WĄTEK ILUSTROWANY. Lolek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 08, 2014 12:29 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Cham i damski bokser!

Zaglądamy i czytamy. Sisi i Pusia pozdrawiają całą czwórkę. Pamiętają też że "Boksera damskiego" oby nie pominąć. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Pusia u fotografa. :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pon lut 17, 2014 10:00 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Cham i damski bokser!

Wszystkiego najlepszego Kociaki :1luvu:
ObrazekObrazek

olaxiss

Od: Pt lip 06, 2007 17:15

Post » Wto lut 18, 2014 10:11 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek

Dziękujemy za zaglądanie :)
Myślałam, że przepadliśmy już całkiem w otchłani forum ;-)

Moja czwórka (wyjątkowo w komplecie i na jednej fotce) pozdrawia Ciotki :)
Obrazek
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lut 18, 2014 10:16 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek

JoasiaS pisze:Dziękujemy za zaglądanie :)
Myślałam, że przepadliśmy już całkiem w otchłani forum ;-)

Moja czwórka (wyjątkowo w komplecie i na jednej fotce) pozdrawia Ciotki :)
Obrazek

Dziekujemy :D

Dwa legowiska na cztery koty? :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lut 18, 2014 10:18 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek

Dorota pisze:Dwa legowiska na cztery koty? :wink:

Generalnie w domu legowiska są trzy.
Milka śpi w łóżku, bo jak wiadomo Milka jest człowiekiem :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lut 18, 2014 10:20 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek

JoasiaS pisze:
Dorota pisze:Dwa legowiska na cztery koty? :wink:

Generalnie w domu legowiska są trzy.
Milka śpi w łóżku, bo jak wiadomo Milka jest człowiekiem :lol:

:lol:

Dobre! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto lut 18, 2014 10:27 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek

Dwa legowiska, żeby nie było rutyny ;)
Kto pierwszy ten lepszy - jak widać, kolejka chętnych już stoi i czyha :lol:

(u mnie już by były obsiurane przez Rudą Mendę - żeby przypadkiem żaden inny kot się w nich nie położył :roll: )
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lut 18, 2014 10:45 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek

Avian pisze:Dwa legowiska, żeby nie było rutyny ;)

No dokładnie, stanowiska są rotacyjne :)
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lut 18, 2014 11:21 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek

No tak legowiska rotacyjne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
U mnie koty sztuk 3 ale legowiska też 2 na stałe i 1 nocne
A świętowanie wczorajsze ???
:D

MAXYMA

Od: Czw cze 12, 2008 15:03

Post » Wto lut 18, 2014 12:15 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek

MAXYMA pisze:A świętowanie wczorajsze ???
:D

Nie mam ostatnio nastroju do świętowania, Elu... :-(

Zimą moje koty bardzo mało wychodzą i mają te wyjścia reglamentowane (nie chcę, żeby się przeziębiły). Dwa tygodnie temu w piątek wróciłam z pracy, jak zwykle dałam im jeść, odblokowałam kocią klapkę i pozwoliłam im wyjść, bo wiem, że wolą załatwiać się na zewnątrz. Jak zwykle wyszli Kropka, Frodo i Frycek (Milka teraz w ogóle nie opuszcza domu, bo nie chce).

Kropka i Frycek wrócili po jakichś 15 minutach. Gdy Frodo nie było już ponad 40 minut, zaniepokoiłam się i wyszłam na taras, by go zawołać. Odpowiedział mi rozdzierającym miauczeniem. Natychmiast pobiegliśmy z Michałem za jego głosem. Znaleźliśmy go uwięzionego w sidłach za zabudowaniami gospodarczymi sąsiada... Uwolniliśmy go i od raz zawieźliśmy do lokalnego weta po pierwszą pomoc, bo przednia łapka była poraniona :( . W sobotę rano wizyta u weta w Kielcach, RTG - okazało się, że jedna z kości w łapce jest złamana :( . Założono mu opatrunek usztywniający i zalecono 12 dniową kurację antybiotykową.

Podczas poważnej i bardzo niemiłej rozmowy, którą przeprowadziliśmy z sąsiadem okazało się, że tenże sąsiad, z zawodu LEŚNIK :idea: NASTAWIŁ SIDŁA NA LISA, który podchodzi mu do kurnika i wybiera kury... Nie zamierzamy czegoś takiego tolerować. Na miejscu Frodo mogło znaleźć się każde inne domowe zwierzę z okolicznych gospodarstw, któremu pewnie nikt nie udzieliłby pomocy... Sprawa oparła się o tutejsze Nadleśnictwo (sidła, które zabraliśmy tamtego feralnego wieczoru stały się dowodem w sprawie), liczę na to, że nadleśniczy wyciągnie służbowe konsekwencje, a jego podwładny już nigdy nie odważy się stosować kłusowniczych metod :roll: . Obiecał nam to co prawda sam podczas naszej rozmowy, ale wolę, by sprawa oparła się o urząd. W tak maleńkiej wsi jak nasza domowe zwierzęta mają być bezpieczne i basta.

Frodo swój stan znosi nad wyraz dobrze. Normalnie funkcjonuje, mimo usztywnienia na łapce. Domaga się spacerów, więc sobie razem wychodzimy, gdy pogoda pozwala. W ubiegłą niedzielę sam zdjął sobie opatrunek i przedefilował przed nami z podniesionym ogonem, ogłaszając koniec leczenia :roll: . No ale nie tak szybko - łapka musi być sztywna jeszcze dwa tygodnie, żeby kość się dobrze zrosła.

Ja jestem lekko rozbita. Zawsze pilnowaliśmy tych kocich wyjść i przez ostatnie trzy lata nic poważnego nie zakłóciło spacerów. Teraz potwornie się boję, że któremuś kotu coś złego się przydarzy. Będziemy uważać na nie jeszcze bardziej, ale widzę, że ludzie są nieprzewidywalni w swej głupocie i, co tu dużo mówić, okrucieństwie... :(
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lut 18, 2014 12:26 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Zdrowiej szybko Frodziasz

Mój rekonwalescent na spacerze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdrowiej mi szybko, chłopaku :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lut 18, 2014 12:29 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Zdrowiej szybko Frodziasz

Straszne...

A Frodo dzielny! :ok:

Dorota

Post » Wto lut 18, 2014 12:35 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Zdrowiej szybko Frodziasz

A to złamas bezmózgi :evil: :evil: :evil:

Sielskość i cisza mają jednak swoją cenę :?
Bardzo dobrze, że nie poprzestaliście na obietnicy, chociaż trzeba brac pod uwagę, że właśnie "zyskaliście" wroga, który może być w przyszłości niemiły :?
Całe szczęście, że tylko tak się skończyło...
Ucałuj proszę rekonwalescenta w piegowaty nosek :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lut 18, 2014 12:51 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Zdrowiej szybko Frodziasz

AYO pisze:Bardzo dobrze, że nie poprzestaliście na obietnicy, chociaż trzeba brac pod uwagę, że właśnie "zyskaliście" wroga, który może być w przyszłości niemiły :?

Liczę się z tym. Biliśmy się z myślami czy zgłosić sprawę dalej, ale uznaliśmy, że nie wolno siedzieć cicho w imię dobrosąsiedzkich stosunków. To jest przestępstwo, nad którym nie można przejść do porządku dziennego.
AYO pisze:Ucałuj proszę rekonwalescenta w piegowaty nosek :1luvu:

Z przyjemnością :)
Rekonwalescent nie schodzi mi z kolan całymi popołudniami - niecnie wykorzystuje pozycję chorego i rozwala się na nich do woli :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lut 18, 2014 12:55 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Zdrowiej szybko Frodziasz

Całe szczęście, ze tylko na złamaniu łapki się skończyło :(

Ja w takich sytuacjach jestem bezwzględna dla oprawcy - sama zgłaszałam na policję postrzelenie kota ze śrutu. I nic mnie nie obchodził fakt, ze strzelał bardzo szanowany w okolicy kierownik miejscowego domu kultury :?

Frodo, nie zdejmuj opatrunku, taki ładny, pod kolor :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]