Źle się czuję . Mimo ,że nikt nie pyta jak tam ja

, jak tam koty

i takie tam ględzenie

czemu milczę

to napiszę ,że chyba poległam. Rankiem jeszcze dobrze się czułam a teraz czuję odlot. Na trzeźwo. Do tego mega nudne szkolenie BHP zwaliło moje szare komórki (reszteczkę

) w czarny niebyt.
Szłam do dzików zachwycając się ciepełkiem

. Pingwiny były nawet w nadmiarze, pod blok wrócił srebrny, mogłam mokre żarcie zostawić w baraku i nie musiałam budzić całego osiedla... wytłuczeniem lodu w misce kociej. Jedna plusowa kreska i blokowisko ma spokojny, ciemny poranek.
Co prawda szkolenie zadziałało jak wspomnień czar.
Mieliśma my kiedyś takie "z życia wzięte" i do tej pory oczy mi łzawią. Nie z nadmiaru dymu ale ze śmiechu. Był i dym .Była i straż z karetką, było schodzenie po drabinie i kolejno odlicz... Był dym i wstrzymany ruch. Tylko jedna nam się spaliła

Nikt nie kazał jej się ewakuować więc płonęła pijąc spokojnie kawkę. Wiem, to nie jest śmieszne ale ja mam spaczone poczucie humoru. A przy złym samopoczuciu tym bardziej.
Była też jedna pani co wyszła na balkon by drabiną zejść na dół. Pani w pełnym rynsztunku. Kapelutek na głowie, loki pod kapelutkiem, jesioneczka opływała ku ziemi, niby lis na kołnierzu, botki na obcasiku i torebeczka przewieszona przez ramię. W dłoni siata z zakupami i róż na ustach. Pani podeszła do barierki ,spojrzła w dól i... poszła palić
się do pokoju bo ona nie kozica. Nasze zagrzewanki z dołu nic nie dały. Poszła polec.
Był też jeden młody pan co to jakoś się przez barierkę przetarabanił i trwożnie nożynki na drabinie postawiał. Zaliczał szczebelek po szczebelku ostrożnie, bo chwiało się to to na wszystkie strony. Po nie co cherlawym panu nastała herod-babonka. Wzrost, udo, cyc, waga... Przesadziły poślady barierkę, zawisły nad cherlakiem... Zbliżały się , zbliżały... Trzęsło sie nad nim i pod nim. A pan zmartwiał gapiąc się w zasłaniające niebo tyły. I pan nabrał raptem kaskaderskich ruchów i migusiem wyladował na parkingu. Skokiem z prawie wysokości.
Nas mało co pogotwie cucić nie musiało .
Ja wiem, to nie jest śmieszne ale źle się czuję i tyle. Dobrze ,że to były tylko ćwiczenia.