Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 03, 2014 22:30 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska!104 koty znalazły

dana.b pisze:No to oczy mi z orbit wylazły i szczęka opadła 8O Toż to nie ten sam kot 8O

Noooo, pamiętacie jaki zapyziałek był na początku :mrgreen: http://tinyurl.com/mq856vz

Kasiu, nie ma żadnej okrężnicy olbrzymiej :wink: . Niestety ma wiele innych wad :(
Najgorsza jest astma niestety. Codzienne wziewy ze sterydami będą mu towarzyszyły do końca życia :(

Obrazek

Homerrros nie ma swojego wątku na forum, ale ma swój fb :wink: http://tinyurl.com/m6heydb
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon lut 03, 2014 22:31 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska!104 koty znalazły

:( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lut 03, 2014 22:34 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska!104 koty znalazły

Oto najświeższe wieści z domu Sama-jednooczka:

"Witam,
Przede wszystkim jeszcze raz dziękuję serdecznie w imieniu córki i swoim za sympatycznego kocurka. Dotarł do nas dzięki uprzejmości pani Ani, nie marznąc. (…) Córka myślała żeby zmienić mu imię, podobno nowe życie, nowe imię, ale to nas urzekło, więc jest Sam. Samuel, Sami, Samiszon, Misio Samisio, Samisiaczek - na milion sposobów odmieniane jest jego imię :wink: (odbija nam?)
(…) upodobał sobie pokój córki, więc tam zazwyczaj się wyleguje, a wieczorem przychodzi się przytulić i zasypia w jej łóżku na poduszce tuż przy jej twarzy :) Nawet zrobił jej masaż pleców: pougniatał plecy, co i raz wysuwając pazurek, ot taka akupunktura :)
(…) Lubi zabawy, przybija „piątkę” i usiłuje ganiać wskaźnik laserowy...
Gdy córka wraca ze szkoły witają się jak eskimosi: nachyla głowę w jego stronę a on nadstawia łepek i wyciera się mrucząc. Wtula się Jest kochany! Mam nadzieję, że odpowiada mu nasz dom."

I zdjęcia - mnie najbardziej rozwaliła baza Sama :mrgreen:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon lut 03, 2014 22:43 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska!104 koty znalazły

Trzeba jeszcze mieć to konto na fb :evil: Zajrzeć jednak można :dance2:
Tylko czemu kobieto wcześniej się nie pochwaliłaś :?:

Wiadomości z domu Sama superrr :!: :1luvu:
Baza wymiata :mrgreen: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro lut 05, 2014 18:50 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska.104 koty znalazły

Temat nie koci, ale może ważny nie tylko dla mnie.

Windows XP idzie na emeryturę.
http://technologia.dziennik.pl/programy ... nikom.html

Windows poleca zakup nowego komputera :? http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind ... xp_wol_eos
"Jeśli na Twoim komputerze nie można zainstalować systemu Windows 8.1, być może nadszedł już czas, by rozważyć zakup nowego. Zapraszamy do zapoznania się z naszą atrakcyjną ofertą nowych komputerów. Są one wydajniejsze, lżejsze i bardziej stylowe, a kosztują znacznie mniej niż przeciętny komputer 10 lat temu."

Mój staruszek nie pociągnie nowszego systemu :cry:

dana.b

Post » Śro lut 05, 2014 21:30 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska.104 koty znalazły

Też muszę komp wymienić :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto lut 11, 2014 18:22 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska.104 koty znalazły

16 lutego Dzień Otwarty w schronisku "Cztery Łapy" w Szczytnie.

http://szczytno.wm.pl/189815,Swiatowy-D ... z2t29xjtN6

dana.b

Post » Pon lut 17, 2014 15:38 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska.104 koty znalazły

Z okazji Dnia Kota melduję, że do domu poszła dziś kotka Marysia :mrgreen: :ok:
W domu zostanie odchuchana, podpasiona, wypielęgnowana, i za 2-3 tyg, jak wszystko będzie dobrze, umawiamy się na sterylkę :ok:

Pan co prawda przyszedł po kocura kastrowanego, ale Marysia sama sobie go wybrała, nie odstępowała na krok, i (nie wiem jak to robiła) za każdym razem jak się odwracał na inną półkę z kotami, Marysia stała przed jego twarzą :mrgreen:
Wygłaskał to wychudłe ciałko, wziął na ręce, i właściwie było już pozamiatane :ok:

No. To najlepszego, koty :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon lut 17, 2014 16:15 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska.104 koty znalazły

To są najbardziej udane adopcje, bo kot sam wie czego, a właściwie kogo chce :mrgreen: .
Marysiu, bądź szczęśliwa :) :ok:

EVA2406

Post » Pon lut 17, 2014 19:13 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska.104 koty znalazły

Nowa_Sztno pisze:Z okazji Dnia Kota melduję, że do domu poszła dziś kotka Marysia :mrgreen: :ok:
W domu zostanie odchuchana, podpasiona, wypielęgnowana, i za 2-3 tyg, jak wszystko będzie dobrze, umawiamy się na sterylkę :ok:

Pan co prawda przyszedł po kocura kastrowanego, ale Marysia sama sobie go wybrała, nie odstępowała na krok, i (nie wiem jak to robiła) za każdym razem jak się odwracał na inną półkę z kotami, Marysia stała przed jego twarzą :mrgreen:
Wygłaskał to wychudłe ciałko, wziął na ręce, i właściwie było już pozamiatane :ok:

No. To najlepszego, koty :ok:

Hurrra :ok: :ok: :ok: Marysiu bądź szczęśliwa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja miałam to samo, pojechałam po rudego kocura a Tiara mi na siłę pchała się na kolana, do koszyczka, który zawieźliśmy, a kocur wcale nie reagował. No jakoś tak mi się zrobiło i pojechała z nami. Teraz już nie jest taka milusia :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon lut 17, 2014 22:13 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska.104 koty znalazły

Wiadomość w Dniu Kota o adopcji kota, to najcudowniejsza wiadomość :1luvu:
To, że domek ma Marysia, potęguje moją radość stokrotnie!!!
Marysia :love:
Obrazek

Wszystkim kotom życzę znalezienia tego swojego, najlepszego domku.

dana.b

Post » Śro lut 19, 2014 7:56 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

A jak pozostałe kotki?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lut 19, 2014 8:10 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

Oby to była dobra wróżba na przyszłość! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Marysieńko-walczyłas o siebie i wygrałaś!!!!! :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro lut 19, 2014 11:57 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

A co z tymi które są wycofane i nie umieją o siebie walczyć.....
Oby i im się udało trafić do cudownych domków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

EVA2406

Post » Czw lut 20, 2014 8:12 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

alab108 pisze:A jak pozostałe kotki?

Kotki z Olsztyna jeszcze nie wróciły. Jednej chyba sterylki nie zrobiono, bo dopadła ją rujka, więc czeka. Każda kotka jest tam w DT u studentek wet., i te DT szukają im domów, więc nie wiem nawet, czy wszystkie wrócą :ok:

W naszych kociarniach zrobiło się prawie pusto (cisza przed burzą), za to na kwarantannie mamy kilka nowych, dorosłych kotów.

Najmłodsza, bo pewnie koło półroczna koteczka, to największa bieda. Chudzinka taka, zaniedbana, z wypadającym odbytem (czyli ma to, z czym walczyłam u Homerrrosa jak do nas trafił). Bardzo fajna koteczka, miła, radosna mimo wszystko.
Jej by się DT przydał, który dopilnowałby smarowania tyłeczka przez cały dzień, a nie tylko w godzinach pracy schroniska:
ObrazekObrazek

Mamy też dorosłego kocura i jego mamusię z działek bodajże. Pani je karmiła royalami i dbała o ich opiekę wet. Ale nikt ich przygarnąć nie chciał, więc trafiły do nas: http://tinyurl.com/mfhxc64
Obrazek

Kolejna rodzina, to 4 koty z domu właścicielki, która zmarła. Koty nie były nigdy domowymi pieszczochami, po protu żyły w domu z panią, gdzieś na strychu miały swoje ulubione miejsca. Pani je karmiła, pod dach przyjęła (przyjęła pewnie tylko rudą kotkę, która się okociła i obecnie są u nas 4 koty z tego domu, a podobno było ich nawet 5 czy 6). Koty są prześliczne, o "chodliwym" umaszczeniu, ale nieufne. Rudy kocur daje się głaskać, choć jest płochliwy. Jedna z szylkretek sama dopomina się pieszczot, za to druga szylkretka i ruda mamusia są póki co zdziczałe, czy też raczej przerażone kontaktem z nowymi ludźmi. Będzie je ciężko w schronisku oswoić, tylko w domu mają szansę. Gdyby wypadł teraz kolejny wyjazd do Olsztyna na kastracje, zapakuję całą czwórkę, może tam w DT się otworzą: http://tinyurl.com/ohxyten
Obrazek

Mamy też pięknego, dorosłego krówka:
ObrazekObrazek

I przepięknego, zadbanego, na moje oko już wykastrowanego białoburaska, o cudownych, zielonych oczach:
ObrazekObrazek

Tyle "nowości" z kwarantanny.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]