Koty z oś. B, TYCHY 54 wysterylizowane!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 18, 2014 9:07 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Dzisiaj siwa kotka i 2 inne z Woli jadą do DS, oby było ok, bo mam kilka wątpliwości.

Filemon dobrze sobie radzi w DS, je, załatwia się i buszuje w nocy, za dnia jeszcze okupuje tył kanapy :)

Bąbel też się trochę wyprostował, bo myślałam, że wróci, tak zaciekle sikał po kanapie, ale wreszcie wybrał jedną kuwetę i odpuścił kanapie :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto lut 18, 2014 9:21 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Cieszą takie dobre wieści :ok:

Od akcji z zamkniętym okienkiem widywałam tylko biało-czarną, a wczoraj niespodzianka! Za płotem pojawiła się czarna, a z daszku "baraku" między opuszczonym domem, a szewcem zeszła biało-czarna. I znów był stały duet :)

Obrazek

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto lut 18, 2014 9:54 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Ja je ostatnio bardzo często widuję, za 2 tygodnie muszę je drugi raz odrobaczyć Milbemaxem :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Czw lut 20, 2014 14:04 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Super że Wandzia ma DT :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Trochę to trwało zanim zlokalizowałam Wandzię na miau :) Dotychczas zaglądałam do niej na FB.

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pt lut 21, 2014 12:13 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Zyta Felicjańska pisze:Super że Wandzia ma DT :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Trochę to trwało zanim zlokalizowałam Wandzię na miau :) Dotychczas zaglądałam do niej na FB.

a witamy :)

Wandzia ma sie dobrze, teraz trzeba znależć domek :)

U adoptowanych wszystko ok, dają radę :) Wczoraj byłyśmy u Pusi, zawiozłyśmy krytą kuwetę, żwirek drewniany i jedzonko. Zobaczymy, czy kotka nadal będzie się tarzać w kuwecie. W przyszłym tygodniu trzeba jej zrobić badania krwi i zaszczepić. Wtedy postanowimy czy nadal szuka domu, czy zostanie na stałe w DT.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto lut 25, 2014 11:47 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Niedaleko, na Budowlanych 60 jest kocia rodzinka do wyłapania, mama to kotka oswojona wyrzucona z domu, kociaki 3 takie 1,5 miesięczne

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 857&type=1

A na Batorego ostatnio czarny kocur chciał do mnie podchodzić! 8O
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt lut 28, 2014 12:16 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

W wolnej chwili wkleję zdjęcia tego czarnego kocura, on jest na bank kastrowany, piękny duży, może to ten co wyskoczył z okna, ten "niepełnosprawny", miała mu sie trochę główka kiwać przy chodzeniu, ale nie zauważyłam, ostatnio podchodzi do mnie jak otwieram puszkę, on wie o co chodzi, tylko trochę się boi.

A dzisiaj łapiemy kocią rodzinkę, proszę o kciuki! :ok:

I jeszcze podziękowania za wpłatę:

50 zł Betaka :1luvu: :1luvu:

kupiłam za to żwirek drewniany dla Pusi, działa, bo kotka nie chce się w nim tarzać :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt lut 28, 2014 16:22 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Znajoma mojej znajomej zgłosiła zapotrzebowanie na małego kotka do 3-miesięcy. Kotek miałby zamieszkać w górach w okolicach Żywca w domu wychodzącym. Nie znam tej rodziny w której miałby zamieszkać ale może spróbować macie jakiegoś malucha?

Jeszcze w kwestii Wandzi, biedaczka zapadła mi w serce :) czytałam na FB że potrzebny dla niej renal. Moja Zytka już niecała dwa i pół roku temu miała zdiagnozowane pp tak więc w kwestii karmienia nerkowców mam rynek obcykany. Renal jest drogi i średnio smaczny ale najbardziej znany. Na początku karmiłam Zytkę renalem ale nie wzbudzał entuzjazmu i był drogi, więc zaczęłam kombinować. Bardzo ważne żeby karma miała niską zawartość białka i fosforu. Te normalne karmy z RC np dla sterylizowanych, dla niewychodzących, na kule włosowe, ząbki maja bardzo zróżnicowana zawartość białka. Jak oglądać opakowanie to obok nazwy jest zawsze numer np 29 lub 42 lub 33 i to jest procent białka w chrupkach. Przykładowo:
Outdoor 30 czyli ma 30 % białka
Oral 30
Indoor 27
Light 40
Renal 26
Dla sterylizowanych 37

Nie dałabym Zytce na pewno LIght 40 ale Oral 30 często jej daję bo moim zdaniem 26 % czy 30 %
to nie jest aż taka różnica.
Jest też tak fajna karma z Sanabell dla nerkowców w cenie zwykłych RC.

Wiem troche przynudzam :?

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pon mar 03, 2014 13:25 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Dla kociaków mam już domy, więcej nie mam takich do 3 miesięcy. Ich mama ma niecały rok i nadaje się do domu wychodzącego. W przyszłym tygodniu będzie sterylizowana.

Co do karm dla Wandzi, to bardzo cenne uwagi, dzięki. Faktycznie np. Indoor też mogłaby jeść. Muszę dopytać jakiego Royala kupuje p. Basia dla swoich.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto mar 04, 2014 11:40 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

W weekend udało mi się odrobaczyć czarną kotkę, biała niestety nie zjadła swojej porcji tabletki i musiałam wyrzucić. Teraz spróbuję ją odrobaczyć Fenbenatem, bo taniej, na Milbemax poszło 40 zł i jeszcze 1 połówka zmarnowana.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto mar 04, 2014 13:21 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Rozliczam żwirek drewniany dla Pusi, dzieki zmianom jest lepiej z "tarzaniem."

Za tydzień kotka ma jechać na szczepienie i to już zakończy jej wizyty wet. Wtedy podejmiemy decyzję, czy szukamy jej domu czy zostaje w DT.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro mar 05, 2014 13:44 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Wczoraj udało mi się odrobaczyć Fenbenatem biało-czarną :ok:

A nie było łatwo, bo była jeszcze czarna i czarny kocur.

Ten kocur jest ogromny, bardzo ładny, na pewno kastrowany. Jest bardzo grzeczny i uległy względem innych kotów. Ustępuje naszym kotkom jak jedzą, nie wyjada im z miski. Bardziej lubi suche, widać, że w domu tym był karmiony. Ma wyciek z oczek, długo jest już bezdomny. Ma też brzydką ranę na karku, jakby mu ktoś wygryzł :( To może być ten poszukiwany kocurek, który wyskoczył z okna rok temu. Pytałam w kiosku i warzywniaku, ale nie pamiętają tej dziewczyny. Chyba zrobię mu ogłoszenie i powieszę, może to on. Często pojawia się po 16.00 i do ręki podchodzi już na 20 cm. Szkoda go :( To taka sierota.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt mar 07, 2014 14:53 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Wczoraj na murku stała ekipa, czyli czarna i biało-czarna. O dziwo miseczki były pełne, dużo suchego i jakaś puszka. :ok:

Dawno nie widziałam żadnego kota pod smietnikiem. W czwartki dawanie karmy pod pojemnikami mija się z celem, bo po południu wywożą segregowane smieci.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Sob mar 08, 2014 10:56 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Szkoda tego kocurka, powinien mieć dom...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon mar 10, 2014 11:05 Re: Koty z oś. B, TYCHY 51 wysterylizowanych!

Melduję, że kocia rodzinka z Budowlanych 60 ma domy. Muszę jeszcze je obdzwonić w tym tygodniu, czy wszystko ok. W ciągu tygodnia od złapania cała ekipa w DS, to chyba mój jakiś rekord, oby tylko wszystko było ok. Odmówiłam z 6 domom kociaka, mam nadzieję, że dobrze wybrałam.

W weekend też widziałam tylko czarną i biało-czarną, ani śladu tego kocura, może jest wypuszczany, ale za kiepsko wyglądał, miał jakąś ranę na karku.

Jest ta 1 czarna nie wysterylizowana, przychodzi z podwórka za Batorego, niestety widuję ją tylko raz na miesiąc i nie widzę szansy, żeby ją złapać na sterylkę, a znowu będą kociaki :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

[poprzednia][następna]