,wiec wpiszcie jak to wygląda w realu

" ślepaczek z piwnicy,
- kotka Żaneta z piwnicy z lekkim paraliżem tylnych łapek"
jesli sa łagodne ,dogaduja się z innymi to je mozna do mnie dac,pod warunkiem,ze nie znajda domków",wieć w ostatecznosci te koty wezmę,jako,że móg dom to raczej ślepkowo-kustykowe

Myśle jednak,że takie koty pójda,bo ludziom szkoda kotów kalekich,martwie się o piwniczne dzikuski :(

najpilniej trzeba Blondyne wyadoptowac do domu spokojnego,jak z ogłoszeniami jest?

tytuł dobry, może tak: 30 marca 30 domowych kotów wyleci na ulicę !!! POMOCY (potem sprawdzę czy się zmieści)

Bożenko dziękuję za Twoje serce :1luvu: i deklarację pomocy :1luvu:

nie wiem czy ogłoszenia są wznawiane - zapytam na facebooku
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 12:39 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Mogę tylko kciuki trzymać.
I podnosić

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon mar 10, 2014 12:45 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

jest jeszcze taki kot/kotka z piwnicy czarny z białym krawacikiem:

Obrazek

i taki kot/kotka z piwnicy :

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 10, 2014 12:50 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 12:49 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

tutaj są zdjęcia kotów i opisy (facebook) :
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 639&type=1

- aby powiększyć zdjęcie klinijcie na miniaturkę :

koteczka Wenus z piwnicy - bardzo sympatyczna kotka, wysterylizowana - ma dom :D :

Obrazek

-

kotka Marynia - dwuletnia kotka, łagodna - Marynia ma białaczkę
Jedynym jej problemem jest łzawienie oczu, dlatego od czasu do czasu potrzebuje opieki weterynaryjnej.
Marynia :

Obrazek Obrazek

-

kotka Serafina - jest o niej mowa w reportażu, że to była jedna z ulubienic pani Basi - tricolorka (na zdjęciach razem z innymi kotami, też głaskana)
to dziewięcioletnia kotka, wysterylizowana. Unika towarzystwa innych kotów. Najlepiej jakby była sama w domu. Serafinka ma białaczkę

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 11, 2014 19:24 przez wibryska, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 12:50 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

kot Teodor - z piwnicy, wykastrowany kocur, przyjazny, lubiący towarzystwo innych kotów.

Obrazek

-

kotka Malwina - czteroletnia, wysterylizowana kotka. Lubi towarzystwo człowieka i kotów.
zobaczcie jaka jest piękna - kliknijcie na pierwsze zdjęcie aby je powiększyć (na kolejnych mruży oczy przed fleszem lampy błyskowej)
na fb jest też napisane Malwina - fajna dziewczyna ;)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

-
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 14:42 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

podniosę :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon mar 10, 2014 17:00 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Mają ogłoszenia? Może ogłoszenia u CatAngel?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon mar 10, 2014 17:39 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

informacja z facebooka 3 marca o 21:28 :
Anna Chrobot:
z tego co wiem, jeden był bez oczka, miał również ogłoszenie na "pacze sercem" i znalazł dom :)
---

nie wiem tylko czy to kot po pani Basi czy może od tej drugiej pani z Włocławka - zapytałam, żeby się upewnić
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 17:47 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

na facebooku w tekście głównym jest napisane:

"Niestety stało się najgorsze, dziś (09.02.2014) Pani Basia odeszła w szpitalu we Włocławku.
PROSIMY O POMOC DLA JEJ 50ciu KOTÓW.
Niedługo koty mogą zostać uśpione lub wywiezione nie wiadomo gdzie..."

- - -

czyli minął już miesiąc od śmierci Pani Basi :cry:

na pomoc, ratunek, domy tymczasowe i stałe czeka około 30 kotów :!:
(te w piwnicy są wychodzące nie wiadomo ile ich dokładnie jest)

- - -

nie dostałam na razie odpowiedzi na temat ogłoszeń, może wieczorem ktoś odpisze

dotychczasowe ogłoszenia nie były chyba od CatAngel

- - -

na pewno są potrzebne i nadal będą potrzebne pieniądze na badania kotów na białaczkę - przed każdą adopcją
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]