Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2014 12:35 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

:birthday: :balony:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon mar 03, 2014 12:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Wszystkiego najlepszego :)
Moja Gajeczka w tym roku skończy 10 lat... jak ten czas leci...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon mar 03, 2014 12:49 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Wszystkiego najlepszego dla jubilatki :birthday: :balony: :catmilk:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 03, 2014 13:52 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Pięknie się Czitusia trzyma jak na swój wiek :1luvu: To oczywiście zasługa domu w którym mieszka :D
Wszystkiego najlepszego dla Jubilatki a dla Ciebie Olu jeszcze wielu, wielu lat razem!!!
Nasze też już wkraczają w wiek dojrzały i wszystkie bardzo kochamy :1luvu:

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pon mar 03, 2014 13:59 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Wszystkiego najlepszego!
Obrazek
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon mar 03, 2014 14:57 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Czitunia wygląda bardzo dostojnie.
Dużo zdrowia!!!!!!! :partygirl:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon mar 03, 2014 16:56 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Wszystkiego najlepszego! :D

Obrazek

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon mar 03, 2014 17:28 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Jubilatka jest ogromnie wzruszona życzeniami i baaardzo, bardzo dziękuje :1luvu:
Serdecznie również pozdrawia wszystkie Dostojne Panie i Panów w kwiecie wieku :1luvu:
Gdy kończymy 10 lat i więcej jesteśmy już taaacy mądrzy! I bardzo kochani :1luvu:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon mar 03, 2014 18:24 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Wszystkiego najcudowniejszego, samych słonecznych dni
życzę ja, 10 -letnia Pantereczka - dziabeł straszny i wulkan energii, dostojne prawie dziesieciolatki Tigi i Irbis, oraz młodsze Algusia i Bestla
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon mar 03, 2014 19:00 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Wszystkiego najlepszego :birthday: :cat3:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon mar 03, 2014 19:35 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały. Czitusia ma 11 lat!

Dziękujęmy :1luvu:
Tuti cały prawie dzień przespała przy kominku, a teraz właśnie, gdy wszystkie pozostałe wróciły do domu, Ona, Królowa Tut, ziewnęła 3 razy, umyła pysio, zrobiła jezioro łabędzie tylnymi łapkami i dostojnym, powolnym krokiem udała się na patrol ogrodowy. Szuka Białego, jeszcze nie był z kwiatami, Czitka jest nim bardzo zainteresowana :P Digi był przedwczoraj, potem przepadł, może poszedł po kwiatki?
Ok, otwieram drzwi setny raz dzisiaj, Micio wychodzi za Czitką. Zazdrosny 8)
Obrazek

czitka

Post » Śro mar 05, 2014 20:03 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały czyli Diogenes.

Ja wiem, ja wiem, że to żadna sensacja, ale dzisiaj odwiedził nas Digi :P
Ponieważ chwilowo bardziej przebywam z powodu L4 w domu, to i więcej mam czasu, żeby więcej widzieć.
Diogenes objawił się w środku dnia na dachu komórki. Dokonywał tam przeróżnych toalet w pozycjach bardzo teatralnych, tak jakby chciał się moim kotom zaprezentować z najpiękniejszej i najłagodniejszej strony. A to lewa tylna do góry, a to brzuchol na wierzchu, a to manicure, no cudnie :1luvu:
Micio się przyglądał całej akcji z oddali, Czitka ze schodów tarasu, Cosia kręciła w kółko pod jabłonkami, a Balbi jak to Balbi, robiła alarm.
Przyniosłam chrupki odkłaczające Whiskas, zagrzechotałam pudełkiem i zwabiłam wszystkie swoje, wydzieliłam po kilka. Taką chciałam przyjazną sielsko-anielską atmosferę zrobić na włościach. Potem wzięłam jedną chrupkę i idę do Diogenesa. Podszedł na brzeg daszku komórki i bardzo delikatnie zabrał mi z ręki smakołyk, a następnie wrócił dokończyć czyszczenie futerka. No to ja grabie, łopata i udaję, że robię porządki. Digi zeskoczył z daszku dokładnie miedzy moje stado i udawał, że ziewa. Bardzo ostrożnie wskoczył na taki pieniek po starej ściętej jabłonce i bardzo dekoracyjnie postanowił tam siedzieć, tylko biały puchaty ogon zwisał. Mić postanowił podejść bliżej, jakoś tak dziwnie brzuchem po trawie się przemieszczał w stronę Diogenesa, ale uszy w pionie 8) Przemówiłam do Micia, żeby nawet nie próbował, że to nasz gość i ze ma być grzeczny. Podszedł pod sam pieniek i pyszczydło w stronę Diogenesa wyciągał, ogon powąchał, obszedł w kółko i usiadł pod Digim. Absolutnie spokojnie. I tak sobie siedzieli, przy czym Digi od czasu do czasu ziewał, albo udawał, że obserwuje ptaki :P A potem wdzięcznie zeskoczył i bardzo powolnym krokiem udał się do beczki, czyli na miejsce 8)
Poszłam po aparat fotograficzny, wróciłam, Digi zniknął bezszelestnie. Cudny jest.
Tak więc popisałam sobie zupełnie nie wiadomo po co, ale generalnie chodzi mi o to, żeby skoro już się u nas pojawia, wizyty przebiegały w atmosferze ogólnego zrozumienia i poszanowania. Koniec 8)
Obrazek

czitka

Post » Sob mar 08, 2014 14:22 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały czyli Diogenes.

Mamy gościa. Przyszedł cichutko i siedział na daszku komórki.
Obrazek
Smutny jakiś taki :(
To dostał chrupkę, ale fotka nie wyszła. Nie szkodzi. O, tak ją bierze:
Obrazek
I przeniósł się do beczki.
Koniec komunikatu, który i tak nikomu do niczego :mrgreen:
Obrazek

czitka

Post » Sob mar 08, 2014 14:46 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały czyli Diogenes.

Fajny komunikat i dokumentacja.
Dawaj więcej.

A co na to Twoje koty?
Przywitały gościa?

I nie jest smutny tylko głęboko zamyślony. Wiadomo - filozof.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob mar 08, 2014 15:37 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić- Biały czyli Diogenes.

Lubię wszystkie komunikaty od Was. Ten wątek trzyma mnie przy życiu.
Ściskamy gorąco :1luvu: .
M+H+L
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]