"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 24, 2014 8:52 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Ależ Villenie - to jest bardzo proste. Mojego pierworodnego kocham NAJBARDZIEJ, bo dał mi poznać smak macierzyństwa, moją córkę kocham NAJBARDZIEJ - bo jest jedyna, mojego młodszego syna kocham NAJBARDZIEJ, bo jest najmłodszy....więcej dzieci nie mam , ale dla każdego znalazłoby się to NAJBARDZIEJ...
I koti też trzy - Misia NAJBARDZIEJ , bo ruda, Gucio NAJBARDZIEJ, bo największy, a Pietrusia NAJBARDZIEJ, bo taka sierotka biedniusia była na ganku i już mi tak zostało

Masz rację. Po głębszym zastanowieniu, doszedłem do wniosku, że tak to jest - NAJBARDZIEJ doskonale sie dzieli. I nic przy tym nie traci z NAJBARDZIEJ.

Moje uszanowienie
A co Ty Smoku masz z opalaniem? Uczulenie?

Witaj Siostro.
Pojęcia nie mam i wracze też nie mają. Niby wszystko jest ok, a ja się nie opalam. Ja się oparzam. Okropnie. Nic się nie dało zrobić, zatem zrezygnowałem z tej wątpliwej przyjemności.
Potrafiłem się poparzyć jadąc ledwie trzy godziny autem prosto na zachód - wiesz, pozycja prawie bez ruchu a słońce dawało z lewej równo. No i szit. Wysiadłem jak ugotowany rak. Do połowy. :D

Avian.
Gagat jest fantastyczny ale moja idolka to Agatka. Niestety już... :(
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon lut 24, 2014 9:55 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Melduję się.
Już tyle napisaliście...
Lecę doczytać.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon lut 24, 2014 14:54 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

My też się przywitamy :)))
Obrazek

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon lut 24, 2014 16:24 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Hello. :D Całkiem jak Bercik. Ja swoim kotom stawiam pionowo taki duży, biedronkowy karton po owocach, wycinam w dnie otwory na wielkośc kociej łapki. Albert i Maruda mają super zabawę - stają po przeciwnych stronach kartonu, podglądają się i boksują przez te dziury. A czasem któryś bystrzak zagląda z boku i też macha łapą... Po prostu kino.
Odiś się nie pospolituje z plebsem. Nie bierze udziału. Za to jak go coś (ktoś) wkurzy - korzysta z kartonu drąc go w całkowitym milczeniu na strzępy. Tak sobie odreagowuje. Później zaczyna gruchać i już można z nim rozmawiać. 8)
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pon lut 24, 2014 19:16 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Dwa normalne koty grzecznie jedzą kolację z miseczek. Trzeci kot wyciąga kawałki kurzych piersi ze swojej miski (paszczem) i gwałtownym ruchem głowy wyrzuca je w tył za siebie. A później na te zwłoki poluje...
To nie jest normalny dom. Tu zaraz woda popłynie pod górę.
I to jest najprzyjaźniejszy, najmilszy, najbardziej proludzki kot jakiego poznałem. Nic nie poradzę - jest szmyrgnięty. :mrgreen:
Albert... Albert... Dorośnij... Masz już dwa i pół roku... I oddaj mi te buty...
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pon lut 24, 2014 23:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

:placz: rycze...ale ze smiechu :ryk:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon lut 24, 2014 23:39 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Villentretenmerth pisze:Trzeci kot wyciąga kawałki kurzych piersi ze swojej miski (paszczem) i gwałtownym ruchem głowy wyrzuca je w tył za siebie. A później na te zwłoki poluje...

jakaś domowa hodowla myszek :?: :?: :?:
Jedzenie ekologiczne / z własnej uprawy :mrgreen: /, niezbędna dawka ruchu i stymulacji psychicznej.... :ryk: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lut 25, 2014 2:24 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Też się melduję
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Wto lut 25, 2014 7:24 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

jakaś domowa hodowla myszek

Nie, nie mógłbym. Już mi zadusił Teklę. I dumny z siebie rzucił pod nogi. Niech żre łobuz chrupy. Zresztą lubi je, niedługo będzie wyglądał jak borsuk.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto lut 25, 2014 14:27 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Witam się uprzejmie.
Dobra, to skoro Gospodarz nie życzy sobie lania po kątach, nie szczamy :D

Opalanie jest passe, nie ma czego załować :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro lut 26, 2014 18:40 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Lejcie na środku - łatwiej sprzątnąć. :D
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie mar 02, 2014 11:20 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Jak zwykle siadam w kąciku i będę podczytywać. 8)
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie mar 02, 2014 15:42 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

Odiś.
Uosobienie kociego spokoju.
Obrazek
Przecudny kocio o niezwykłym charakterze
"Do ludzkiego łóżka tak, tak, ja codziennie, ale wy, koty - trzymajcie dystans pół metra! Bo w pysk dam"!
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie mar 02, 2014 19:49 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

- Albert.
- Aaallbeert!
- Pfrh!
- Albert. To jest piekarnik. W tym można upiec kota... Wyłaź!
- Serio, serio?
- Masz szczęście, że był zimny...
- Do gorącego bym nie wszedł, jestem KOTEM.
- Albert, czy ty musisz włazić wszędzie, czegokolwiek nie otworzę!?
- Oczywiście. Człowieku, jestem KOTEM.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie mar 02, 2014 19:54 Re: "I tak człowiek trafił na kota" III

:ryk:
Piekarnik jest fajny. Ale zmywarka lepsza. Tak twierdzi Mała Czarna.
Ofelia twierdzi, że lepsza jest szafa albo wnętrze narożnika w salonie. I nic nie szkodzi, że co jakiś czas zamkną kota przez przypadek. Wtedy kot ma ubaw, jak go szukają w panice po całym domu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]