» Śro lut 19, 2014 21:22
Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 3
Na pewno się zapoznam dokładniej z tą dietą BARF, ale podejrzewam, że odpada, kiedyś mimochodem coś o niej czytałam i niestety to nie dla mnie, bo niestety mam dość nieregularny tryb życia i mogłoby być ciężko.
Natomiast co do polecanych, dobrych/średnich karm to kiedyś zrobiłam eksperyment i kupiłam w sklepie zoologicznym po jednej puszcze/saszetce/tace z każdej dostępnej karmy (pomijając te baaaaaaaardzo kiepskie, skład 4% - choć i z nimi miała do czynienia zanim do mnie trafiła) i niestety 3/4 z nich moja kotka nawet nie tknęła. Musiałam otwarte puszki oddawać, bo co zrobić. Najbardziej zasmakowała jej Animonda, głównie Rafine, ale to innych też się przekonała i od nie dawna Iams, zastanawiam się jeszcze nad Hillsem, ale już sama nie wiem. Będe jeszcze szukać!
A teraz jeszcze 2, chyba najważniejsza kwestia.. jak dawkujecie jedzenie? Jak często w ciągu dnia? Do tej pory był stały dostęp do suchej, a mokra min. 5 razy dziennie takie 100g to minimalna dawka, raz na jakiś czas zjadała więcej ok 200g. A teraz? Zmniejszyć, taka sama ?