Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AgnieszkaMo pisze:No i tak. Zapadła decyzja, w sobotę jedziemy do weta. Zębiska Pimpka wymagają kontroli lekarza, a musimy się też zainteresować perspektywą kastracji. Gdyby trzeba było zęby rwać pod narkozą, dobrze byłoby załatwić obie sprawy za jednym zamachem. Nie wiem, czy Pimpek nie jest jeszcze za młody, bo mój nos jeszcze nic nie poczuł, choć jak go dziś ganiałam, ucieczkowicza, po korytarzu (kota, nie nos), zarejestrowałam charakterystyczne drgania ogonka. NIc to. Lekarz zdecyduje.
Rilla07 pisze:
Z tego co mi wiadomo, nie trzeba czekać do pierwszego "znaczenia" kocurka. Ile ma Pimpuś na dzień dzisiejszy?
Moje kocurki kastrowane były - Teemo 6 miesięcy, a Muszu miał około 7 miesięcy, chociaż jego wiek nie został zbyt dokładnie określony.
Drgania ogonka też mogę być oznaką wielkiej ekscytacji. Teemol chociaż już kilka miesięcy po kastracji czasem też tak ma, podnosi ogon wysoko a ten cały mu "chodzi"Zwykle wtedy jak ma ochotę się miziać, ssać czy czuje jakieś pyszne jedzonko
Poza tym bardzo dobra myśl, żeby połączyć zabiegi, jeśli ząbek Pimpka będzie wymagać jakiegoś poważniejszego zabiegu.
Oczywiście wet zadecyduje
AgnieszkaMo pisze:Z moich obliczeń wynika, że Pimpełe może mieć troszkę ponad 6 miesięcy. Ewar pisała o małym na początku listopada jako o czteromiesięcznym kocurku, więc tak wynika. Zobaczymy, co wet powie, bo widzę, że dziąsła nad podwójnymi kłami różowią się mocniej i zdaje się, że jednak będzie potrzebna interwencja...
Rilla07 pisze:Więc już powolutku można myśleć o kastracji. Wet powie co i jak.
Mam nadzieję, że z ząbkami nic poważnego się nie dzieje i może jakaś drastyczna ingerencja nie będzie potrzebna.
Ja przegapiłam ząbkowanie obydwu kotów, dlatego nie znam się na tym za bardzo.
Będziemy 3 mać kciuki za Pimpoleusza
ewar pisze:Czekam na wieści, na to co powie wet na te podwójne kły. Mam nadzieję, że kotek bardzo nie cierpi.
AgnieszkaMo pisze: a pijaczek pewien oskarżył mnie o to, że źle traktuję kota, bo on ewidentnie woła o pomoc
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości