PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 08, 2014 23:21 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Chiara pisze:
Brunhilda pisze:Cześć wszystkim :) Czy zna ktoś z Was jakiś weterynarzy, którzy by mogli zrobić kilka sterylek dzikim kotom za w miarę nie dużą cenę, najlepiej mniej jak 80 złociszy za ciachnięcie kociej dziewczyny? Teren okolice Sosnowca, Katowic, Dąbrowy Górniczej. U nas darmowe cięcia z UM dopiero ruszą w połowie marca, a ja nie mogę czekać, mam małe stadko dzikusów i boję się że mi się towarzystwo rozsypie w najbliższym czasie bo zima udająca wiosnę przyczynia się do wolnej miłości kociej :(
Kasiorą nie śmierdzę i szukam weta o dobrym sercu :mrgreen:
Będę wdzięczna za wszelkie info :)

Nie mam tam jeszcze weta. Poszukaj może, a OZ pomoże Ci sfinansować zabiegi. Nasza górna granica to 120 zł, ale większość wetów zgadza się na 80-100 zł. Faktycznie nie ma na co czekać, bo wiosną zawsze któraś urodzi i człowiek pluje sobie w brodę... :strach: ( Potrzebne będą zdjęcia kotów i trzeba wypełnić dwa wnioski. )

Jak ktoś zna w tych okolicach porządnego weta niech śmiało pisze. 8)

Jedna weterynarz zgodziła się na 100 zeta od kotki i 50 za kocura. Jestem w trakcie załatwiania sobie klatki łapki. Są 4 koty, jeden kocur, 2 dziewczyny i jedno nie wiadomo co. Na pierwszy ogień chcę złapać kocura bo taniej.
Naprawdę byście byli w stanie wspomóc troszkę finansowo ? :1luvu: :1luvu: :1luvu: To ja bym wszystkie 4 mogła wtedy jeszcze w tym miesiącu ciachnąć :1luvu:
a to moje dzikie bezdomniaki Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 09, 2014 11:45 przez Brunhilda, łącznie edytowano 1 raz

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

Post » Nie lut 09, 2014 0:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Tnij wszystkie! :lol: Jeszcze miesiąc czy dwa nam zostały zanim zaczną znowu rodzić, więc cała naprzód! :ok:

Podaj maila na pw, wyślę Ci dokumenty do wypełnienia. 8)

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie lut 09, 2014 17:39 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Brunhilda już załatwiła weta, klatkę-łapkę i przygotowała pokój do rekonwalescencji. Co za tempo! :1luvu: Trzymamy :ok: :ok: :ok: za łapania dwóch kotek :kotek: :kotek: , kocurka :kotek: i niespodzianki :surprise: :kotek:

Chiara

Post » Nie lut 09, 2014 17:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Chiara pisze:Brunhilda już załatwiła weta, klatkę-łapkę i przygotowała pokój do rekonwalescencji. Co za tempo! :1luvu: Trzymamy :ok: :ok: :ok: za łapania dwóch kotek :kotek: :kotek: , kocurka :kotek: i niespodzianki :surprise: :kotek:

Ja te dziki już od jesieni karmię i próbuję troszkę oswoić, a jak je karmię to po prostu obiecałam sobie i im, że nie mogę dopuścić do ich rozmnożenia. :1luvu: Jeszcze raz dziękuję :1luvu: , jakby nie wasza pomoc to finansowo bym nie wydoliła.

Brunhilda

Post » Wto lut 11, 2014 11:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Trzymamy kciuki za łapankę :ok:
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Wto lut 11, 2014 18:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

afiain pisze:Trzymamy kciuki za łapankę :ok:

A kocurek dokarmiany przez Brunhildę już po kastracji. :lol:

Chiara

Post » Wto lut 11, 2014 18:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Chiara pisze:Rozmawiam na fejsie z pewną panią z Krakowa, która ma do wysterylizowania dwie kotki :kotek: :kotek: i dwa kocurki :kotek: :kotek: na Ruczaju. Mam nadzieję, że uda się je złapać i poddać zabiegom. :ok:

A na Ruczaju praca wre. Pierwsza kotka już odłowiona pojedzie na zabieg. :piwa:

Obrazek

Chiara

Post » Wto lut 11, 2014 22:11 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Na Ruczaju to moje okolice. Też mam tutaj stadko. Jakieś 20 kotów (tak na oko), kilka z przyciętymi uszami. Muszę najpierw do karmicielki dotrzeć i pogadać z nią i myślę, ze razem podziałamy :) Część by poszła na sterylki przez schronisko, jedną sfinalizuje osoba o złotym sercu. Jak będę wiedziała więcej to dam znać. Na razie sprawę dogrywam.

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto lut 11, 2014 23:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Znowu mi gorąco. :oops: Właśnie zaangażowałam OZ w kolejną akcję. Szesnaście kotów, w tym kocice w ciąży w Leszczynach koło Rybnika:

viewtopic.php?f=1&t=160450&p=10431829#p10431829

A mamy już wiele sterylek w toku. Dlatego proszę, walczmy póki jeszcze mamy tę ostatnią chwilę, aby zdążyć przed wiosennym zalewem kociąt... :cry:

Chiara

Post » Śro lut 12, 2014 7:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Brunhilda mi pokazała wątek, super jest to co robicie kochani :1luvu:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro lut 12, 2014 11:25 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

LadyStardust pisze:Brunhilda mi pokazała wątek, super jest to co robicie kochani :1luvu:

Tak właśnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lut 12, 2014 14:16 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Tak, tak :) wczoraj poszedł pod nóż pierwszy kocurek
Obrazek
to On :)
fotkę zrobiłam wczoraj 2 godziny po kastracji,
dzikus przez noc zdemolował cały pokój w domku na działce 8O

Jutro będę łapała pierwszą kotkę i mam też już umówioną sterylkę na jutrzejsze popołudnie :mrgreen:

Brunhilda

Post » Śro lut 12, 2014 14:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Zdemolował? 8O
A tak niewinnie wygląda. Ładny :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lut 12, 2014 21:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

Dziewczyny. :1luvu:

Może pamiętacie, jakiś czas temu pisałam o starszej i niezamożnaj pani z Kłaja, której pomogliśmy wysterylizować dwie kotki Furię i Franię. Otóż ktoś tej staruszce podrzucił kolejną dorosłą kotkę pod dom. :evil: Kotka dostała imię Stefcia, a OZ porośbę o pomoc w sterylizacji. Trzeba pomóc koniecznie i cieszyć się, że ta kobieta wzięła kolejnego kota pod swój dach i jeszcze dba, by się nie rozmnożył...

Sylwia1982 właśnie napisała, że jej koleżanka wetka prosi o pomoc dla bardzo biednej osoby, która ma osiem kotów, w tym cztery kotki. Jak nie pomożemy to pewnie będzie niezłe stado do jesieni... :roll: Szczegóły wkrótce...

Brunhilda, barwa za kocurka. :piwa: I przede wszystkim powodzenia w jutrzejszej łapance. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Czw lut 13, 2014 8:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG.

No tak, to całe podrzucanie. Moja sąsiadka dokarmiająca koty, niedługo zapewne jakiś "prezent" dostanie. Zazwyczaj nasila się to jak przychodzą maluchy na świat. I obok w bloku mieszkają dwie nastolatki, które właśnie takie prezenty mojej sąsiadce robią (z racji tego, że ma 5 kotów w domu i dokarmia nasze podwórkowce).
Zrobiłam stałe zlecenie na wasze konto, nie dużo, ale zawsze coś :oops: Działajcie dziewczyny :1luvu:
Brundzia daj znak jak poszło z łapaniem :ok:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

[poprzednia][następna]