Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 27, 2014 11:25 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

We wtorek zabrałam Radeckiego na przegląd techniczny z upuszczaniem płynów z żyły ;)
Nie wiem, jak sie do tej pory uchował - nie miał nigdy badanej krwi 8O
Oczywiście swoją panią dr kocha, były baranki, mruczenie, ale ... od mojej żyły won :lol:
Musiałam wściekłość Radka spacyfikowac kocem :twisted:
Wyniki w normie 8)
Czyli Czarna Armia przebadana w komplecie, wszystko ok, ufff!

Wczoraj pierwszy raz od miesiąca Chudy nie przyszedł popołudniu 8O Dziś spał poza altaną ...
Silva znów na moment mignęła i tyle ją widzieli :roll: Jak ja mam ją złapać? :?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lut 27, 2014 13:33 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Jak ja mam ją złapać?

W spadochron? :mrgreen:

Ja do weta zawsze biorę koc. Bercik jest kochany, ale na szczepienie dał się nabrać tylko pierwszy raz i to pod warunkiem, że najpierw szczegółowo zwiedzi gabinet. Teraz już jest mądrzejszy. Odiś wściekle skrzeczy już przed budynkiem i Pani Doktor Od Alberta od razu wie kto przyszedł. Psy nawet nie podchodzą do wyjacego transportera. Maruda nie lubi podróży w koszu, ale w gabinecie zapiera się w nim tak, że ostatnio musiałem go wytrzepać wywracając kosz do góry dnem. :D
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw lut 27, 2014 16:40 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Chudy skruszony rano czekał by furtce, a teraz, po południu - już był w altanie :lol: Na wszelki wypadek, zeby nie spać znów pod chmurką :twisted:
Pierwszy raz wszedł sam do altany :D

... przy okazji przyprowadził też kumpla/lkę. Nie do altany, ale na działkę, gdzie zawsze popołudniu na mnie czeka. I dziś myślałam, ze to Chudy - ale po przyjrzeniu się zauważyłam wielką białą plamę pod gardłem. Obcy jest tak puchaty i okrąglutki jak Chudy, choć tył ma nieco sponiewierany, ogon powydzierany. Nawet pomyslałam, czy to nie kotka po porodzie - bo taki jakiś mokry, wylizany i potarmoszony ten kot z tyłu :roll: Niestety, nie podszedł, choć dziki nie jest. Na razie nieufny po prostu - podeszłam na 2 metry mniej więcej.
Mam nadzieje, ze do miski trafił jak sobie poszłam ... chciałabym jednak tego kota złapać i obejrzeć. Choćby pod kątem sterylki; bo jakoś mi się nie uśmiecha powiększenie Czarnej Armii o kolejne czarne kulki :?
Kot tak w ogóle ładny i jakby sie dał/a szybko oswoić, miałby szansę na dom.

Pierwsza fotka "telefoniczna"
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt lut 28, 2014 18:29 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Czarny Obcy rano siedział w tym samym miejscu co wczoraj popołudniu ...
Zachowuje sie jak Maru na początku - jakby znał człowieka, ale ufał tylko temu jednemu. Czyżby znów podrzutek? Albo przywędrował z daleka i nie umie wrócić do domu?
Popołudniu miałam plan go trochę bliżej poznać, niestety, na tą "jego" działkę przyszedł właściciel z psem. Oczywiscie po kocie ani śladu ... Sobie wybrał najgorszą z możliwych działkę :roll: W ogóle koty bardzo lubią tą działkę nie wiedzieć czemu - chyba żeby denerwować psa (myśliwskiego :strach: ).

Jutro od rana zacznę go obłaskawiać.
Obrazek

Avian

Post » Pt lut 28, 2014 19:28 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Może jakaś żyła wodna tam jest czy jakie prądy :mrgreen:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt lut 28, 2014 21:13 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

...chyba żeby denerwować psa (myśliwskiego).
Właśnie. Już tam każdy kociur siedzi ze strzelbą na ślepaki w łapkach. Pies rypnie na zawał :D
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pon mar 03, 2014 9:49 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

W sobotę kocio się nie ujawnił, ale cały dzień był pies na działce. Za to wczoraj znów siedział jak przyklejony :(
Strasznie zagubiony i wystraszony ... Nie wierzę, że to kot wolnożyjący :roll:
Obrazek

Avian

Post » Pon mar 03, 2014 12:58 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Radek z weekendowych wakacji w domu - strrrrasznie to lubi, leży rozwalony na sofie i gapi się w telewizor :lol:
Kompletnie bezproblemowy kot, pod warunkiem, ze nie widzi innych kotów.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon mar 03, 2014 13:12 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Typowy facet :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon mar 03, 2014 15:12 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Piwa brak.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pon mar 03, 2014 15:30 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

....i pilota :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon mar 03, 2014 17:28 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Yes! Yes! Yes! :ok:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto mar 04, 2014 9:16 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Piękny ten Obcy! Elegant z żabotem:) Czyżby kolejny porzucony? Serce sie ściska!

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Czw mar 06, 2014 20:04 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

I kolejny nowy ... a jakże, czarny :lol:
Spotkanie z nim było jak deja vu - czekał w tym samym miejscu, co kiedyś Chudy. W taki sam charakterystyczny sposób siedział i tym samym spokojnym krokiem ruszył do rudery jak tylko mnie zobaczył. Musi juz wiedzieć od jakiegoś czasu o stołówce, możliwe, ze to jeszcze ostatni z dawnych Gadulców, czyli Kotów Zapłotnych ;)
Na razie chudy jak przecinek, ale skoro juz wie, gdzie jest micha, szybko sie zaokrągli :mrgreen:
Oczywiscie nie wiem jakiej płci, ale zgaduję, ze chłopak.

Obrazek

Chudy juz nie czuje sie tak dobrze w altanie jak na początku. Zalazł za skórę Radkowi - wcale sie temu nie dziwię :roll: Zaczepiał go wciąż, nawet miskę spod pyska porywał to sie doigrał. Już były 3 poważne awantury, futro fruwało ... Chudy przygaszony, Radek też nieswój :( Nie chcę zamykać któregoś z nich w klatce - nie wiem, którego powinnam. Chyba Chudego ...
Zobaczymy, poczekam jeszcze na rozwój sytuacji.

Obcy z żabotem jakoś zniknął albo nie chce mi sie objawić :roll:
Obrazek

Avian

Post » Czw mar 06, 2014 21:37 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

... przecież to Radka altana :(
nie, żeby coś pisać przeciwko Chudemu :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]