Pisiokoty i inne koty. Dyzio odszedł. I Dropsik ['] też.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 06, 2014 23:20 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

Słodzinka maleńka widzę se kolanka Panci lubi najlepiej :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lut 07, 2014 14:23 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

Byłyśmy wczoraj na kontroli u p. doktor. Tusia słuchowo jest "czysta", nic nie słychać w układzie oddechowym, nie ma gorączki, ma tylko jeszcze leciutki wysięk z noska, dla mnie prawie niewidoczny :wink:. Niestety pani doktor przy badaniu stwierdziła, że węzły chłonne są nadal powiększone (choć już w niewielkim stopniu), co wskazuje, że stan zapalny w organizmie jeszcze do końca nie ustąpił. Nie jest to nic niepokojącego, jest to po prostu końcówka infekcji, ale trzeba dać małej jeszcze kilka dni do pełnego wyleczenia. Biorąc pod uwagę jej stan, ogólne bardzo dobre samopoczucie, uznała, nie ma potrzeby podawania jej dodatkowo leków, organizm sam sobie da radę z pozostałościami choroby. Ale kicia jeszcze w 100% zdrowa nie jest.

Co do reszty - Kajtusia przytyła od ubiegłego piątku całe 0,25 kg i waży już 1,25 kg :-). Klusek mały :1luvu:.
Odebrałam właśnie maila od pani doktor - test PCR na białaczkę i FIV jest negatywny :-).

Jesteśmy umówione w lecznicy na kontrolę najbliższą środę i mam nadzieję że w końcu usłyszę, że już wszystko ok. :kotek:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt lut 07, 2014 14:46 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

pisiokot pisze:Biorąc pod uwagę jej stan, ogólne bardzo dobre samopoczucie, uznała, nie ma potrzeby podawania jej dodatkowo leków, organizm sam sobie da radę z pozostałościami choroby.(...)

(...)Odebrałam właśnie maila od pani doktor - test PCR na białaczkę i FIV jest negatywny :-).
:dance: :dance: :dance:
Wiedziałam, że Twoja opieka przyniesie takie efekty :ok:
Niech malutka nabiera sił i szuka domku :ok: :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pt lut 07, 2014 14:49 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

Cieszę się z negatywnych testów dziewczynki jak i ogólnego stanu jej zdrówka. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lut 07, 2014 18:38 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

Aniu, mogę podkraśc zdjęcie Kajtusi do prezentacji o Kotylionie?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt lut 07, 2014 20:51 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

magicmada pisze:Aniu, mogę podkraśc zdjęcie Kajtusi do prezentacji o Kotylionie?

Madziu, bierz, które chcesz :D.
Obrazek

pisiokot

Post » Sob lut 08, 2014 21:04 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

1,25 kg to już jest kawał kota :1luvu:
Rośnie maleńka jak na drożdżach :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lut 09, 2014 11:09 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

... "najlepsza chwila porankaaa, kawy Jacobs filiżankaaa ... :mrgreen:
(maluch popija z ulubionego kubka TŻ-a)

Obrazek
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lut 09, 2014 11:19 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

:ryk: Dobre. :ok: :ryk:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Nie lut 09, 2014 11:32 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 4

A w ogóle to w piątek nasza kochana ciocia Anetka Duszek686 przyniosła śliczne malutkie posłanko dla Kajtusi :1luvu: . Niestety, mała ani razu nie miała okazji pospać w tym posłanku, bo ciągle jakiś pisiokot w nim leży :roll: .

Mamusiu, mamusiu, ja chciałam się położyć w moim posłanku, a tam ciocia Kimisia śpi, buuu :(

Obrazek

to dla niej ? no to co, ja się stąd nie ruszam :evil:
Obrazek

Kajtek, wyłaź, Kajtusia tu będzie spała ...
Obrazek

a co mnie to obchodzi, ja śpię
Obrazek

a w klatce, w koszyku małej swoje dupska uwalili Rudy z Dyziem, którzy swoją drogą, już w nowym posłanku Kajtusi smacznie sobie spali wczoraj :roll:
Obrazek

No i gdzie to biedactwo ma spać, jak nie na kolankach u pańciusi ? :D
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lut 09, 2014 16:57 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 5

No wygryzły dranie małą, jak nic. Dobrze, że najlepsza miejscówka została :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Pon lut 10, 2014 9:59 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 5

Wczoraj wzięłam się za solidne czyszczenie uszek Kajtusi. Do tej pory tylko raz jej czyściłam, bo była chora, biedna itp., więc jej nie męczyłam. Tym bardziej, że uszka nie były jakoś specjalnie brudne. No i żeby nie było tak za pięknie to na krawędzi prawego uszka i w miejscu miedzy uchem a noskiem dopatrzyłam się kilku malutkich krostek?strupków? częściowo już rozdrapanych :(. Drugie ucho czyściutkie, ok., niczego tam nie ma. Takie małe są te zmiany, że nie rzuciło się w oczy wcześniej ani mnie, ani też pani doktor. Grzybicy to nie przypomina, ale nie podoba mi się, zwłaszcza, że oglądając to miejsce w dziennym świetle widzę, że podobny strupeczek zrobił jej się też pod okiem :(.
Obrazek

pisiokot

Post » Pon lut 10, 2014 10:57 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 5

A co to może być?
Nieustająco :ok: :ok: :ok:
Obrazek

szybenka

Post » Pon lut 10, 2014 11:50 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 5

szybenka pisze:A co to może być?

no nie wiem właśnie :(. Pokażemy pani doktor w środę.
Obrazek

pisiokot

Post » Pon lut 10, 2014 12:48 Re: Pisiokoty i inne koty :-) Kajtusia fot. str. 5

może grzybek po antybiotykowy...
probiotyk osłonowo dostawała?
ciuki cały cas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]