Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2014 5:40 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Rozumiem, że nic ciekawego się nie dzieje.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 03, 2014 13:04 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Rzeczywiście, nie za wiele. Trudno to nazwać ciszą i spokojem, ale faceci się fajnie dogadują, co widać na najświeższych obrazkach:

http://postimg.org/image/5hjm0mzx3/

http://postimg.org/image/4z1pru0op/

http://postimg.org/image/be0qoi7eh/

Wciąż usiłuję nakręcić ich nawalanki, ale nie pomagają mi w tym, tak szaleją, że nie mogę ich uchwycić.
Ale tu próbka, niezbyt oczywiście udana:

http://www.youtube.com/watch?v=KMzG38mo ... e=youtu.be

Pimpek zdrowy, jajka rosną, apetyt ma jak złoto. Dziś zdaje się w nocy ukradł kawałek ananasa, który zostawiłam bez ochrony. Bo się nie spodziewałam :) A Pimpkowi rano zapaszkiem ananasowym z pyszczka zaleciało...
Są dwa rodzaje ludzi: ci, którzy lubią koty i ci pokrzywdzeni przez los

AgnieszkaMo

Od: Pt sty 01, 2010 22:53

Post » Wto mar 04, 2014 6:56 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

No i cóż tu pisać? Zdjęcia mówią same za siebie :lol:

ewar

Post » Wto mar 04, 2014 13:17 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

ewar pisze:No i cóż tu pisać? Zdjęcia mówią same za siebie :lol:

No właśnie :) Tak czy inaczej - czekamy na przełom. Mój nos czuwa, bo nie mogę dopuścić do znaczenia terenu przez Pimpka. Z wetem jestem już umówiona: dziś telefon - jutro zabieg.
Pimpuś powinien mieć już siódmy miesiąc jakoś, prawda?

AgnieszkaMo

Post » Wto mar 04, 2014 13:23 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Dlaczego tak się tym denerwujesz? Naprawdę nie ma powodów.Miałam na DT wiele dorosłych kocurów, musiały czekać czasem na kastrację z różnych powodów i nie było dramatu.Duduś nawet bardzo długo czekał i nie znaczył terenu.

ewar

Post » Śro mar 05, 2014 9:28 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

ewar pisze:Dlaczego tak się tym denerwujesz? Naprawdę nie ma powodów.Miałam na DT wiele dorosłych kocurów, musiały czekać czasem na kastrację z różnych powodów i nie było dramatu.Duduś nawet bardzo długo czekał i nie znaczył terenu.

E tam, trudno to nazwać zdenerwowaniem :) Nigdy nie miałam do czynienia z kocurem po kastracji, za to z kotką tak. Wiem, że w przypadku kota to zabieg w porównaniu z operacją kocicy. Ale po 17 latach życia z wciąż chorym kotem jakoś przeżywam wszelkie ingerencje w koci organizm, zwłaszcza chirurgiczne, i chyba po prostu chciałabym to mieć za sobą...

AgnieszkaMo

Post » Śro mar 05, 2014 16:02 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Zaniesiesz go do weta, na czczo, oczywiście i odbierzesz już wybudzonego.Będzie ospały przez kilka godzin, chociaż w przypadku Pimpusia trudno w to uwierzyć :mrgreen: i na następny dzień nie będzie żadnej różnicy.Takie są moje doświadczenia.Ważne, aby nie dawać mu nic do jedzenia, tylko wodę po zabiegu.To naprawdę pikuś w porównaniu z kotkami.Tyle ich sterylizowałam, ale wciąż odczuwam niepokój, w przypadku kocurków w ogóle.Kastrowałam i białaczkowe i nie do końca zdrowe, nic złego się nie działo.Pimpuś to okaz zdrowia, na nic nie chorował, co się może stać?

ewar

Post » Czw mar 06, 2014 11:33 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Obrazek
Piękne :1luvu:

ewar

Post » Śro mar 19, 2014 19:26 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Witamy po dłuższej przerwie. Przerwie spowodowanej wspólną działalnością rozbijacką. Duet nietypowy, dodam - Pimpek + ja :oops:
Działania nasze niszczycielskie doprowadziły do wykąpania klawiatury, skutkiem czego mój nieszczęsny laptop musiał wylądować w szpitalu.
Melduję więc, że koty żyją jak dwa bratanki, a Pimpek jest wciąż kompletny. Szaleją jak opętani, ale wciąż nie udało mi się nakręcić filmiku o serdecznym mordobiciu, ćwiczenia te odbywają głównie wtedy, kiedy śpimy albo jesteśmy zbyt zajęci, żeby to sfilmować. Ale dorwę ich, bo naprawdę te zapasy są godne uwiecznienia.
Póki co, fotki zdecydowanie statyczne :)
Różnice rozmiarowe są jeszcze bardzo widoczne. Pimpek jest już wzrostu Mańka, tzn. w kłębie, ale jak widać, masy nie staje... :)
http://postimg.org/image/x8xci7nh5/

Pimpek w ulubionym stanie i na ulubionym miśku

http://postimg.org/image/4bx25wynh/

Maniek w sosie własnym i w ziołach :)

http://postimg.org/image/w0zf5oetr/

AgnieszkaMo

Post » Śro mar 26, 2014 16:24 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

No kurczę, dlaczego mi się nigdy te zdjęcia nie chcą wyświetlać i nie mogę podziwiać Mańka i Pimpka? Ciągle tylko "obrazek nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy". Czasem jak nawciskam enter dwieście razy, to się pokazuje, ale tylko czasem. A ja chcę zobaczyć Pimpusia! :)
Przepraszam za takie powitanie, wątek śledzę od bardzo dawna, tylko się nie odzywam:) Wspaniałe kociszcza.

Muhikons

Od: Nie lis 10, 2013 10:59

Post » Śro mar 26, 2014 18:29 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

No to proszę
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro mar 26, 2014 19:01 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Dziękuję bardzo!:) Pimpuś bardzo przypomina mojego kociaka, a Maniek to taka cudna klucha:)

Muhikons

Od: Nie lis 10, 2013 10:59

Post » Czw mar 27, 2014 16:18 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Donos 8O
Pimponiusz Wspaniały jest po zabiegu. Dziś zawiozłam kocisko na 8.30, przed 10 odebrałam delikwenta wybudzonego całkiem. Nie ma żadnych komplikacji, ale widać, że Pimpuś kiepsko się czuje. Poleguje, do stołówki nawet nie podszedł. Zrobił tylko siusiu do kuwety zaraz po powrocie, no i raz sobie rzygnął, ale pewnie to po narkozie. Bez treści, bo oczywiście był na głodniaka. Dopieszczamy kota i dogłaskujemy, Maniek właśnie go przed chwilą czule wylizał. Ale trzeba przyznać, że nasz starszy kot baaardzo był zdziwiony, kiedy Pimpek odrzucił jego zaproszenie go galopady.
Mam nadzieję, że to normalne zachowanie, kot gorączki nie ma, tyle że posypia. Ale tak chyba najlepiej - przespać te najtrudniejsze chwile po zabiegu...

AgnieszkaMo

Post » Czw mar 27, 2014 18:20 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

To dzisiaj jakaś seria moich byłych tymczasów.Bella po sterylce, Pimpuś ciachnięty, a moja aktualna tymczaska Benia właśnie jest szyta powtórnie :cry:
Dzisiaj Pimpuś może być lekko otumaniony, do jutra powinno mu przejść.Wodę może pić, odrobinę jedzenia późnym wieczorem też może dostać.

ewar

Post » Czw mar 27, 2014 18:58 Re: Pimpuś, uroczy tygrysek .Już w domku!

Pierwszy dzien jest najgorszy, w drugim Mopik normalnie lazil, a trzeciego dnia juz szalal az sie balem, ze szwy puszcza...
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

[poprzednia][następna]