OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 11, 2014 9:40 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Dzięki za kciuki. Bardzo są potrzebne. Mała tęskni. W domku pojawił się mały piesek na tymczasie i on jest zagadką przyrodniczą dla Surinki. Jednak to wszystko dzieci i powinni się szybko dogadać. Niech tylko Surinka się przemoże. Je i kuwetkuje bez problemu. Tylko syczy na chłopców i robi sie na groźną gryzaczkę. Do Dużej przyłazi bez problemu rozdając buziaki i szczypiąc swym zwyczajem brodę.
Strasznie za nia tęsknimi. Taki promyczek z niej. Nasze Uszi kochane.
Mimbli64 dziękujemy za zrobienie wizyty pa.

Czas na czerwony dywan. :piwa:
Późno go rozwinęłam :oops:
Serdecznie dziękujemy za wpłaty Iwonami, welinie , Piotrowi568 i Nas troje. :1luvu:
Zakupiłam pakę żwiru (25 l) + 72 puszki Cetssów+ 24 saszetki tej samej marki 210zł. Uregulowaliśmy naszej wetce zaległe wpłaty tj 280 zł za leki Tami i Suri (Betamox) , nowy antybiotyk Tami, badania (morfologia z biochemią) , częściową kastracje Gucika, kroplówkę.

Iwonie66 serdeczne dzięki za mega pakiet pokarmowy z wkładką :wink: .Dla ciała też coś koty dostały tzn maga wypasiony hamak. Janusz już ma zagwozdkę .Musi powiesić. :roll: My dostaliśmy kolejne mega wiadro na wsypanie karmy. :1luvu:
OKI serdeczne dzięki za hamaczki . :1luvu:
Jokotowi wielkie dzięki za żarełko i żwirek. :1luvu:
Piotrowi568 dzięki za tacki. W dobie wywalania misek kotom wyjątkowo się przydają. :1luvu:

Mikus źle się czuje.Mniej je i mniej się bawi. Zła jestem sama na siebie, że tak późno przeforsowałam zabranie go do weta. Uległam gęganiu TZ-ta ,że ja to zawsze...Dziś kupiłam dzieciakom kolejną dawkę flory bakteryjnej by przy antybiotyku dostawały.
Śniadanie było mega wypasione ale koty kręciły osami. Wątróbka nie bo chyba wczorajsza, nerki za mało sparzone, kuraka brak, serduszka też nie dzisiejsze... Miałam nerwy na gady i myjąc gar po dzikunowym wikcie wychlapałam wodę na blat. Z baltu raczyła była spłynąć za lodówkę i pod szafki. Szlag by to trafił. Pracowiecie ,klęcząc ścierałam plamy siegając jak najdalej pod szafki. Musiałam odsunąc lodówkę, wyjąć podesty... Klęłam na czym świat stoi a raczej płynie. Koty co uciekły w początkowym popłochu wróciły i siedząc wianuszkiem gapiły się rozbawione.Jak w horrorze usadziły tyłki na blatach i podłodze wytrzeszczając gały. Mając głowę pod szafka nie kontrolowałam góry .Diabły zabrały się za torbę dzikunową i dopiero nagły trzask mnie wyprostował równie nagle. Miałam szczęście ,że poza spdem szafek byłam .A to Chip wywlókł słoik z chrupami i raczył zbić. Koty spierniczyły znów i znów wróciły. Znów musiałam świat postawić niecenzuralnie na nogi. I znów zgięłam grzbiet by pozbierać wszystko. Jak się wreszcie wyszykowałam do wyjścia w mrok obładowana garami to mnie powaliła scena co ją zobaczyłam. Osłabłam. Sasza rozwalona na boku z miski, na lkeżaka, jedną łapka wybierałą sobie kawałek żarcia i do pysia wkładała. Wyszłam pędzikiem bo by ją za takie jedzenie ubiła.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lut 11, 2014 9:59 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Za Suri :ok: :ok: :ok: :ok:
Za Mikusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Za Tami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i buziaczki dla Saszy :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 11, 2014 12:07 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Kochane kociska rozrabiaki :ryk:
Trzymam kciuki za Księżniczkę. Niech nowy domek jej się spodoba, a towarzystwo okaże się wspaniałym materiałem do zawierania przyjaźni :kitty:
Mocniste buziaczki dla Saszki i reszty ferajny. Żeby wreszcie choróbska wszelakie opuściły Wasz koci domek :-)

Atusia77

Od: Pt gru 06, 2013 10:37

Post » Wto lut 11, 2014 12:28 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Sasza rządzi! 8)
:ok: dla całej reszty!

Mania2

Od: Śro lut 11, 2009 21:35

Post » Wto lut 11, 2014 13:57 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Mania2 one tak wszystkie przy garach rządzą. Co i raz którys pokłada się z głodu przy misce i ledwo pazurkiem może siegnąć do żarcia. Jak lewniwce co to trzy ćwierci mają do śmierci głodowej. Centymetr dalej się podciągną i padną z głodowego przemęczenia :roll:

Szukając laryngologa kociego dla Tami na różne sposoby wbijam hasło w wujka google i na różne trafiam odpowiedzi.
Oto jedna z nich
Laryngolog Warszawa Mazowieckie Koty Piotr :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Wto lut 11, 2014 18:25 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

ASK@ pisze:Mania2 one tak wszystkie przy garach rządzą. Co i raz którys pokłada się z głodu przy misce i ledwo pazurkiem może siegnąć do żarcia. Jak lewniwce co to trzy ćwierci mają do śmierci głodowej. Centymetr dalej się podciągną i padną z głodowego przemęczenia :roll:

Mają zbóje swoje drobne wariactwa, fakt! :mrgreen:
Mój Pulpet uwielbia np. medytować nad pustym kubeczkiem po lidlowskim twarożku, wygrzebuje łapką i zlizuje z futerka resztki, potrafi tak nawet 20 minut pracować! :twisted:
A niech no tylko spróbuję nałożyć ten twarożek kotu do miseczki - patrzy zdziwionym wzrokiem i nawet nie powącha! :roll:

Mania2

Od: Śro lut 11, 2009 21:35

Post » Wto lut 11, 2014 21:18 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Dobrze przeczytałam , że Suri do domku się wybiera? Powodzenia malutka i brawo dla Asi :ok: :ok: :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto lut 11, 2014 23:21 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

I tak nie miałaś najgorzej. Ostatnio czytałam, jak kotek rzucił z wysokości pawika prosto na głowę pańci, która sprzątała jego pierwszego pawika. Bo pani zbyt wyrywna była ze sprzątaniem i nie poczekała, aż kot zdecyduje się rzygnąć drugi (i trzeci) raz, zgodnie ze zwyczajowym kocim prawem pawikowej serii.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro lut 12, 2014 8:29 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

asia2 pisze:Dobrze przeczytałam , że Suri do domku się wybiera? Powodzenia malutka i brawo dla Asi :ok: :ok: :ok:

Ona już tam siedzi od soboty. Mam nadzieję, że brak wieści to dobry znak.

Jestem padnięta i to bardzo. Byłam u kocisk i owszem. Jakoś ich dużo było i dobrze,że puszki miałam ze sobą. Wyciepała sie trójka kocic z piwnicy. Mam dośc takiego załatwiania sprawy w typie fajnie ,że ciepło to teraz mi (tej od piwnicy) będzie mi lżej (znaczy sie bo ja karmię. Szkoda mi ich bardzo i dostają. Nerki to nie marketowe puszki. Rankiem też jakoś mi słabo szło szykowanie się do nich a potem równie słabo do pracy. Zerknąwszy w lusterko stawierdziłam ze zgrozą, że żel mocno się skawalił po zmoknięciu i trza jednak kudły myć. Umyłam. Ususzyłam. Użelowałam. Zadowolona z efektu poszłam po ciuchy co położyłam na suszarce. Czas odziać sie .A... gad jakiś pokazał w płynie co myśli o moim rannym miotaniu się gorączkowym. Moje oburzenie siegnęło zenitu bo ciuchy i żelazko musiałam wyciagać. Moja koncepcja ślicznego wyglądu poległa w gruzach. Nawet różu na blade lico nie musiałam nakładać bo mi się same ubarwiło. Pod kolor okularów. Znaczy się czerwony. No i deskę do prasowania wyciągłam. I TŻ obudziłam przekazując mu lekowe przykazania kocie. A zegarek tyka, tyka... A teraz siedzę w pracy i łapię oddech doprowadzając swoją cerę do białości alabastru. Bieg sprinterski też mi kolorów mocniejszych dołożył ale tylko 5 minutek się spóźniłam. Jeszcze ze dwa wdechy i ze trzy wydechy i wrócę do życia.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lut 12, 2014 9:12 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Zdrowia i energii dla Ciebie :ok: :ok: Zdrowia i domów dla tymczasów :ok: :ok:

PS. Nie tylko Saszka życzy sobie udawać Rzymianina na uczcie:
fumcia pisze:W niedziele nasza kotka odpoczywala sobie na stole. Podałam kotce miseeczke z pokrojona wołowinką,koteczka wąchnela,ale miseczka stała troszke daleko. Mój ojciec na to, -Jak ty jej podalaś,widzisz,ze ona nie sięga. Wołowinka została podsunieta pod pyszczek i kocięcie zaczęło jeść.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro lut 12, 2014 12:16 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Mikuś nam wczoraj odleciał. Pojechaliśmy po mojej pracy mimo gęgania TZ ,że sobie szukam kłopotów. A nie zjadł Bozitki. I był za biały według mnie. Miał 37,4 i... Ma założony wenflon. Podana została kroplówka i leki. Są już wyniki krwi. I mogę lekko odetchnąć deczko ,choć diabli wiedzą co mu jest. Ostry stan zapalny. Lekkie odwodnienie. Wetka ma przemyśleć "plan działania".
Noc straszna za mną.
Kciuki poproszę wielkie przekazać Mikusiowi.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lut 12, 2014 12:40 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: WIELKIE dla Mikusia :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro lut 12, 2014 12:42 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: dla Mikusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Śro lut 12, 2014 12:42 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

trzymaj się Miki :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro lut 12, 2014 12:57 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

:ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]