OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 14, 2014 8:36 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Nie będę chwalić Mikusia. Dzis kontrola. Sam nie je. Trę, przecieram, własną piersia cherlawą pilnuję misek ,sitka i strzykawek... Bo to co Mikuś je jest megasueprprzepyszne.
Tami nadal na antybiotyku.

Miałam dziś scysję u pingwinów. Pnoczek stał przy odpalonym aucie i nakazła mi się wynosić. Majac gdzieś jego uwagi wlazłam do nich by jeść dać. Usłyszałam, że
Proszę na swoim osiedlu koty karmić.
Karmię.
Zaraz się cały Otwock zleci .Koty z całego miasta.
Nie zleci, nie zleci... bo cały Otwock też karmię.
Brudy koty zostawiają.
Ma pan rację.Szczególnie te pety i butelki po piwie i alkocholu.
Poproszę by nie piły.
Cholara ,taka kocia mamusia z pani. Kocia mamusia ...
Dziękuje za komplement, ma pan rację. Kocia mamusia ładnie brzmi.
Trzasnęły drzwi i auto zostawiając smrodek odjechało.

W środku trzęsło się we mnie. Ale dawno postanowiłam robić swoje i nie dać się prowokować , wciągnąć do dyskusji. To daje tylko takim obrońcom środowiska :mrgreen: broń do ręki. Ale mam często stracha bo sama jestem . Dziś byłam później i dlatego wlazałam na ludzi. Po 5 nikt tam jeszcze się nie kręci.

I z drugiej beczki pt co blondinka (czyli ja :mrgreen: ) potrafi. Zakupiłam ci ja fajne bluzeczki na ciuchlandzie. Koszt straszny bo 1-2 zł (AŻ 4 sobie fundnęłam) + jedna za 5. Ta za 5 to już hit ponad czasowy. Pamięta czasy hippisowskie. Każdy rękawek inszy. Inszy wzorek i kolorek. Toz samo przód i tył. Jakieś różyczki, szlaczki, fale i takie tam... No cudo. Te za grosze to zwykłe podkoszulki ale każda z jakimś bajerem. Poprałam ci ja sobie te cuda. Rozwiesiłąm pieczołowicie na suszarce w przedpokoju stojącej. Coby każdy widział jakie cuda mamy z odzienia i jakam robotna w praniu . :wink:
Dziecię zamarło jak mnie w tym hippisowskim bajerze zobaczyło .Idąc za ciosem zdejmuję ze sznurka podkoszulki machając fatałaszkami z dumą i pokazując jakie fajniste som. I ceną się chwaląc. Wiadomo, nieodrodna córeczka mamuni, na pewno je nosić będzie. Prezentuję jedną, drugą, trzecią... Zamarłam. Cholera, gdzie czwarta? Oszukali? No nie, przecież wzięłam. Może zgubiłam ? ... No nie, wkładałam do prania. Cholera, przecież miałam ją w ręku, już w domu... No gdzie ją posiałam...??? Kręcę się, gadam i ... kątem oka w lustrze coś tam widzę . Wystaje coś mi tam , majtając sie . Kole oczy i fajniście faluje. A to ja już tą bluzeczkę odziałam by mi fikuśna ,pomarańczowa koronka wystawała spod bajera dzieci kwiatów. :oops:
Umrę i nie zauważę kiedyś. :roll: Za diabła nie pamietam, kiedy ją nawlokłam na swoje prawie boskie ciało. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 14, 2014 9:25 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

jestem pełna zazdrości :oops:
ha
mnie się udało tylko jedną taką bluzeczkę typu hippie kupić
ale
za to
wyprodukowaną w Nepalu :kotek:

(no, ale jedna tylko , a nie 5 :oops: )

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 14, 2014 9:41 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Zakręcenie Asiu to chyba z wiekiem przychodzi samo ,
też po coś idę do kuchni ,dochodzę ,jestem i nie wiem po co tam lazłam :roll:
no cóż gwarancja i rękojmia już minęły :mrgreen:
ale co tam ,teraz zdecydowanie śmieszniej :ryk:
Trzymam za Mikusia :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt lut 14, 2014 10:07 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Patmol pisze:jestem pełna zazdrości :oops:
ha
mnie się udało tylko jedną taką bluzeczkę typu hippie kupić
ale
za to
wyprodukowaną w Nepalu :kotek:

(no, ale jedna tylko , a nie 5 :oops: )

Taka typowa hippie to ta po 5 tylko była. Reszta ma koronki, bajerki, frędzelki , kieszonki w dziwnych miejscach... i takie tam. Kupuję to co inni nie chcą i dlatego za grosze. Ale kupuję nie dlatego,że tanio ale przede wszystkim to co mi się podoba. Jeśli już na ciuchach jestem to zawsze idę w pierwszym rzędzie do rzeczy nie chcianych, bo mniej fajnych, wedle reszty świata.
Swoje kornki na oponki (znaczy się sukienki :lol: ) zakupiłam za groszówki zanim stały się w ogóle korony modne. Biłam po oczach czarną kiecą w mega złote róże. Bazarówka totalna ale mnie się podobała. Nachalnej babie co chciała wiedzieć gdzie i skąd ta kieca co jest fajna choć nie modna (jeszcze) powiedziałam ,że..z paczki co z Włoch przyszła :mrgreen: Do tej pory mówi, że taka jak ja ma dobrze bo na taki fajny szmat trafiłam. A do tego teraz taki hitowy :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 14, 2014 10:13 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Za Mikusia i Tami :ok: :ok: :ok:
Asiu :1luvu: , twoje posty są cudowne i rozpromieniają mój dzień a czasami ranią serce - zależy o czym piszesz.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 14, 2014 11:55 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

iwona66 pisze:Zakręcenie Asiu to chyba z wiekiem przychodzi samo ,

No jak to po co :?: 8O Do kuchni chodzi się przecież po papu dla kotecków :lol: :lol:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt lut 14, 2014 11:56 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

'Wujek Cięta Riposta' :mrgreen: , podoba mi się :mrgreen: .
:ok: za Mikusia.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pt lut 14, 2014 13:10 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

piotr568 pisze:

No jak to po co :?: 8O Do kuchni chodzi się przecież po papu dla kotecków :lol: :lol:

Nie ,nie ONE WSZYSTKIE spały :!: ,to ja po coś lazłam ,no ale po co ???????
:mrgreen:

iwona66

Post » Pt lut 14, 2014 13:15 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

piotr568 pisze:

Raczej bym to stanie w kuchni i myślenie "po co ci ja..." pod znęcanie podciągnęła z paragrafem.Wszak Iwona zapomina po co włazi.A koty głodne i zeschnięte do tego psychicznie wycieńczone.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 14, 2014 13:18 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

ASK@ pisze:
piotr568 pisze:

Raczej bym to stanie w kuchni i myślenie "po co ci ja..." pod znęcanie podciągnęła z paragrafem.Wszak Iwona zapomina po co włazi.A koty głodne i zeschnięte do tego psychicznie wycieńczone.

Trala lala ,moje jeszcze w pokoju mają miski ,coby za daleko nie musiały kicać :lol:
więc paragrafy to mnie się nie należą < foch jak beret >

iwona66

Post » Pt lut 14, 2014 13:20 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

ultra75 pisze:'Wujek Cięta Riposta' :mrgreen: , podoba mi się :mrgreen: .
:ok: za Mikusia.

Wujek czy Riposta :?: 8)
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt lut 14, 2014 13:21 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Beret z antenką i mocheru :?: Bo inny na focha się nie nadaje.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 14, 2014 18:06 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Aż mnie zmroziło, jak przeczytałam. Wiem, co to znaczy - takie zaczepki. Nie daj się sprowokować, bo tylko się zdenerwujesz, nic nie zyskasz, niczego nie wytłumaczysz.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 15, 2014 8:48 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

MalgWroclaw pisze:Aż mnie zmroziło, jak przeczytałam. Wiem, co to znaczy - takie zaczepki. Nie daj się sprowokować, bo tylko się zdenerwujesz, nic nie zyskasz, niczego nie wytłumaczysz.

Małgoś, nie daję tylko robię swoje tzn karmię koty i odchodzę najszybciej jak mogę. Jak odpowiadam ,to miło i bez podniesionego głosu. Koty na tym stracą jeśli ja nie wytrzymam i polecę po bandzie. A umiem, tylko czy warto? Jednak w środku wszystko się gotuje. Karmiąc koty wypadam ze społeczeństwa co to jest litościwe ale nie dla takich jak ja i dla stworów. Karmiąc koty niejako obligatoryjnie reszta (ta lepsza :mrgreen: ) świata ma prawo do złych odzywek, oceny i podniesionego głosu. O nakazach, próbach przepędzania... do których mają prawo nie wspomnę.
Dziś zmieniłam marszrutę i poszłam w pierwszej kolejności do pingwinów. Moje kotłowniane poczekają a tam jeszcze ruchu nie ma. Pingwiny czekają już dużo wcześniej ,siedząc na dachach garażu i wlepiając gały w róg zza którego wychodzę. Są głodne. Ktoś zostawia im czasem jedzenie na obrzeżu altanki śmietnikowej, w samym przejściu. Zbieram to, sprzątam butelki i śmieci rzucone za ogrodzenie, by ludzie pretensji nie mieli.

Mikuniek trzyma się. Temperatura ok, wenflon został wyjęty. Ma gardło mega czerwone i trudno mu łykać. Myślę, że dopiero zaczynają wyłazić objawy właściwe. Osłuchać się nie dał ,bo mruczał nerwowo. Zmieniony został mu antybiotyk. Nie je nadal sam. Karmię go strzykawą. Dobrze, że w ogóle je. Wagi nie utracił z czego się cieszę. Dokupiłam intenstinala w saszetkach mięsnego, który on z chęcią podjada. W domu cisza , wroga deczko, bo TZ woli nic nie mówić na kolejnego kota jeżdżącego do weta. Wozi nas lub sam jeździ ale szczęśliwy nie jest. Sam źle się czuje ,zalicza ludzkich wetów a poleżeć/odpocząć spokojnie nie ma kiedy.
Muszę się ogarnąć i zacząć odnawiać ogłoszenia.

Pochwalę się, że już chacinę ogarnęłam niuchając noskiem zgrabnym :wink: na wysokości tyłka kota ,dodając jeszcze opcję strażacką znaczy się fantazję hydranta. W domu capi jednak ,bo Gutek capi. Czeka nas jeszcze jego operacja i konsultacja Tami. Gutka załatwimy wcześniej. A Tami musi poczekać .Bierze antybiotyk Vraflox. Kończy się i chyba kolejną flachę kupić musimy.

TZ przyszedł właśnie z pracy i zaczynamy sobotni dzionek. On idzie za chwilkę spać tylko jeszcze ze dwa giganty olimpijskie zaliczy :mrgreen: . I ja idę poleżeć. Zmęczona jestem i jakoś z tego nie mogę się wygrzebać.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lut 15, 2014 8:59 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Mikusia i resztę ferajny :ok: :ok:
I :1luvu: tulaczek dla Was
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]