ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 31, 2014 14:11 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

kotika pisze:Mikrusek potrzebuje pomocy. Jesteśmy strasznie zadłużeni w lecznicach.

Jego wątek:
viewtopic.php?f=1&t=160132

Obrazek

Cudny jest, bidulek :1luvu:
Mikrusek otrzyma ślepaczkowe wsparcie z listy styczniowej :ok: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sty 31, 2014 14:24 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

lista pomocowa na STYCZEŃ 2014

1. Kajtusia -dt u pisiokot
ObrazekObrazek

wątek: viewtopic.php?f=1&t=60306&p=10386860#p10386860

2.Fibi -dt anżelika Obrazek
Fibi-ur.04.2013 - nieco bojaźliwa ale nie drapnie, nie
ugryzie. Woli wycofać się ale kiedy można ją pogłaskać widać, że jest
jej przyjemnie. Odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona. Również czeka na
sterylizację i usunięcie praktycznie zarośniętego oczka, które ciągle
ropieje i łzawi. Kuwetkowa. Przyjazna wobec innych kotów.
-zabieg

3.Tosia -dt adżelika Obrazek

Tosia - ur. 05.2013 - jest piękna i kochana. Szczepiona,
odrobaczona i odpchlona. Czeka na sterylizację i usunięcie gałki ocznej.
Kuwetkowa. Zgadza się z innymi kociakami.Dobra nowina z ostatniej
chwili - ktoś chce ją adoptować z Warszawy

-usunięcie gałki ocznej

4.Mikrusek dt kotika Obrazek

leczenie/zabieg
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Sob lut 01, 2014 17:58 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

W schronisku w Gdańsku: :crying:

„Dzień Dobry!
Tak to prawda, że nic nie widzę. Nikt się nade mną nie znęcał i nie pozbawił mnie wzroku w sposób mechaniczny.
Niestety przeszłam tzw. koci katar i jednym ze skutków ubocznych tej choroby była martwica gałek ocznych. W efekcie nastąpiła ich tzw. autoamputacja i tego zmysłu zostałam pozbawiona.

W takim stanie zdrowia trafiłam tutaj do schroniska. Terapia antybiotykowa, lepsze jedzenie i ciepło poprawiły moją kondycję ogólną i poza tą ułomnością jestem całkiem dobrze radzącym sobie kociakiem.

Czystym, załatwiającym swoje potrzeby fizjologiczne do kuwety, bardzo łagodnym pieszczochem, który potrzebuje i szuka kontaktu z człowiekiem .

Skoro dano mi szansę i jestem, i żyję, to wierzę, że znajdzie się osoba, która spełni jeszcze jedno moje pragnienie i zabierze mnie z tej schroniskowej klatki do nowego domu.
Wiem, że nie jestem śliczną w pełni sprawną kotką, ale myślę, że zasługuję na coś więcej niż życie w schronisku.”Pozdrawiam Camira.

Kotunia jest zaszczepiona, odrobaczona, załatwia się tylko do kuwety.

tel. 58 522 37 27

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob lut 01, 2014 20:37 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

kordonia pisze:Wiem, że nie jestem śliczną w pełni sprawną kotką, ale myślę, że zasługuję na coś więcej niż życie w schronisku.”Pozdrawiam Camira

Jak to nie piękną??? 8O 8O 8O

Cudo takie... Jak Homerros mój, podobna. Jakże by razem pięknie wyglądali... No ale nie mogę... Nie mogę już więcej... :(

Trzymam kciukasy za szybkie znalezienie domu!
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie lut 02, 2014 10:58 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Przecudna ta kotusia, oby się znalazł najlepszy dom!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon lut 03, 2014 18:17 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - oczekując Nowego Roku...

alessandra pisze:najwazniejsze, że Sam już nie jest sam :wink: Obrazek

a my czekamy na wieści z domku :ok:

Oto najświeższe wieści z domu Sama-jednooczka:

"Witam,
Przede wszystkim jeszcze raz dziękuję serdecznie w imieniu córki i swoim za sympatycznego kocurka. Dotarł do nas dzięki uprzejmości pani Ani, nie marznąc. (…) Córka myślała żeby zmienić mu imię, podobno nowe życie, nowe imię, ale to nas urzekło, więc jest Sam. Samuel, Sami, Samiszon, Misio Samisio, Samisiaczek - na milion sposobów odmieniane jest jego imię :wink: (odbija nam?)
(…) upodobał sobie pokój córki, więc tam zazwyczaj się wyleguje, a wieczorem przychodzi się przytulić i zasypia w jej łóżku na poduszce tuż przy jej twarzy :) Nawet zrobił jej masaż pleców: pougniatał plecy, co i raz wysuwając pazurek, ot taka akupunktura :)
(…) Lubi zabawy, przybija „piątkę” i usiłuje ganiać wskaźnik laserowy...
Gdy córka wraca ze szkoły witają się jak eskimosi: nachyla głowę w jego stronę a on nadstawia łepek i wyciera się mrucząc. Wtula się Jest kochany! Mam nadzieję, że odpowiada mu nasz dom."

I zdjęcia - mnie najbardziej rozwaliła baza Sama :mrgreen:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto lut 04, 2014 8:20 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Cudowne wieści z domu Sama :dance: :1luvu: :dance2:

Oby i Camira prędko taki znalazła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 04, 2014 20:19 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

kordonia pisze:W schronisku w Gdańsku: :crying:

„Dzień Dobry!
Tak to prawda, że nic nie widzę. Nikt się nade mną nie znęcał i nie pozbawił mnie wzroku w sposób mechaniczny.
Niestety przeszłam tzw. koci katar i jednym ze skutków ubocznych tej choroby była martwica gałek ocznych. W efekcie nastąpiła ich tzw. autoamputacja i tego zmysłu zostałam pozbawiona.

W takim stanie zdrowia trafiłam tutaj do schroniska. Terapia antybiotykowa, lepsze jedzenie i ciepło poprawiły moją kondycję ogólną i poza tą ułomnością jestem całkiem dobrze radzącym sobie kociakiem.

Czystym, załatwiającym swoje potrzeby fizjologiczne do kuwety, bardzo łagodnym pieszczochem, który potrzebuje i szuka kontaktu z człowiekiem .

Skoro dano mi szansę i jestem, i żyję, to wierzę, że znajdzie się osoba, która spełni jeszcze jedno moje pragnienie i zabierze mnie z tej schroniskowej klatki do nowego domu.
Wiem, że nie jestem śliczną w pełni sprawną kotką, ale myślę, że zasługuję na coś więcej niż życie w schronisku.”Pozdrawiam Camira.

Kotunia jest zaszczepiona, odrobaczona, załatwia się tylko do kuwety.

tel. 58 522 37 27

Obrazek

Obrazek

Na stronie schroniska pisza, ze dzis kotunia znalazla dom :-)
Zdjecie stamtad:

Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto lut 04, 2014 22:58 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Aaaaaaaaaa!!! Ale super!!!!! :piwa: :dance: :dance2: :dance:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto lut 04, 2014 23:16 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

A w schronisku w Łodzi ;(

Obrazek
Niewidoma kicia- Ricota- przez to ze nie widzi bardzo sie boi, raz sie mizia raz syczy :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro lut 05, 2014 8:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Zdjecie buraski małej z Dużą - wzruszające :D
Niech się Ricocie też uda tak :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 05, 2014 18:51 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

lista pomocowa na STYCZEŃ 2014

1. Kajtusia -dt u pisiokot
ObrazekObrazek

wątek: viewtopic.php?f=1&t=60306&p=10386860#p10386860

Na pw otrzymałam wiadomosc,że Kajtusia przekazuje swoją pule wsparcia dla Fibi i Tosi :1luvu:

2.Fibi -dt anżelika Obrazek
Fibi-ur.04.2013 - nieco bojaźliwa ale nie drapnie, nie
ugryzie. Woli wycofać się ale kiedy można ją pogłaskać widać, że jest
jej przyjemnie. Odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona. Również czeka na
sterylizację i usunięcie praktycznie zarośniętego oczka, które ciągle
ropieje i łzawi. Kuwetkowa. Przyjazna wobec innych kotów.
-zabieg

3.Tosia -dt adżelika Obrazek

Tosia - ur. 05.2013 - jest piękna i kochana. Szczepiona,
odrobaczona i odpchlona. Czeka na sterylizację i usunięcie gałki ocznej.
Kuwetkowa. Zgadza się z innymi kociakami.Dobra nowina z ostatniej
chwili - ktoś chce ją adoptować z Warszawy

-usunięcie gałki ocznej

4.Mikrusek dt kotika Obrazek

leczenie/zabieg
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro lut 05, 2014 18:55 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - lista styczniowa zamknięta s.29

Goyka pisze:A w schronisku w Łodzi ;(

Obrazek
Niewidoma kicia- Ricota- przez to ze nie widzi bardzo sie boi, raz sie mizia raz syczy :(

jest śliczna :1luvu: , Goyka czy wysłał kto szdjęcia Rokoci i opis na mail ja pacze, aby wstawic ja na fb i na www naszą ?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lut 05, 2014 21:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - śliczna panienka do wzięcia str.31

Zaglądam jak zwykle jako cichociemny... 8) krótko, zwięźle i na temat... :wink:

Proszę wszystkie DT i osoby szukające domków o zwracanie uwagi, aby w ogłoszeniach zawarty był numer telefonu i miasto, w jakim kot przebywa. Niestety często tych najważniejszych informacji brakuje, co opóźnia wszystko. Proszę również o przesyłanie w mailu treści ogłoszenia i zdjęć (a nie linku do zdjęć). Zdjęcia są obrabiane przez osobę nie związaną z forum.
Przypominam, że:
- ogłoszenia przyjmujemy na adres: pacze.sercem@gmail.com
- po obróbce zdjęć kot ma zakładany album na naszym profilu na Facebooku www.japaczesercem/facebook.com
- następnie Kasia rozpoczyna ogłaszanie w sieci
- kot jest również ogłaszany na stronie www.japaczesercem.pl

Jeżeli macie informację, że kot znalazł dom - koniecznie prześlijcie ją (najlepiej ze zdjęciem z nowego domu :wink: )

Cały czas proszę o ewentualne sugestie - jak jeszcze możemy wzbogacić stronę i fanpage.

Olu - proszę o info w sprawie konkursu/bazarku :wink:

Buziaki dla wszystkich!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro lut 05, 2014 22:36 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - śliczna panienka do wzięcia str.31

Ps. Jest do oddania pare karimat - osoba z Wroclawia, na terenie miasta moze dowiezc. Ktos chetny? Moze przydalyby sie do ocieplenia kocich budek lub jako izolacja poslania?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

[poprzednia][następna]