Koty ze złomowiska- ŁAPKA na CITO z Poznania!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 09, 2014 10:53 Koty ze złomowiska- ŁAPKA na CITO z Poznania!

Właśnie dostałam cynka od znajomej że w lesie widziała młodego kota najwyżej kilkumiesięcznego.
Nie dał się złapać starszej kobiecie. Jak tylko będę mogła pojadę tam by go zgarnąć.

Apeluję o pomoc! Potrzebny jest dom tymczasowy lub stały (jeśli zdarzy się cud oczywiście), kotek jest z wielkopolski ale dom tymczasowy nie musi być oczywiście z tego samego województwa. Na pierwszy rzut oka zdrowy biało-szary w paski, ma przy tym dużo białego.

Mam na tę chwilę 10 kotów na stałe i 1 na DT, nie mam miejsca ani środków by go choćby karmić! Niech się nie powtórzy viewtopic.php?t=155543 :cry:

Pomóżcie!
Ostatnio edytowano Śro kwi 02, 2014 13:02 przez Paulusek, łącznie edytowano 6 razy

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Nie lut 09, 2014 11:42 Re: Kolejny wyrzucony maluszek- potrzebny DT!

Podrzucam bo b.pilne :ok: :ok: za lapanke :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto lut 11, 2014 11:17 Re: Kolejny wyrzucony maluszek- potrzebny DT!

Odświeżam, pilny DT lub DS!

Paulusek

Post » Wto lut 11, 2014 12:51 Re: Kolejny wyrzucony maluszek- potrzebny DT!

A kotek juz zlapany?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Wto lut 11, 2014 13:08 Re: Kolejny wyrzucony maluszek- potrzebny DT!

Cindy pisze:A kotek juz zlapany?

:?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lut 11, 2014 13:58 Re: Kolejny wyrzucony maluszek- potrzebny DT!

i jak?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw lut 13, 2014 12:08 Re: Kolejny wyrzucony maluszek- potrzebny DT!

Niedługo będę musiała napisać specjalny temat o porzucaniu kociaków! :evil:

Kotek został złapany w niedzielę ale ma już DT u pewnej dziewczyny, będzie szukać mu domu więc niech się teraz ona tym zajmie, znam ją osobiście, bardzo lubi zwierzęta więc będzie się starać, puki co kot jest bezpieczny i nakarmiony.

Niestety jest nowy kotek i nawet podobny do tego! koty są podobne więc nie znaczy że muszą być spokrewnione i przez tego samego "człowieka" porzucone ale to jednak dziwne bo to ta sama gmina...

Koczuje na składzie złomu, jakby ktoś go uznał za śmiecia i dlatego tam podrzucił :evil: :cry: Widziałam w trawie za ogrodzeniem kość od kurczaka - ktoś mu pewnie dał resztki z obiadu i nie pomyślał, że kości są niebezpieczne i że kotek potrzebuje też i wody! :evil:

Dziewczyna która zabrała tamtego jego wziąć już nie może bo nie jest pełnoletnia a rodzice nie zgodzą się na drugiego podrzutka.

Skład złomu i ruchliwa droga to nie miejsce dla młodego kotka!

Dlatego ponawiam prośbę o pilny domek!

Paulusek

Post » Czw lut 13, 2014 12:33 Re: Kolejny wyrzucony maluszek- potrzebny DT!

Paulusek pisze:Niedługo będę musiała napisać specjalny temat o porzucaniu kociaków! :evil:

Kotek został złapany w niedzielę ale ma już DT u pewnej dziewczyny, będzie szukać mu domu więc niech się teraz ona tym zajmie, znam ją osobiście, bardzo lubi zwierzęta więc będzie się starać, puki co kot jest bezpieczny i nakarmiony.

Niestety jest nowy kotek i nawet podobny do tego! koty są podobne więc nie znaczy że muszą być spokrewnione i przez tego samego "człowieka" porzucone ale to jednak dziwne bo to ta sama gmina...

Koczuje na składzie złomu, jakby ktoś go uznał za śmiecia i dlatego tam podrzucił :evil: :cry: Widziałam w trawie za ogrodzeniem kość od kurczaka - ktoś mu pewnie dał resztki z obiadu i nie pomyślał, że kości są niebezpieczne i że kotek potrzebuje też i wody! :evil:

Dziewczyna która zabrała tamtego jego wziąć już nie może bo nie jest pełnoletnia a rodzice nie zgodzą się na drugiego podrzutka.

Skład złomu i ruchliwa droga to nie miejsce dla młodego kotka!

Dlatego ponawiam prośbę o pilny domek!

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 13, 2014 16:32 Re: Nie jestem śmieciem na złomowisko!- potrzebny DT!

Up.

Paulusek

Post » Pt lut 14, 2014 11:04 Re: Nie jestem śmieciem na złomowisko!- potrzebny DT!

Podnoszę biedaka.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Pt lut 14, 2014 18:02 Re: Nie jestem śmieciem na złomowisko!- potrzebny DT!

Napisz moze o jaka miejscowosc lub miasto chodzi - moze ktos sie zglosi do pomocy :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Wto lut 18, 2014 20:23 Re: Nie jesteśmy śmieciami na złomowisko!- potrzebny DT!

Okazało się, że tam nie jest jeden kot a młode z matką!

Widziałam co najmniej 4 młode, na tyle duże by adoptować.
Są śliczne o nietypowej sierści, puchate srebrne ryśki!
Tyle dałam radę dojrzeć.

Kocica odchowała młode a zaraz będzie mieć drugi miot bo już prawie wiosna... masakra. :evil:

Proszę o pomoc w znalezieniu choćby domu tymczasowego dla kotków.

Pilne!

Paulusek

Post » Wto lut 18, 2014 21:13 Re: Nie jesteśmy śmieciami na złomowisko!- potrzebny DT!

Podnoszę. Niestety mam teraz jeszcze kociaka w DT ... To maluchy więc powinno się coś znaleźć. Warto fotki porobić. Na sterylkę kotki też by się przydało zebrać... no i podnoszę , co to za miejscowość !?

nigna

Od: Pt kwi 01, 2011 12:02

Post » Wto lut 18, 2014 21:40 Re: Nie jesteśmy śmieciami na złomowisko!- potrzebny DT W

nigna pisze:Podnoszę. Niestety mam teraz jeszcze kociaka w DT ... To maluchy więc powinno się coś znaleźć. Warto fotki porobić. Na sterylkę kotki też by się przydało zebrać... no i podnoszę , co to za miejscowość !?

Do łapanki nie dojdzie bez ofert domków stałych czy tymczasowych :( niestety nie byłoby gdzie je trzymać...
Dlatego taki gorący apel :cry:

Miejscowość leży 25 km od Poznania przy trasie Poznań-Wrocław, blisko krajowej 5-ki.

Więcej co do lokalizacji dla wszystkich chcących pomóc info na pw.

Paulusek

Post » Pt lut 21, 2014 19:51 Re: Nie jesteśmy śmieciami na złomowisko- potrzebny DOMEK -W

Nadal szukam chętnych do pomocy.

Brak zdeklarowanych chętnych domków s. czy t. !

Od kilku dni nie byłam na miejscu- choroba. Nie wiem kiedy tam zajrzę co z kotkami. Spróbuję wjechać w przyszłym tygodniu, jeśliby znalazł się ktoś chętny do pomocy, do zajrzenia tam, popytania sąsiadów to byłabym spokojniejsza czy nadal tam są i czy są bezpieczne.

Czy jest ktoś z okręgu Luboń-Buk-Mosina chętny by zajrzeć do kotów?
Każdy kto ma blisko do Wlkp. Parku N. będzie miał blisko i do tych kotów, można się przejechać w weekend na wycieczkę...
Namiary na Priv.

Potrzebna każda pomoc: do zaglądnięcia co u kotów, pogadania z sąsiadami jak i później do przetrzymania kotki po sterylce (termin jeszcze nie ustalony).
Ja ze wzgl. na przekocenie i choroby podopiecznych nie mogę ani jej przetrzymać ani wziąć kolejne małe na DT.

Paulusek

[następna]