WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 13, 2014 21:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Oj, Kotkins to akurat w typie rasy chyba wyjątkowy wyjątek-dziwne, że nie skończyłaś weterynarii, bo mi sie dr Dolittle w sukience piknej objawił jak to wszystko czytałam ;)
hmm...tak to bywa w internecie-łatwo kozakować, potem trzeba spojrzeć prawdzie w oczy... pomysł z felinoterapią przedni ("własna Amelka" ), zwierzęta, mam wrażenie, czasem lepiej od nas samych wiedzą co jest w życiu ważne... ;-)

Ps. Miłeczka to kotka europejska, ale : czesać czasem trzeba, a i portki zdarza się nam jej wycierać; lubi porządzić - jak siedzę przy komputerze to przychodzi i głośno domaga się uwagi; w nocy śpi na mojej poduszce jak Fio; Miłka mogłaby podać łapkę Lełonowi-też lubi rybki i ogólnie mjenso - najbardziej DUŻO -kot to kot, devon, dachowiec czy tygrys ;-)
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Czw lut 13, 2014 22:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Żesz kurdesz........za mało ludzi znam w Polsce - w zachodniopomorskim znam ( i nie ma Shira tylko Ciebie na myśli ...) i w Krakowie luz.........i we Wrocławiu ......noo w Poznaniu to już ogólne spoko.

W Częstochowie kurde znam tylko Zosik......Dziewczyny poszukujemy PILNIE kogoś hmm z TOZu, OTOZu jakieś pro zwierzęcej organizacji ogarniętego bardzo z Częstochowy. Rozpuściłam wici wśród znajomych pliss zróbcie to samo. Na razie wiecej nie napiszę, bo nie jestem upoważniona. Sprawa poważna i pilna. Jak się wygłupiamy to się wygłupiamy, ale to akurat b.serio.

Flox - wiesz......nie jestem dumna i zadwolona ze wszystkich swoich adopcji. I się umiem do tego przyznać. Wyciągnęlam natomiast wnioski. Postanowiłam sobie po wsze czasy, że jeśli kiedykolwiek w życiu będę miała cień wątpliwości, to kota nie oddam. Po wolę obrazić człowieka, niż zrobić krzywde zwierzęciu.

A teraz będę poważna i dość w moim stylu - całkowicie rozumiem postawę Kotkinsa. W pelni. ALE - bycie niepełnosprawnym nie upoważnia do robienia innym krzywdy. Sorry za brutalnośc, ale taka prawda. Trafiło na Kotkinsa - kobietę ogarniętą i dość ( co tu kryć ) twarda. Postanowiła stawić czoło, nie dać się zastraszyć ........noo i wygrała. Mogło trafić na kogoś, kto by popadł w nerwicę, wystraszył się solidnie i diabli wiedzą co w związku z tym zrobił........bo jak Ci ktoś pisze, ze obleje kwasem, podpali dom czy zrobi krzywdę dziecku, to można popaść w paranoje.....Prawda?. Darujcie, ale żaden rodzaj niepełnosprawności tego nie usprawiedliwia. To nie jest tak, że jedni mają obowiązki a inni przywileje. To troszkę tak jak z tym forum - równo, tak samo i wobec wszystkich. Vide afera z leczeniem. Nie wolno leczyć? Ok - zgoda ale NIKOMU. Nie wolno tego czy tamtego - ok. ale tak samo wszystkim. Nie stawia się piątki komuś tylko dlatego, że się jąka. Zadaje mu się inne pytania, tak by miał takie same szanse. Bierze się dysfunkcje pod uwagę, a nie faworyzuje. Nie znajduję usprawiedliwienia dla agresji. Przykro mi, ale nie. Pracuję z różnymi dziećmi. Nie stosuję taryfy ulgowej......stosuję po prostu rózne kryteria.

Ja też bym tej Pani Wielbicielce nie nabruździla w życiu, bo jestem wprawdzie twarda, ale........
Wiesz Kotkins co ja bym zrobiła? Ja bym zażądała, żeby Pani skorzystała z fachowej pomocy. Bo JAKIŚ powód takiego zachowania jest. I nie wystarczy jak dziecko powiedzieć wiecej nie będę. Bo co jak się nie uda? I przy kolejnym razie trafi na kogoś slabszego?Są terapie bezplatne - warto by ta Pani z takiej skorzystala. Serio. Dla własnego dobra. I nastepnych. Jak ktoś bije żonę, to też obiecuje, że wiecej nie będzie.......Zaburzenia - a to BYŁ rodzaj zaburzenia dzieją sie z jakiegoś powodu. Warto ten powód znaleźć i sobie z nim poradzić. Samemu może się nie udać. Mimo najlepszych chęci.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw lut 13, 2014 22:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Neigh pisze:Flox - wiesz......nie jestem dumna i zadwolona ze wszystkich swoich adopcji. I się umiem do tego przyznać. Wyciągnęlam natomiast wnioski. Postanowiłam sobie po wsze czasy, że jeśli kiedykolwiek w życiu będę miała cień wątpliwości, to kota nie oddam. Po wolę obrazić człowieka, niż zrobić krzywde zwierzęciu.

Mam nadzieję, że wyadoptowanie Newy oceniasz przynajmniej neutralnie. Ale gdybyś, jak Koteczekanusi, nie oddawała kotów osobom niezrównoważonym, to ja — przyznająca się wszak od progu, żem całkiem zdrowa na głowę nie jest — Newy bym nie miała. A Newa nie miałaby mnie i Ciotki (i kilku miesięcy ze Starym) oraz wielbiących ją mężczyzn (czyli mojego męża i mojego przyjaciela) ;)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Czw lut 13, 2014 22:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Flox się pochwał domaga:-)

Moja Droga - nikt tu nie mówi o "tym" rodzaju nienormalności. Bo tak na to patrząc to ja nie znam nikogo normalnego ( ze mną na czele ) I bardzo dobrze, bo tylko tacy wariaci są coś warci:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Czw lut 13, 2014 22:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Uff...bo to zabrzmiało, aż się bałam odezwać ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lut 13, 2014 22:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

O jeeeeeeeny. Nie, nie ja tylko nawiązywałam do wypowiedzi o oddawaniu kotów.Urok słowa pisanego nieumiejętnie ( to ja )

Adopcja Newy to by strzal w 10:-) i oby takich więcej:-)

Obrazek

Neigh

Post » Czw lut 13, 2014 23:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Ja jestem świr regularny, mam na to papiery ;)

A teraz na prośbę Kotki Wodnej przekazuję: Kotkins, Kotka przeprasza, że nie zdążyła się pożegnać, i informuje, że jakby co, to namiar na siebie zostawiła w swoim wątku.

A jakby co, to ja mam też kontakt z Kotką via FB, więc też mogę coś przekazać, jakby była potrzeba.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Czw lut 13, 2014 23:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Znowu ban?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lut 13, 2014 23:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Mhm... chyba wiem za co ten ban, bo przypadkiem podczytywałam wątek na k-ł.
Jak zwykle za wyrażanie własnych poglądów.
TEGO się na tym forum nie robi. :smokin:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw lut 13, 2014 23:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Autoban.
KotkaWodna usunęła konto.

viewtopic.php?p=10433129#p10433129

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw lut 13, 2014 23:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

kotkins - Twój wątek jest naprawdę na bieżąco śledzony.
Zaczynam Ci zazdrościć popularności. :mrgreen:

hmmm... ja na jej miejscu być może zrobiłabym to samo....
też cenię sobie wolność słowa...
chociaż częściej, niż KW gryzę się w język ;)

ale! niech tam!
idę spać, bo padam po łapance, aferze z psem i ślęczeniem nad bazarkiem

Dobrej nocy Kotkinsowu i wizytantom. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt lut 14, 2014 7:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Dziewczęta, gdzie jak gdzie, ale TU można się czuć bezpiecznie. Żaden wątek nie jest tak pilnowany i czytany.
Zosik uważaj.........chodzą już za Tobą......

Sorry, ale tego się po prostu nie da nie skomentowac......

Swoją opinię wyraziłam na wątku Kotki. Na razie jest mi zbyt przykro, żeby to napisać inaczej. Może naprawdę czas sobie znaleźć razem inne miejsce?

Obrazek

Neigh

Post » Pt lut 14, 2014 8:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

kotkins dobra z Ciebie kobitka, niejedna osoba nie miałaby skrupułów.

Żal zrobiło mi się tej kobity jak czytałam o niej.

Co nie zmienia faktu takich rzeczy się nie robi.
Człowiek o normalnej psychice nie robi, a internet anonimowy nie jest po IP można dojść do każdego :ok:

Życzę dużo spokoju i oby Pani mówiła prawdę i nigdy więcej nie pisała :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt lut 14, 2014 9:50 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

A teraz na prośbę Kotki Wodnej przekazuję: Kotkins, Kotka przeprasza, że nie zdążyła się pożegnać, i informuje, że jakby co, to namiar na siebie zostawiła w swoim wątku.

Ojojoj..... :cry: :cry: :cry:
Może wróci, jako....Ko-tka Wo-dna....
Będę tęsknić (jenot mnie powalił)....

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Pt lut 14, 2014 10:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- mroczny wątek...

Neigh pisze:Dziewczęta, gdzie jak gdzie, ale TU można się czuć bezpiecznie. Żaden wątek nie jest tak pilnowany i czytany.
....

No weeź...

Nie popadajmy w paranoję,
To ,że NITKA/KARINKA zgodziła się zostać moderatorem i czasami "morduje bo ktoś musi" wątki , nie zmienia faktu, że jest nadal forumnowiczką i podczytuje, a czasem się i odezwie, niekoniecznie jako cerber. A , że watek wartki, ciekawy ,to i nie dziw, że chętnie czytany :D
Według mnie ma przechlapane

Wiem, punkt widzenia zależy od punktu patrzenia, i tylko przypomnę z :arrow: viewtopic.php?f=13&t=156053&start=285
kotkins pisze:To ja poprosiłam o interwencję Moderację.

.....

Porozmawiałam z panią przez telefon, poprosiła mnie o zdjęcia -dałam namiary na Miau, ...
Pani zajrzała , poczytała ...

Uprzejmie proszę ,żeby odtąd wszyscy wszystkie swoje wątpliwości natury moralnej, zdziwienia oraz przemyślenia zamieszczali na INNYCH wątkach.
....

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

[poprzednia][następna]