kociak z wodogłowiem !!! BIZON [*] [*] [*] 25.02.2014

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 24, 2014 8:32 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

bizon2013 pisze:to bardzo smutne....
Od samego poczętku śledzę wątek, wspaniałe zdjęcia i filmy, cudowny kotek.
Bizonek jest moim ulubieńcem.
Jestem gotowy do pomocy, czekam na kolejne informacje o kotku.

Dziękuję Panie Krzysztofie, i wszystkim pozostałym dzięki Waszemu wsparciu nie jestem sama i wiem że mogę na Was liczyć i to daje mi siłę by działać
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Pon lut 24, 2014 9:49 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Tak, jak ktoś napisał.
Ziarnko do ziarnka...
Trzymam kciuki ogromne.

ps cały czas odświeżam ogłoszenie Bizonka na tablica.pl

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon lut 24, 2014 14:57 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Przede wszystkim podziękowania należą się Tobie Weroniko, jesteś taka dzielna.
To wszystko wymaga ogromnego zaangażowania, poświęcenia.
Nie każdy potrafi zająć się nawet zdrowym kotkiem, a co dopiero maluszkiem z problemami, a przecież oprócz Bizonka masz inne chore kotki. Jesteś Aniołem !
Wiem coś na ten temat, sam opiekuję się dużą gromadką.
Proszę nie poddawaj się musimy zawzięcie walczyliście o jego życie - taki śliczny młody kocurek z niego wyrósł !
Opiekuj się nim a my wszyscy postaramy się zebrać środki na jego leczenie.

bizon2013

Od: Nie paź 20, 2013 17:31

Post » Pon lut 24, 2014 20:43 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

bizon2013 pisze:Przede wszystkim podziękowania należą się Tobie Weroniko, jesteś taka dzielna.
To wszystko wymaga ogromnego zaangażowania, poświęcenia.
Nie każdy potrafi zająć się nawet zdrowym kotkiem, a co dopiero maluszkiem z problemami, a przecież oprócz Bizonka masz inne chore kotki. Jesteś Aniołem !
Wiem coś na ten temat, sam opiekuję się dużą gromadką.
Proszę nie poddawaj się musimy zawzięcie walczyliście o jego życie - taki śliczny młody kocurek z niego wyrósł !
Opiekuj się nim a my wszyscy postaramy się zebrać środki na jego leczenie.

popieram, podpisuję się wszystkimi łapkami, i czekam na wieści

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Pon lut 24, 2014 22:41 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Wrocław mnie załamał dr nie chciał podejść do telefonu, kazał wysłać maila by umówić się na operację D R A M A T, ale co zaraz napiszę a jutro od rana będę dzwonić osobiście bo dziś poprosiłam Agę by zadzwonią.
Bizon cały dzień był w klinice, odebrałam go. Myślałam że po rannej poprawie przywita mnie zdrowy, niestety ginie w oczach :(
Sama jestem chora z nosa mi cieknie temperatura 35,2 , mam babskie dni, bardzo ciężki tydzień w pracach, jak nie napiszę to znaczy że gdzieś padłam na chodniku. Proszę każcie Bizonowi walczyć.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Post » Pon lut 24, 2014 22:46 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Werneu pisze:Wrocław mnie załamał dr nie chciał podejść do telefonu, kazał wysłać maila by umówić się na operację D R A M A T, ale co zaraz napiszę a jutro od rana będę dzwonić osobiście bo dziś poprosiłam Agę by zadzwonią.
Bizon cały dzień był w klinice, odebrałam go. Myślałam że po rannej poprawie przywita mnie zdrowy, niestety ginie w oczach :(
Sama jestem chora z nosa mi cieknie temperatura 35,2 , mam babskie dni, bardzo ciężki tydzień w pracach, jak nie napiszę to znaczy że gdzieś padłam na chodniku. Proszę każcie Bizonowi walczyć.

Werka, a gdzie dzwoniłaś? Może lepiej zmienić lekarza, może to pomoże?
BIZON! Bądź prawdziwym Bizonem i nie poddawaj się mały rudzielcu!
:(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lut 24, 2014 22:48 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Bizonku WALCZ :1luvu: jesteś silnym i dzielnym kotkiem :ok: :ok: :ok: :ok:

A nie da się prosić o pomoc kogoś z Wrocławia?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lut 24, 2014 22:53 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Sila zlego na jednego :? Jesli Ty padniesz, to kto sie zajmie chorutkiem :cry: Ogladajac filmiki myslalam, ze maly juz najgorsze ma za soba i teraz moze byc tylko lepiej :crying: Wszystkie male koteczki sa sliczne - ale ten byl najcudowniejszy jakiego widzialam - czyzby nadzieja na jego wyzdrowienie zostala nam zabrana :conf:
Jest za mlody zeby umierac...Weroniko idz do lekarza, wez zwolnienie lek, Ty musisz wyzdrowiec i postawic na lapki Bizonka, on chce zyc :crying:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon lut 24, 2014 22:54 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Oni tam mają dziwnie mają tel w gabinetach ale ich nie odbierają, wet który widział Bizona to dr. Marcin Wrzosek, nie ma w Polsce wielu chętnych podjęcia się operacji i posiadania sprzętu jak macie chwile poszukajcie podzwońcie, nawet umówcie na operacje a my jedziemy.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Post » Pon lut 24, 2014 22:58 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Werneu pisze:Oni tam mają dziwnie mają tel w gabinetach ale ich nie odbierają, wet który widział Bizona to dr. Marcin Wrzosek, nie ma w Polsce wielu chętnych podjęcia się operacji i posiadania sprzętu jak macie chwile poszukajcie podzwońcie, nawet umówcie na operacje a my jedziemy.

Zadzwoń może tu: http://wet-wroclaw.pl/wet-wroclaw.html
Dostałam informację, że bardzo dobrzy lekarze, zaufani, pełni pasji do kotów. Może podjęliby się operacji?

Spilett

Post » Pon lut 24, 2014 23:11 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

ale czy dysponują sprzętem? jutro zadzwonię
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Post » Pon lut 24, 2014 23:14 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Werneu pisze:ale czy dysponują sprzętem? jutro zadzwonię

Nie mam pojęcia, po prostu dostałam od innej lekarki wiadomość że są w 100% zaufani, dobrze leczą i nie naciągają na koszty. Zawsze warto spróbować.
Trzymajcie się oboje!

Spilett

Post » Pon lut 24, 2014 23:21 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Co to za sprzęt musi byc? Napisz proszę s jutro od rana będę szukać może znajdzie sie coś bliżej ta operacja to jego jedyna szansa wiec potrEbna na cito :(( a czy wiadomo czemu stan tak nagle i gwałtownie sie pogorszył :( od wczoraj rycze ciagle jak pomyśle o tym małym słodkim kotenku :(( On MUSI zyc !!!!!
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lut 25, 2014 0:24 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Spilett pisze:Może lepiej zmienić lekarza, może to pomoże?

to raczej nie jest takie proste - Bizon ma wodogłowie. Nadmiar płynu z czaszki musi zostać odprowadzony do brzuszka.Do tego potrzebna jest specjalna zastawka. Ludzkim dzieciom taki zabieg wykonuje się niemal natychmiast po urodzeniu, ale tylko w wyspecjalizowanych placówkach, szpital powiatowy raczej tego nie zrobi.
A ilu wetów potrafi to zrobić???? To jest także kwestia samej zastawki, sprzętu wysokospecjalistycznego.

Goyka pisze:czy wiadomo czemu stan tak nagle i gwałtownie sie pogorszył :(

kotek dorasta, kości czaszki zrastają się, twardnieją. U malucha nadmiar płynu rozdymał czaszkę, ona się powiększała. Widocznie ostatnie szwy zarosły i dlatego wzrosło ciśnienie śródczaszkowe, bo nadmiar płynu nie ma ujścia

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lut 25, 2014 0:25 Re: POTRZEBUJE POMOCY !!! kociak z wodogłowiem !!!

Spilett pisze:
Werneu pisze:ale czy dysponują sprzętem? jutro zadzwonię

Nie mam pojęcia, po prostu dostałam od innej lekarki wiadomość że są w 100% zaufani, dobrze leczą i nie naciągają na koszty. Zawsze warto spróbować.
Trzymajcie się oboje!

Ten "sprzęt" to pewnie tomograf albo rezonans i z pewością ten najnowszy w Polsce jest dostępny na klinikach (Pl. Grunwaldzki). Tam też przyjmuje neurolog dr Wrzosek. Z tego co dziś czytałam na tym http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=156806&start=405 wątku, Wrzosek dostępny będzie chyba dopiero w piątek 28.02. Tylko, że on w ogóle się zrobił jakoś mało dostępy ostatnio, z tego co widzę na forum. Niestety nie przypuszczam, żeby "zwykły" lekarz z nawet dobrze wyposażonej przychodni mógł się podjąć potrzebnej tutaj operacji. Ewentualnie można zapytać w klinice na Krzywoustego http://klinikapsaikota.pl/, ale sprzęt jakościowo gorszy no i nie mają Wrzoska.

mateosia

Od: Nie wrz 11, 2011 18:41

[poprzednia][następna]