morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 15, 2014 19:13 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Trzymajcie się ciepło i radośnie, a przede wszystkim zdrowo :ok: :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lut 15, 2014 19:20 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

Mela zostaje u Gabi :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon lut 17, 2014 10:59 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

morelowa pisze:Mela ma domek !! u Gabi!!

:ok: :ok: :ok:
Super!
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lut 20, 2014 14:13 Re: W morelowo-migdałowym domku - idzie ocieplenie !!

O 13.25 URODZIŁA SIĘ MARTUSIA - MOJA WNUSIA-DZIEWUSIA !!
ZDROWA. 3 KG SZCZĘŚCIA !

Nie wiem dlaczego, ale siedzę i ryczę :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 20, 2014 14:16 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

Gratulacje :piwa:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 20, 2014 14:18 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

Cieszę się z Tobą, ale nie ryczę :D
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw lut 20, 2014 14:44 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

Serdeczne gratulacje, Babciu Morelowa! :D :piwa:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Nie lut 23, 2014 21:06 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

Serdeczne gratulacje, Babciu! :1luvu: :piwa:

Ryczenie jest wporzo ;)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon lut 24, 2014 8:25 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

Dzięki :D
Już nie ryczę :mrgreen:

Wczoraj byłam obejrzeć. Akurat zostały wypisane ze szpitala, więc czekaliśmy aż je tatuś przywiezie - czekaliśmy ze starszym braciszkiem.
No, cóż .. Taka mała pokraczka :lol: Śmieszne są ludzkie noworodki :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lut 24, 2014 10:13 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

Gratuluję!!!! :piwa:
Obrazek

Revontulet

Post » Sob mar 08, 2014 18:37 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

Żyjecie?
Tzn. wiem, że morelowa tak :mrgreen: .
Ale co z kotami skoro tu taka cisza? 8O
Obrazek

Revontulet

Post » Sob mar 08, 2014 19:22 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

A co może być z kotami skoro tu taka cisza? :mrgreen:
Wiesz jaki byłby wrzask jakby coś z kotami było ??

Choć praktycznie to się trochę jakby zanosiło - taką imaginację miałam :roll:
Pisałam niedawno jak to łazienkę sobie zalałam i o efektach aktywności fizycznej, czyli totalnym wykończeniu, o finansowym nie wspomnę.
Więc - wchodzę sobie dziś rano do kuchni, a tam mokry częściowo dywanik - taka pomarańczowa szmatka w połowie długości tejże kuchni. I tu wystąpiła ta imaginacja - widać, że nie rzygi, nie śmierdzi sikami.. to pewnie sie z któregoś kota po prostu leje woda wypita 8O .
Przed dywanikiem mokro... :o Ile tej wody??? 8O
Ale potem ta kałuża coraz dalej aż do ,pod zlewozmywak.'
Kapie!! Nakapało na pól kuchni!
Ponieważ od miesięcy!!!miałam przytkany zlew, to już teraz nie czekałam tylko szukałam w sieci hydraulika, jako że żadnej złotej rączki wcześniej nie znalazłam :(
Ale najpierw zlokalizowałam kapanie, podstawiłam miskę, posprzątałam podłogę i wszystko co pod zlewozmywakiem, a są tam różne rzeczy o różnym ciężarze...
Tym sposobem o 7.30 rano byłam zupełnie wykończona. Zupełnie.
Dodzwoniłam się do jakiejś firmy z usługami hydraulicznymi, namówiłam, żeby dziś, namówiłam, żeby mi powiedział pan w przybliżeniu kwotę... "nie powinno przekroczyć 100".
Po południu przyszło dwóch panów - szef i pracownik.
Szef był ubrany na jasno - jakieś beże itp. Pracownik w łachy. :mrgreen: W buciorach.
No, różne rzeczy trzeba było zrobić, latać do samochodu po zapomniane klucze, części ...
Morela leżała rozwalona na fotelu w pokoju [nie ma drzwi] , Migdał od początku schowany, zagrzebany w norze w drugim pokoju.
2 godz. Pełno wody wszędzie, bo przy sprawdzaniu się okazało, że pękł drugi wężyk, sprężyna od przepychania wyszła z dziury w stanie... ech... i trochę pokapała..
Zużyły mi się wszystkie szmaty co je miałam na wszelki wypadek :roll:
Nie przekroczyło stówy. 100 zapłaciłam.
Bateria przecieka, potrzebna nowa, tyle, że to przeciekanie jest na zewnątrz zlewu. Już się nie da w tym miesiącu, żeby nie kupić jakiegoś chińskiego śmiecia za grosze.

Na dodatek byłam głodna, nie miałam jak szybko gotować, bo sprzątać musiałam [już w towarzystwie Migdałka] , a w portfelu miałam 3 zł i nie mogłam nawet pizzy zamówić.
A potem to już nie miałam znowu sił na cokolwiek, a najmniej, żeby gdzieś lecieć.
No , i tak mi się żyje. :lol:

Komp nadal niepełnosprawny. I parę innych rzeczy też.
Koty śpią. Najedzone.

W międzyczasie widziałam poczwarkę [Martusię znaczy] - dużo lepiej wyglądała mając 10 dni, całkiem ładny niemowlak :D

Obrazek

morelowa

Post » Sob mar 08, 2014 22:39 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

:strach:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie mar 09, 2014 16:16 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

o rany, ale się u Ciebie dzieje :? .
Trzymam kciuki za spokój :ok:
Dobrze, że Poczwarka przynosi dużo radości :D .
I że koty są grzeczne!
Obrazek

Revontulet

Post » Pon mar 10, 2014 10:24 Re: W morelowo-migdałowym domku - nowy człowiek się urodził!

Na razie nie ma żadnej awarii.. Nikt się nie porzygał.. Słońce świeci jak głupie i wczoraj widziałam pełno fiołków 8O . O stokrotkach to nie mówię, bo kwitły całą zimę.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]