LAURA została i niech tak zostanie !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 22, 2014 11:35 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

lamiglowka pisze:Córeczka, siostra Laury mogła już zaciążyć........

Ja chyba już też widziałam koteczkę do odłowienia.
Próbowalam ją złapać jesienią, przed pójściem do szpitala, ale pchały się mi inne (same kocury) i szkoda było wypuścić.
A na innym wątku pisałaś o koteczce-trójłapce z maluchami. Czy dobrze zrozumiałam, że odłowiona cała rodzinka?

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pt lut 28, 2014 9:55 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

Tak, wzieła nasza Święta koleżanka. Narazie chce pozostać anonimowa. Trójłapka nie ma stopy, podobno jest dosyć ostrożna. A o dzieciach dawno nie słyszałam, dopytam i doniosę. Zdaje się, że pasą brzuszki u naszej Świętej :1luvu:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Nie mar 02, 2014 20:44 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

lamiglowka pisze: wzieła nasza Święta koleżanka. Narazie chce pozostać anonimowa.

A nie można jej sklonować...

Nas troje

Post » Śro mar 05, 2014 12:34 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

Żebyś wiedziała, to Anioł Koci...

Napisała, że matka bez stopy ciągle się chowa, a dzieciarnia wymieszała się z rówieśnikami z Mokotowa. Jak zrobi zdjęcia wszystkich, to ja poznam nasze. Jedna biała, mała moja imienniczka podobno gryzie i kicha! Ciągle.
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Czw mar 06, 2014 18:42 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

Może trzeba z tą białą do weta, oby to jakaś wirusówka nie była :|
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt mar 07, 2014 23:05 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

lamiglowka pisze: Jedna biała, mała moja imienniczka podobno gryzie i kicha! Ciągle.

Zęby ją swędzą. Najlepszy na to jakiś klon mojego kocura, wytrzymuje dużo od takich "pchełek"
Na kichania daję Rutinoscorbin. I grożę, że jak nie pomoże to dam coś niedobrego...lub obetnę pazury.
I pomaga.

Nas troje

Post » Wto mar 11, 2014 10:45 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

Biała podobno poszarpała siatkę, chyba nie należy do przylepek...?

Obrazek

Znalazłam na Tablicy podobną do Białej, mojej imienniczki. Takiego kotka złapałam i oddałam, jako piątego w łapance. Ładna, ale trudna. Pozostałe to były pingwiny? Pamiętam dwa, prześliczne, a czwartego nie pamiętam. Mamusia pingwin, b malutka.

Teraz dzięki szlachetnemu Jokotowi złapaliśmy Mamusię Mamusi, czyli Babusię - czyli Cholerną Mamusię :)

To ona miała trzy mioty w roku i wiała z dziećmi po jezdni...

Została ciachnięta i wypuszczona, dzieci urodzone w zimie czekają na adopcję???
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Wto mar 11, 2014 17:12 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

lamiglowka pisze:Teraz dzięki szlachetnemu Jokotowi złapaliśmy Mamusię Mamusi, czyli Babusię - czyli Cholerną Mamusię :)
To ona miała trzy mioty w roku i wiała z dziećmi po jezdni...

Kawał dobrej roboty.
Gratuluję i podziwiam

Nas troje

Post » Śro mar 12, 2014 9:53 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

Dzięki akcjom grupowym :lol:

Teraz (8 rano, przed pracą) nakarmiłam piątą z mojego, nieszczęsnego miotu, siostrę Laury. Mówię na nią Niunia. Laura jest śliczna i słodka, ale siostra ładniejsza. Tak piękne grube mazy na drobnym matmurku...cudko... Trzeba łapać i sterylizować. Najgorsza to logistyka, bo jeszcze niedawno to na chwilę kot lądował u mnie... Teraz, po katastrofie z Fip mowy nie ma. Czyli muszę zlapać, zawieżć na sterylkę i mieć przygotowany przynajmniej dt...

W zeszły tygodniu widzialam pięknego młodziutkiego marmurka, szedł obok Katedry. Wszedł w przejście między Jezuitami i Katedrą. Początkowo myślałam, że to Niunia, bo ten wiek. Ale nie, pełnojajeczny kocurek wieeeelkiej urody. tak...do roboty, koty ganiać :kitty:

A, jeszcze wczoraj wpadłam do pani, która ma okna na ten mur z niszami, tam gdzie siedziala Wściekła Mamusia z 4 maluszkami. Mamusię odnieśliśmy po sterylce na miejsce. Pytałam o nią. Jest i nadal jest otoczona wianuszkiem kocurów. Pewnie to jeszcze te zapachy sprzed sterylki???

Rózni kociarze pytają o los maluchów ze Starówki... Tych z niszy Kościoła Jezuitów.

Może ktoś wie ?
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Pt mar 14, 2014 10:44 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

Wydaje mi się, że ofertę wykastrowania i przetrzymania po zabiegu w JoKocie można ustalić z jopop :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt mar 14, 2014 11:03 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

lamiglowka pisze:
Rózni kociarze pytają o los maluchów ze Starówki... Tych z niszy Kościoła Jezuitów.

Może ktoś wie ?

ja. znalezienie wątku o moich tymczasach nie jest jakieś trudne ;)

kociaki się dość słabo leczą i dość słabo socjalizują - dlatego na razie wstrzymałam adopcje. ta łaciata jest zaklepana, mam nadzieję, że uda się ją doleczyć wreszcie i wydać.
dramatu nie ma, ale jak na zwykły katar to trwa już za długo. testy łaciatej ujemne.
marmurowa dziewczynka strasznie dziczy, właśnie wyslałam ją do poprawczaka w izolacji, może skłoni ją to do refleksji że skoro jeszcze jej nie zjadłam to jestem niegroźna :roll: reszta jest znacznie milsza, ale ideal to to nie jest.

Szalony Kot pisze:Wydaje mi się, że ofertę wykastrowania i przetrzymania po zabiegu w JoKocie można ustalić z jopop :oops:

ściślej z Alebą. Basia ma z nami kontakt od lat, wie jak nas szukać jakby potrzebowała.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt mar 14, 2014 11:40 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

Dzienks, wiem że to trudne towarzystwo...żeby tylko były zdrowe...

Mam kontakt, ale jestem z nieprzytomnych...a ostatnio to już biję rekordy.
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Pon mar 17, 2014 10:31 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

W piątek miałam podjechać z Michelle na zastrzyk, ale nie udało się (złapać)...Więc wziełam Laurę...Wetka powiedziała, że b fajnie rozwija się (mam wrażenie, że ona-wetka rozważa wzięcie Laury, wie o braciszkach...). zbadała ją, mówi że świetna kicia. Laura jak usłyszała tyle miłych słow następnego dnia dostał rui...śpiewa...sika po kropelce wszędzie...Tam robią sterylkę z takim minimalnym nacięciem, w Dermawecie...jak nie podadzą jakiejś zaporowej ceny, to pójdę tam z Laurką.
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Sob kwi 05, 2014 21:33 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

I co z siostrą Laury ?
A "kościelne" koty wyglądają świetnie. I każde inne.
Jeszcze raz gratuluję.

Nas troje

Post » Nie kwi 06, 2014 16:44 Re: LAURA została i niech tak zostanie !

Nie widzę jej. Raz widziałam burą ciężarówkę, inną kicie. I to wszystko. Poźno wracam z pracy. 18 i później.
Łapię sunie i gnam coś kupić...
Karmię u mnie w bramie na okienku, ktoś to zjada. Duże miski. Wystawiam o północy, rano wyjedzone.

Mam dom, może tymczasowy może stały dla siostry Laury.

Obawiam się, że pokaże się z gromadką...

Kościelne maluchy boskie...Marmury jakie wspaniałe.

Ten burasek, który już poszdł też śliczny, taki jak mój Klasyk... :cry:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

[poprzednia][następna]