WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 04, 2014 21:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Ja miałam opowiedzieć o głuchym neurologu dziecięcym.........może się wreszcie zbiorę.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto mar 04, 2014 21:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Wiesz co, Monika?
Ja mam niestety generalnie tak ,że ja się kompletnie NIE BOJĘ.
Owszem- boję się o moją rodzinę , o to ,że mi Lal umrze, że Leoś się pochoruje a Amleka zasika nowy dom...że stracę pracę , zachoruje mó cudowny Małż albo się MK na studia nie dostanie.
Bo to są rzeczy o o które WARTO się bać.
Ale o to co mi powie jakaś istna na forum?
Nigdy wew życiu jak mawia Amelka!!

Casico- przepraszam ,ale uwierz : nauczyciele to nie są tacy źli ludzie. Ja znam przynajmniej czterech fajnych : Neigh, moją szwagierkę , panią od angielskiego MK i żonę przyjaciela. Ludzkie kobiety to są!
W szkole MK miał wspaniałą dyrektorkę i fajną wychowawczynię.
Idiotów też spotkałam.
Myślę ,że jest ich proporcjonalnie tylu , ilu w innych profesjach.
Odpowiedni procent jest ich wśród lekarzy, dekarzy i malarzy.

Jutro spróbuję Wam opowiedzieć o Nagrodzie Darwina i kto ją prawie dostał w naszym domu...niewiele brakowało...ojojoj...

Dziewczynka może pośredniczyć w np. przekazywaniu kota kradzionego.
Ona nie wie ,że robi krzywdę - że niewysterylizowana kotka może dzięki niej znaleźć swoją pseudo.
Gdybym miała namiary na jej rodziców- pogadałabym z nimi.
Mamy tylko szkołę.
Nie wiem czy masz lub miałaś w domu nastolatkę. Tak jako mama a nie jako ciocia , siostra itp.
Ja mam nastolatka.
I wierz mi- gdyby mój skąd inąd rozsądny syn zaczął się parać czymś takim byłabym wdzięczna za powiadomienie mnie. Bo to jednak ja odpowiadam- także finansowo -za szkody przezeń poczynione.
A że działalność tej dziewczynki jest szkodliwa wątpliwości nie ma.
Z kotem ma bowiem niewiele wspólnego- ona go nawet nie widziała. Tylko go ogłasza, a potem podaje numer do właścicielki zainteresowanej osobie. Sprawia wrażenie osoby związanej z jakąś fundacją itp.
Dlatego ogłasza koty w różnych miastach. Ludzie do niej piszą, ona ogłasza...

Że nie da się nauczyć nikogo atakując...prawda.
Tyle ,że na forum już dawno przestali atakować "starzy" forumowicze. Atakują nowoprzybyli i to bez pardonu.
A język, forma................

Zostawmy to.

Moniko, ja dostałam tu naprawdę wiele życzliwości i pomocy.
Także od Ciebie, Casicy , Kfiatka, ...od wielu, wielu osób.
Bardzo im wszystkim dziękuję.

Zaś Lalencjusz mnie udeptuje, był na kroplówce , znosi je coraz lepiej. Mamy je co drugi dzień.
Dwa dni nieco gorzej jadł, ale po powrocie z kroplówki wsunął mięsko, suplementy i popił wodą.
Zaczyna odzyskiwać utracony tłuszczyk nawet.
Formę ma dobrą.
Na wizycie był z Fio, która dostała ostatnią dawkę antybiotyku oraz propozycję odchudzania od weterynarza.
Antybiotyk przyjęła z godnością zaś propozycję odrzuciła ze wstrętem...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto mar 04, 2014 21:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Neigh pisze:Ja miałam opowiedzieć o głuchym neurologu dziecięcym.........może się wreszcie zbiorę.......

To dawaj tego neurologa, bo w końcu zapomnisz albo my się nie doczekamy.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto mar 04, 2014 21:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

a Amelka? Ani slowa o Amelce???
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto mar 04, 2014 21:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Kotkinsie, cieszę się że Laluś czuje się dobrze. Trzymam za niego wielkie kciuki. Fajnie, że nieźle znosi kroplówki, ja chyba bym mojej Ofelii nie dała rady kroplówkować...
A co do Fio - mi jeden wet zalecił karmienie Ofelii karmami dla kastratów, bo "ona zaraz będzie otyła!". Szczęśliwie minęły prawie 2 lata, kota nie przytyła wcale, a może nawet schudła.
Wet - stety niestety - to nie wyrocznia. W każdym razie nie zawsze.

PS. O Amelce też bym chętnie co nieco poczytała :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto mar 04, 2014 21:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Nie , ja się na Amelię GNIEWAM!!!!
Zasikaniec jeden zrobił kupę i przyspał moim swetrem.
Rozwód będzie ani chybi!!!

Jak te koty nie przestaną chorować , sikać, wymiotować, grymasić przy jedzeniu i w ogóle- to ja się wyprowadzam z tego całego Kotkinsowa!!!! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto mar 04, 2014 21:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

kotkins pisze:Nie , ja się na Amelię GNIEWAM!!!!

Jak te koty nie przestaną chorować , sikać, wymiotować, grymasić przy jedzeniu i w ogóle- to ja się wyprowadzam z tego całego Kotkinsowa!!!! :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto mar 04, 2014 21:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

jak zrobila kupe to nie zasikaniec
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto mar 04, 2014 21:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Super, że Lalek odzyskuje formę, bardzo mnie to cieszy.

Hmmm, moją Tafu odchudziła Luna, bo ją zmusiła do ruchu. No i zmieniłam karmę z RC Urinary na bezzbożową.
Mnie tam Miau co nieco nauczyło, np. właściwego żywienia kotów.
Uczy się ten, kto chce się uczyć.
Ostatnio edytowano Wto mar 04, 2014 21:47 przez megrita, łącznie edytowano 1 raz
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Wto mar 04, 2014 21:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Ostatnio moja Ruda miała kłopoty z kupą i jechała tyłkiem przez całe mieszkanie pozostawiając brunatną "pachnącą" ścieżkę

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Wto mar 04, 2014 21:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

MB&Ofelia pisze:

A ja jak się zwolni miejsce i się wyprowadzisz Kotkins to się ogłoszę do adopcji u Ciebie.
Mogę nawet jeść wyłacznie suchą karmę i paczać w okno.
Będę łapać muchy i mieszkać z jamnikiem ! Chcę !
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto mar 04, 2014 21:48 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

sobie ponarzekam, mogę?????

tydzień temu oddałam mój telefon na gwarancję - już po raz 3, słownie TRZECI!!!!!

oczywiście żądałam wymiany na nowy (no bo ile można wciąż zgłaszać te same usterki a za każdym razem wymieniają co innego)...

wczoraj odebrałam z notką od serwisu, że sprawdzili na swoich urządzeniach i jest super sprawny, nic nie musieli robić!!!

no i rzeczywiście teraz działa ok - zupełnie jak w 2 poprzednie razy kiedy jednakoż coś w nim wymienili (choć za każdym razem co innego)...

normalnie tam w serwisie mają ręce które leczą!!!

śmiem podejrzewać, że naprawili a mówią tak aby nie przyznawać że kolejny raz się zepsuł... F..CK
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Wto mar 04, 2014 21:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Monika_Krk pisze:
MB&Ofelia pisze:

A ja jak się zwolni miejsce i się wyprowadzisz Kotkins to się ogłoszę do adopcji u Ciebie.
Mogę nawet jeść wyłacznie suchą karmę i paczać w okno.
Będę łapać muchy i mieszkać z jamnikiem ! Chcę !

Edit : oczywiście w sensie- wiadomo,że Kotkins jambnika weźmie aby zacząć nowe życie - i ja właśnie tam gdzie Kotkins…
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto mar 04, 2014 21:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

No to było tak: ośmieliam się jak wiecie wyjechać do Grecji. Słuchajcie tej Grecji to tak nie mozna zostawić. TRZEBA zorganizować wycieczkę na Akropol ( ew pod Akropol - na sam wchodzić nie musimy.......). Koniecznie trzeba pojechać autokarem.......wypchanym po brzegi transporterami.

Oni tam mają TŁUMY kotów i tzw. psów bezpańskich. Psy bezpańskie są wszystkie niemal identyczne - grube, białe albo brązowe - taki mix labka. Podpisane ( mają taką przyczepkę przy obroży ), kastrowane. I głownie śpią. Każdy obiekt do zwiedzania ma na stanie takiego psa i min. jednego ogromniastego żółwia. Wiem, bo 3 razy zółwia znalazłam. Obejrzałam, bo się na zółwiach znam. Żółwie mieli różnopłciowe. Psy samce. Psy są spokojne. Raz tylko jednego gościa zjeżone ze szczekiem pogoniły. Widać go nie lubiły bardzo.

Mój Tz doszedł do wniosku, że jestem nieuleczalnie chora - jak w którymś obiekcie uradowana zawołałam "oj tu tu by idealnie się dało klatkę łapkę postawić".

Kotów są stada. Żarcie mają, nie chodza głodne, ale mnożą się na potegę. Widać psy kastrują dla własnego bezpieczeństwa a koty już nie. Koty są oswojone. Łażą za ludzmi. Dorosle, dzieci........różnie. Stadami chadzaja. To jest jakieś chore.......gdyby parę "naszych" tam wpuścić w pół roku byłby porządek......

Ale miało być o neurologu....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto mar 04, 2014 21:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- my ulubieńcy modercj

Proszę, proszę o neurologu , bo ja ma dzisiaj doła.
A coś przeczuwam, że neurolog w opowieści mi pomoże się zdystansować do własnych problemów...

Monika_Krk

[poprzednia][następna]