ARIA [*]

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lut 04, 2014 13:19 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

oczywiście, że suka jest na smyczy :) Dopóki nie skończy się jej cieczka, nie puszczę jej luzem...

Nie jestem jednak w stanie wymusić na właścicielach innych psów, by zrobili to samo ze swoimi pupilami - już widzę oczyma wyobraźni siebie próbującą odgonić tego cielaka od chętnej zalotom psicy :strach: To byłby hit na Youtube :twisted:

Mania2

Od: Śro lut 11, 2009 21:35

Post » Wto lut 04, 2014 14:09 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Krzycz z daleka z troską w głosie "a on się nie zarazi od niej grzybem (/świerzbem / parchem)?" :twisted:

Zanim wysterylizowałam Punię (mój pierwszy pies; 9-10 kg) to kilka razy dobierał się do niej berneńczyk (ze 40 kg). Pan był w stanie go odciągnąć, pani się zapierała, ale pieseczek ciągnął ją za sobą. Widok, jak próbował się do Puni dobrać, był nawet zabawny, ale w efekcie przestałam się zastanawiać, czy na pewno chcę ją sterylizować :roll:

Szczekanie to trudny temat.
Jak ignorowanie nie działa, możesz ją np.:
1. strofować
2. odsyłać na posłanie
3. odprowadzać do łazienki
(P. 2 i 3 w efekcie dają pozbawienie jej Twojej uwagi i towarzystwa)
4. Chwalić (dobry pies, zauważyłam, WIĘC JUŻ NIE MUSISZ WIĘCEJ SZCZEKAĆ ;) )

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Wto lut 04, 2014 15:15 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Za moich czasów, jak internetu jeszcze nie było na świecie, a w sklepach zoologicznych były głównie gupiki, to do odganiania psów-wielbicieli używało się zwykłego dezodorantu typu Rexona czy Fa lub dowolnej parfumy w sprayu :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lut 04, 2014 15:43 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Apsa pisze:
Szalony Kot pisze: Raz miałam sukę z cieczką, nigdy więcej :evil:
Jeżeli chcesz mieć hodowlę amstaffów, to raczej ciężko ci będzie uniknąć cieczek :mrgreen:

To będzie specjalna długowłosa odmiana, która "te sprawy" będzie załatwiać na zewnątrz :ryk:

Ja bym za szczekanie też izolowała w łazience. Nie wiem, zawsze wybieram ciche psy :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 04, 2014 18:25 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Szalony Kot pisze:
Nie wiem, zawsze wybieram ciche psy :oops:

Ja tam jej nie wybierałam - to ona wybrała mnie! :mrgreen:

A łazienkę przetrenuję :twisted:

Mania2

Post » Śro lut 05, 2014 11:03 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Dziewczyna zaczyna sobie wybierać amantów - piszczy i ciągnie w ich kierunku :roll:
Ma określone preferencje - jak dotąd spodobali jej się tylko dwaj: cane corso i sznaucer olbrzymi ... :strach: Na szczęście obaj byli na smyczach, więc wystarczyło pociągnąć psicę i skręcić w inną alejkę :twisted:
Dwa kundelki, które też chciały się zaprzyjaźnić - po prostu zignorowała, zaś sznaucerka miniaturkę prawie pogryzła za to, że ośmielił się zbliżyć :evil:

Mania2

Post » Czw lut 06, 2014 14:34 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

No i żarty się skończyły, a zaczynają się schody ... :(

Byliśmy dziś w Boliłapce na zaplanowanym wcześniej USG. Na początek były wyniki krwi z niedzieli - bardzo mocno podwyższone enzymy wątrobowe. Podczas badania USG (do którego trzeba było dziewczynę trochę otumanić - nie pamiętam, czym) okazało się, że ma liczne kamienie w nerkach i pęcherzu :( W związku z tym zaleca się kroplówki dwa razy dziennie po pół litra (podskórnie, bo dożylnej bym na pewno nie ogarnęła), zero suchej karmy, mokra ma być supermokra (rosołki, sosiki - ma pływać), a piesa ma sikać, dużo sikać :roll:
Zobaczymy, czy Awaria pozwoli mi zrobić sobie wieczorną kroplówkę w pojedynkę? :?

Mania2

Post » Czw lut 06, 2014 20:50 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Pierwsza domowa kroplówka za nami - udało mi się skłuć psicę bez większych problemów - prawdopodobnie dlatego, że przez cały ten czas rozpracowywała wołowego penisa :mrgreen: Więcej takich przysmaków nie dostanie, bo śmierdzi to niemiłosiernie :evil:
Chwilę wcześniej dostarczyłam mocz do mojego osiedlowego weta, zaniosłam jeszcze ciepły ( :wink: ) do dzisiejszego odbioru przez Alab -jutro rano będą wyniki...

Mania2

Post » Czw lut 06, 2014 21:00 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Przyznaje, ze mi imponujesz - kroplowki ledwo co poznanemu psu... Dobra jestes!
A Awcia niech sie nie wyglupia i ma byc zdrowa.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lut 06, 2014 21:06 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

:ok:
Wypróbuj świńskie ucho :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lut 06, 2014 21:10 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Agneska pisze:Przyznaje, ze mi imponujesz - kroplowki ledwo co poznanemu psu... Dobra jestes!

Ale to podskórna :oops:
Przy dożylnej chyba bym zemdlała :mrgreen:

Mania2

Post » Czw lut 06, 2014 21:26 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Mania2 pisze:
Agneska pisze:Przyznaje, ze mi imponujesz - kroplowki ledwo co poznanemu psu... Dobra jestes!

Ale to podskórna :oops:
Przy dożylnej chyba bym zemdlała :mrgreen:

Podskórna przy panikującym psie też jest nie lada wyczynem ;)

Dożylna przynajmniej nie boli/nie uwiera tak jak podanie podskórnej, jedynie wenflonu trzeba pilnować...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lut 07, 2014 15:37 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Wczoraj na nocnym spacerku Awaria usiłowała wyrwać kaukaza Wasię :twisted:

Dziś rano pozwoliła sobie zrobić tylko pół kroplówki.

Są już wyniki badania moczu, ale nie wiem jakie (poza tym, że są złe :( ), bo pani doktor nie ma dostępu do internetu i nie może mi wysłać maila :roll: Muszę poczekać do wieczora, aż będę je mogła osobiście odebrać z lecznicy.

Mania2

Post » Sob lut 08, 2014 22:16 Re: Awaria - znaleziona sunia ok.6-7 lat - Warszawa Gocław

Wczoraj wieczorem po całym dniu spędzonym poza domem psica nie pozwoliła sobie zrobić kroplówki (wyczuła moją słabość :oops: ), za to po ostatnim nocnym spacerze bezczelnie zalogowała się na łóżku i straciła słuch :twisted: Kiedy kładłam się spać - psa musiałam przeturlać na kołdrze, żeby się zmieścić! :twisted:

Dopoiłam łajzę strzykawką - obie się umęczyłyśmy, bo strzykawka mała - ale wlałam w nią ponad pół kubka wody...
Wieczorem miała ciepły i suchy nos, ale nie była osowiała...
Rano (budzik był nastawiony na 6:30) nie byłam w stanie się zwlec z łóżka - ale psica najwyraźniej nie miała mi tego za złe - twardo spała i wcale nie miała ochoty na spacer. Wstałyśmy ostatecznie o 10-tej, okazało się, że na skwerkach nad jeziorkiem jest o tej porze całkiem tłoczno, nie tylko my lubimy sobie dłużej pospać w sobotę :wink:
Rano udało mi się wkłuć i wlać w Awarię pół butli kroplówy, a przy okazji kolejnego spacerku odwiedziliśmy weta - odebrałam wyniki i pogadałam chwilę z dyżurującym doktorem. Pan doktor jest chirurgiem i stwierdził początkowo, że bardzo chciałby obejrzeć zapis z USG Awarii - a ostatecznie umówiliśmy się, że sam zrobi jej USG, żeby obejrzeć te kamienie. Dla mnie bomba - druga opinia i to za darmo - pewnie pójdę już w poniedziałek! :mrgreen:
Wyniki moczu Awarii wyglądają tak:
Obrazek

Przypominam, że psica ma teraz cieczkę - badania trzeba będzie powtórzyć...

Edit: literówka
Ostatnio edytowano Nie lut 09, 2014 1:37 przez Mania2, łącznie edytowano 1 raz

Mania2

[poprzednia][następna]