WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 22, 2014 16:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Mocno trzymam kciuki!

grey

Od: Pon gru 05, 2011 7:14

Post » Sob lut 22, 2014 16:41 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Przepraszam Was ,że nic nie pisałam od wczoraj , ale mieliśmy prawdziwy kociokwik...
W usg wyszło PKD , ale torbieli niewiele jeszcze- niestety są zmiany pozapalne, stąd niewydolność.
Dr Płucz bardzo mi się podobał - kazał żywić mięsem, redukować fosfor we krwi i starać się poprawiać stan nerek.
Fosfor 7,76, reszta jonogramu w środę.

Lal je i to jest bardzo ważne.
Je mięso, dostanie za chwilę odpowiednie suplementy a ja się będę uczyła robić mieszanki...

Niestety Lalek ma bardzo słabe żyły. Dziś robiliśmy trzy wkłucia:(
Jest zestresowany i to jest okropne.
Badania robimy we wtorek.
Ma leki, ustawiamy je powoli.

Troszkę sypnął się Kotkins- udało mi się wczoraj zemdleć. Nie spałam prawie od dwóch nocy, a zapomniałam wziąć środki uspakajające i po powrocie do domu -padłam.
Ale się pozbierałam bo przyjechała miła Duża Moryca- uczyłam ją "perskości". Jest niezwykle rokującą Dużą i już wie ,że powinno się mieć dwa koty:)
Co najmniej.

Ech...żeby nam tylko wyzdrowiał...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lut 22, 2014 16:57 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Skoro torbieli jest jeszcze niewiele to jest szansa na to, że spędzicie ze sobą sporo czasu.
Teraz trzeba go ustabilizować, a potem kochać na całego albo jeszcze mocniej.
Kotkins dbaj o siebie, bo Ty musisz mieć siłę, żeby walczyć, dbać i kochać.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob lut 22, 2014 17:28 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

kotkins pisze:.żeby nam tylko wyzdrowiał...

ależ przy Tobie on po prostu nie ma innej możliwości :mrgreen: :ok:
Będzie dobrze, w miarę wczesna diagnoza, Twoja determinacja - Lal dojdzie do siebie. Gorzej z Tobą - tu już chyba tylko ......winko/koniaczek, cicha muzyka, oddychaj spokojnie......
Serio , to musisz się trochę wyluzować, bo koty wyczuwają nastroje, a Lal nie powinien dodatkowo się stresować.
Trzymajcie się :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lut 22, 2014 18:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Po kolei bo zwariuję:

a. BĘDZIE dobrze, bo ja tak chcę. Po prostu. W przypadku obu Kotów.
b. Kotkins WYLUZUJ. ( kto to pisze, nie?;-) ).
c. na 4 rece to Wy mozecie z Cairo co najwyzej przyjechać do mnie. W kazdej z rak mozecie trzymac butelke wina - nooo w co drugiej - starosc nie radość. Inaczej nakopie w co trafie.......mozliwe, ze w du.......ę . Cham jestem i prostak to mi pasuje. Spróbujcie tylko przyjechac inaczej. ZNAJDE WAS!
d. do ogólnego cyrku - jestem w Grecji - w Polsce mój zwierzyniec byl 24h sam - myślałam, ze dostanę apopleksji.............dawno mój TZ nie widział mnie w takim stanie.
e. wstrzasnienie mózgu u mojej Młodej przeszło juz niemal bez echa ( Magda dzięki............. ). Moja wybitnie uzdolniona latorośl dała radę.........wystarczy jedno młode, matka za granicą, snowboard sztuk jedna, szpital w Zakopanem ( przepełniony ) ............i zawał murowany!

A tak na marginesie organizuje wycieczke autokarową na Akropol........trzeba zabrać masę transporterów i zrobić tu trochę porządku..........Dzizas oni chyba nie słyszeli magicznego slowa "sterylizacja"
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob lut 22, 2014 21:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Nie mdlej więcej, Lalek Cię potrzebuje :)
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Sob lut 22, 2014 21:17 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

ab. pisze:Kotkins dbaj o siebie, bo Ty musisz mieć siłę, żeby walczyć, dbać i kochać.

Popieram!

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Nie lut 23, 2014 0:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Co to jest PKD? Bo raczej nie chodzi o polską klasyfikację działalności, jak mniemam.
Co do wkłuć - w czwartek też pobieraliśmy Kawie krew i też wetka musiała się wkłuwać 3 razy, bo nie leciała. Taki urok histeryków.
Z małą zresztą też nam się to przytrafiało.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie lut 23, 2014 12:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

PKD to wielotorbielowatość nerek.

Alllllellllluja!
Podana w domu kroplówka!
Stres mniejszy, kot spokojnie zasnął, poza tym ,że zasikał podłogę po kroplówce.

Mamy lekką biegunkę, zaraz podam mu Smectę.

Żyjemy.
Walczymy.
Lal się obecnie opala w słoneczku, a ja się biorę za higienę stada.

kotkins

Post » Nie lut 23, 2014 14:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

brawo!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie lut 23, 2014 18:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Brawo kotkins :ok: :ok: Zdrowiej Lalku :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 23, 2014 19:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Wiecie, najbardziej wzruszający są Amelia i Melon.
Amka dziś wylizała starannie lalusiowe łapki i ogonek.
Oraz pod ogonkiem.
Hmm...biorąc pod uwagę ,że sobie nie wylizuje...

Melon uwalił się za to tak, żeby Lal grzał mu grzbiet i tak sobie spali.
Aż się Lalisław obudził, przelazł po Melu (ten się nie ruszył) i se poszedł...
Mel wącha, całuje Lalka, aż trzeba go odganiać. Jamnik ma czułe, jamnicze serce co bywa upierdliwe...

kotkins

Post » Nie lut 23, 2014 20:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Koty wiedzą i jamniki też......
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie lut 23, 2014 20:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Kotkins! Weź ty nie mdlej! A jak ci się będzie przytrafiać częściej, to idź z samą sobą do lekarza!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lut 23, 2014 21:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Amka jest super jednym slowem
Czula, delikatna no i Mel
Trzymam kciuki , bo ani sie nie znam ani pomoc nie ma jak.
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

[poprzednia][następna]