Dwie Dziewczyny, Chłopak i...Jamniś:) Kacperek [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 20, 2014 13:57 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

Zuziu wynik nie są takie złe.
Kreatynina jest dość mocno przekroczona, ale ona sama w sobie nic nie robi złego. Daje tylko sygnał, że nerki nie sa sprawne i coś z nimi nie tak. Mocznik nieznacznie.
Trochę jestem zawiedziona, że wet zrobił takie szczątkowe badania. Parametry wątrobowe, trzustkowe tez wypadało by sprawdzić, a i poziom elektrolitów.
Przy nerka fosfor odgrywa kluczową rolę.

Kacperek może i ma swoje lata ale koty w jego wieku żyją z PNN i radzą sobie dobrze.

Najlepiej napisz o Kacperku na wątku dla kotów nerkowych, tam dziewczyny "siedzą" w tej tematyce i rozwieją czarne chmury nad Twoją głową Zuziu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wierzmy, że Kacperek wyjdzie z tego, może nereczek nie będzie miał zdrowych ale będzie sobie jeszcze jakiś czas żył szczęśliwy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw lut 20, 2014 17:39 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

jasia.stargard pisze:Bądź dobrej myśli, będzie lepiej. Pięć dni leczenia to też dużo.
Pusia jak zachorowała na pęcherz to po 1 zastrzyku już było lepiej a potem dostała jeszcze dwa.

Jasiu, też bym tak chciała...mam nadzieję, że Kacperkowi pomoże i dobrze, że Pusia jest zdrowa!

puszatek pisze:walcz Kacperku kochany :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy Basiu, za kciuki.....Kacperek jest słabiutki, ale walczymy!

Kotina pisze:Zuzko kochana :1luvu: :1luvu:
Musimy wierzyć, że Gapcio nie podda się :ok: :ok:
wszystko teraz w jego czarnych łapkach .... wiem co czujesz i tak bardzo Ci współczuję :D
Kacperek ma u Ciebie najlepszą opiekę .... będzie dobrze, musi być, wierzę, że to chwilowa niedyspozycja :ok:
Oby chciał jeść ....
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oby chciał, Elu...
Narazie nie je...sama go własnoręcznie dokarmiam, prosto do pysia, jak już ma w pysiu to gryzie i połyka...ale sam nie chce...może mu nie smakuje, może nie chce jeść czwarty dzień tego samego....

Miraclle pisze:Zuziu wynik nie są takie złe.
Kreatynina jest dość mocno przekroczona, ale ona sama w sobie nic nie robi złego. Daje tylko sygnał, że nerki nie sa sprawne i coś z nimi nie tak. Mocznik nieznacznie.
Trochę jestem zawiedziona, że wet zrobił takie szczątkowe badania. Parametry wątrobowe, trzustkowe tez wypadało by sprawdzić, a i poziom elektrolitów.
Przy nerka fosfor odgrywa kluczową rolę.

Kacperek może i ma swoje lata ale koty w jego wieku żyją z PNN i radzą sobie dobrze.

Najlepiej napisz o Kacperku na wątku dla kotów nerkowych, tam dziewczyny "siedzą" w tej tematyce i rozwieją czarne chmury nad Twoją głową Zuziu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wierzmy, że Kacperek wyjdzie z tego, może nereczek nie będzie miał zdrowych ale będzie sobie jeszcze jakiś czas żył szczęśliwy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Basiu, wet zasugerował, że te wyniki u takiego wiekowego kocia są niebezpieczne, a ja nie mam zielonego pojęcia o tej chorobie, więc zrobiło mi się "czarno w oczach" ze strachu...
I tak jak mi zaproponowałaś, napisałam na wątku nerkowym, może ktoś mi coś jeszcze zasugeruje, bardzo mi zależy na rzetelnych informacjach, m.in. np.czym mogę karmić Kacperka...
Sama też cały czas czytam wszystko to co jest związane z tym tematem.
Tylko narazie to do mnie mało dociera, muszą ochłonąć i pogodzić się z tym, że mam chorego kocurka:(
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw lut 20, 2014 20:10 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

Zuziu co do jedzonka musisz uważać na fosfor. Wiele mokrych karm ma kosmiczną ilość tego pierwiastka.
Karmy o dobrym poziomie fosfora dla kota nerkowego z karm bytowych to Terra Faelis, Porta 21 holistic. Ewentualnie przejdzie z GranataPet smak czarniak z owocami morza ma 0,15 % fosforu.
Miamor Mild delikatne kąski moje czasem jedzą tam fosforu jest 0,16 % tez przechodzi.

Jak nie chce karmić takimi puszkami to masz dwa wyjścia albo mokre typu renal i tu RC, Hill's, Animonda, Purina N/F, Kattovita, Trovet. Ostatnio zakupiłam na test dla Kubusia z trovetu puszkę i skład ma dobry i, smakowo tez podchodzi.

Drugie wyjście stosować tzw. wyłapywacze fosforu weterynaryjny Ipakitine, Ludzi Alusal (tabletki nie te do ssania) lub Renagel (cena kosmos).

Musisz być silna. Nie poddawaj się. Do pewnych spraw trzeba nabrać dystansu :ok:
teraz najważniejsze to ustabilizować Kacperka, a ja to się uda to tylko pilnować jego wyników diety i będzie dobrze.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw lut 20, 2014 20:56 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

Basiu, Kacper dostaje ipakitine...wiesz, kocio nigdy nie przepadał za suchym, tzn. jadł, ale bez entuzjazmu, woli mokre, więc chciałabym takie karmy wet. które są w sosiku...
Czy te karmy o których piszesz są do kupienia np. w zoo+ (wiem głupie pytanie, nie zaglądałam tam jeszcze...wczoraj przyszła kolejna przesyłka z zoo+, gdybym wiedziała wcześniej to bym od razu zamówiła i dla Kacperka)
Kupię każdą karmę specjalistyczną byle chciał jeść...narazie kupiłam te u weta (1 saszetka 10 zł), mam zapas, tylko Gapciu się buntuje, już ich nie chce...dałam teraz na kolację kociom gurmetki w sosie beszamelowym....Kacperek o mało nie spadł ze szafki....tak bardzo zapragnął zjeść taką puszeczkę...żal mi go...a wet mnie postraszył, żebym nie podawała nic innego oprócz tych saszetek od niego...więc przez cały dzień dokarmiam go z " ręki", zjadł trochę tej swojej karmy, ale myślę, że pewnie by zjadł i tego gurmeta...
Jeszcze jutro taki trudny dzień...i ta niepewność co do wyników...
A Kacperek jest taki biedniusi...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 20, 2014 20:58 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

Zoo+ też ma w swojej ofercie karmy weterynaryjne.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw lut 20, 2014 20:59 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

Dzięki Ewuś, zaraz wejdę na ich stronkę :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 20, 2014 21:51 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

Kacperku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 20, 2014 21:57 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

Mirko, dziękujemy za kciuki, przydadzą się bardzo mocno:)
Jutro idziemy na kolejne kujki no i na badania.
Już się denerwuję jakie jutro będą wyniki...
Mam nadzieję, że będą lepsze niż były w poniedziałek.
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 20, 2014 22:03 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

przeglądałaś te karmy co ci Basia pisała? ona tak dzielnie walczy z chorobami swoich kocurków, że wie co pisze
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw lut 20, 2014 22:09 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

Faktycznie Mireczko, Basia ma doświadczenie i jej opinia jest dla mnie bardzo ważna!
A ja właśnie mam otwartą stronkę zoo+ i lukam za tymi karmami...
Czekam na jutrzejsze wyniki, pewnie jutro będę mogła coś zamówić.
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 20, 2014 22:13 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

AnnAArczyK pisze:Faktycznie Mireczko, Basia ma doświadczenie i jej opinia jest dla mnie bardzo ważna!
A ja właśnie mam otwartą stronkę zoo+ i lukam za tymi karmami...
Czekam na jutrzejsze wyniki, pewnie jutro będę mogła coś zamówić.

zorientuj się w nich wcześniej i porozmawiaj z weterynarzem, jak jest taki konkretny jak piszesz to powie ci jakie będą dobre dla Kacperka i żeby mu smakowały, jak ma swoje upodobania
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lut 20, 2014 22:13 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

To mocno potrzymamy za jutro, wszystkie ręce, łapki i pazurki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lut 20, 2014 22:15 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

a o której macie wizytę?
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lut 20, 2014 22:27 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

jutro mamy być przed 17-tą, więc mam trochę czasu w ciągu dnia, żeby się jeszcze podenerwować:)
a co do karm, właśnie staram się zapamiętać, które mają najmniej fosforu i wapnia, żebym wiedziała o którą pytać:)

shira3 pisze:To mocno potrzymamy za jutro, wszystkie ręce, łapki i pazurki :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy, jutro się bardzo przydadzą!
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 20, 2014 22:29 Re: Dwie Dziewczyny....Kacperek ciężko chory, pnn:(

AnnAArczyK pisze:jutro mamy być przed 17-tą, więc mam trochę czasu w ciągu dnia, żeby się jeszcze podenerwować:)
a co do karm, właśnie staram się zapamiętać, które mają najmniej fosforu i wapnia, żebym wiedziała o którą pytać:)

shira3 pisze:To mocno potrzymamy za jutro, wszystkie ręce, łapki i pazurki :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy, jutro się bardzo przydadzą!

lepiej sobie zapisz, chyba ,ze masz bardzo dobra pamięć :)
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]